Hades, Yunan mitolojisinde genellikle ölüler diyarının soğuk ve karanlık hükümdarı olarak bilinse de, mitolojik metinler onun adil ve sorumluluk sahibi özelliklerini de vurgular. Robert Graves, The Greek Myths adlı eserinde Hades’i “kendi alanında düzeni sağlamaya kendini adamış bir figür” olarak tanımlar ve onun adalet duygusuna işaret eder. Graves’e göre Hades’in bu özellikleri, onun yalnızca ölüm tanrısı değil, aynı zamanda adalet ve düzenin koruyucusu olarak algılanmasını sağlar. Hades’in karakterini daha derinlemesine inceleyen Carl Kerenyi, The Gods of the Greeks adlı eserinde, onun Persephone’ye duyduğu sevgi ve sadakatin diğer tanrıların ilişkilerinden farklı olduğunu belirtir ve “bu bağlılık, zamanla karşılıklı saygı ve sevgiye dönüşmüştür” ifadesiyle Hades’in eşine duyduğu derin bağlılığı vurgular. Kerenyi, bu anlatımda Hades ve Persephone arasındaki ilişkinin, tutkulu ve geçici duygulardan ziyade sürekli bir sevgiye evrildiğine dikkat çeker. Böylece Hades, yalnızca bir ölüler diyarı hükümdarı olarak değil, sadakati ve düzeni temsil eden bir tanrı olarak mitolojide kendine özgü bir konum kazanır.
Hakkında yanlış bilinenler bir çok gerçek vardır. Mesela ölüm tanrısı değil ölülerin tanrısıdır. Azrail gibi can alıcı değildir aksine görevi kişi öldükten sonra başlar. O yüzden eski tarz sitelerde nekropolis denen ölüler için ayrı bir şehir kurulurdu. Kötülükle bağlantılı olarak değerlendirilmesi olgun bir düşünce değildir. Sevilen yüce Poseidon Medusa'ya tecavüz etmiş, cesur Athena ise onu öldürtmek için kiralık katil göndertmiştir, Zeus ise malum. O yüzden altta yatan semboliği daha iyi kavranmalıdır.
hayatımda oynadığım en iyi oyun olabilir gerek müzikleri gerek görselleri olsun her şeyiyle bence bir başyapıt. supergiant bu işi biliyor transistor oyununu oynarken de kendimden geçmiştim daha önce ama bu bir başka ya bırakamıyorum bırakırsam sırasıyla bastion ve pyre oyunlarına da bakmayı planlıyorum.
hades topluma mal olmuş, daha çok çocuklar arasında oynanan bir aldatmaca oyunudur. hades tutuşacak olan iki kişiden biri, eline tavukların göğsünden çıkan çatal şeklindeki köprücük kemiğini alır. Bir ucundan kendisi tutar, öbür ucunu karşısındakine tutturur.
dead cells'in üstten görüneni gibi düşünebiliriz. yine karakterinizi geliştiriyor, ilerledikçe yeni özellikler ve süper güçler kazanıyor, ölürseniz baştan başlıyor ancak bazı özelliklerinizi saklıyorsunuz. bu şekilde gelişme üzerine kurulu bir oyun olmuş ve gerçekten çok eğlenceli.
son zamanlarda en keyif alarak oynadığım şey diyebilirim oyun için.
bu arada oyun zor. tavsiyem ok konusunda uzmanlaşmanızdır, yoksa 5 saniyede ölebiliyorsunuz.
action-platform ya da roguelike sevenler kaçırmamalılar.
yeraltındaki ölüler ülkesinin tanrısı. zeus'un kardeşi, kronos'la rheia'nın oğullarındandır. insanların ve tanrıların hiç sevmedikleri sert, korkunç tanrı hades, karısı persephone (proserpina - zeus'un kızı) ile birlikte, gölgeler halinde dolaşan ölülere hükmeden yer altı ülkesindeki saraylarında yaşarlar. hades' in bekçiliğini üç başlı cehennem köpeği kerberos yapar, yeraltına gelenleri kuyruğunu sallayarak, okşayarak içeri alır, ama çıkmak isteyenler için de üç ağzını birden açarak, sipsivri ve kara dişlerini göstererek tehdit edip, yukarı çıkmasını önler. ölüler dünyası yani yer altı, günah işleyenlerin bulunduğu bir yerdir. burada günahkarların en günahkarları bulunur ve bunlar sonsuz bir azaba çarptırılırlar. tanrılar içinde adına ne bir tapınak, ne bir sunak yada herhangi bir ilahi bestelenmeyen bir tek hades vardır, bu da kendisinden korkulmasından kaynaklanmaktadır. hades acımayan bir tanrıydı, ama doğruluğu, adaleti severdi. korkunçtu, ama kötü bir tanrı değildi.
Yunan mitolojisinde, ölülere hükmeden, ölüm sonrası hayatı idare eden yer altı tanrısıdır.
Chronos' un, üç çocuğundan biridir. Tanrı payesi verilirken, hades' e, yer altı tanrısı, Zeus' a, yer üstü, evren tanrısı, poseidon' a ise denizler tanrısı ünvanı verilmiştir.
Öfkesi ve gazabindan korkulan bir tanrı olduğu için, sunaklarda kesilen birçok kurbanın adandığı Tanrıdır.
yunan mitolojisinde yer altı dünyasının tanrısı. imparatorluk roma'sında ise adı "pluto" veya "dis paser"; " görünmez adam". gölgeler dünyasının, derinden gelen bilgeliğin, ölümün ve yeniden doğuşun tanrısı. karanlığın ve dolayısıyla bilinçaltı ile korkunun, değerli madenlerin ve dolayısıyla zenginlikleri gücün yöneticisi.
zeus ve poseidon ile birlikte, babaları kronos'un hakimiyetine son veren üçlünün üçüncüsüdür. yeraltındaki kutsallığından kurtardıkları amcaları tarafından verilen hediyelerden ona "görünmezlik miğferi" isabet etmiştir.
gökler kralı zeus'u kıskanan hades yeryüzüne pek çıkmamış, yer altı dünyasında kendi hapishanesini oluşturmuştur. eşi persephone'dir ama eşi olması biraz zor olmuştur.
hikâye bu ya bolluk ve bereket tanrıçası demeter'in, persephone adında çok güzel bir kızı vardır. bu kız gönlüne göre dağ bayır gezmeyi, kır çiçekleri toplamayı sevmektedir. günün birinde yanardağ girişlerini kontrol etmekte olan yer altı tanrısı hades onu görür ve tutkuyla "işte tam bana eş olacak bir kız" diye düşünür. hades'in evlenme teklifi anne demeter tarafından reddedilir. hades de kızı yakalayıp yeraltına kaçırır. bunun üzerine demeter de toprağın verimini ortadan kaldırır ve kıtlıklar başlar. tüm otlar, meyveler, sebzeler kurur.
kıtlık sonrasında hermes, hades'i ikna edip persephone'yi yeryüzüne çıkarır. ancak hades karısına yola çıkmadan önce dört nar tanesi yedirir, bu nedenle persephone yılın sekiz ayını yeryüzünde, dört ayını ise yeraltında geçirmek zorunda kalır.