Cami otoparkı Mansur yavaş'ın ricası üzerine namaz vakitlerinde 1 saat boyunca ücretsiz olmuş. Vakitten 20 dakika önce başlayıp 40 dakika sonra bitiyormuş.
Namaz kılmak isteyip yolunuz düşerse aklınızda olsun.
Cehabe camileri ahır yabdı len amk tayfası iyi okusun bunu. Mansur yavaş adamdır!
işidçi yuvası. camii etrafına kümelenmiş ve restorasyon geçirmiş evler dükkanlar vs. çoğu işidçi tipler tarafından işletilmekte işte vakıflar kitap evleri çay ocakları gibi yerler bunlar. buralardan adam devşirilip işid saflarına katılan bir sürü tip var; çoğu suriye'ye gidiyor bazıları dinlenmek ve ideolojik faaliyet için tekrar hacı bayram civarına çöreklenmiş gruplarına geri dönüyor. burada ciddi bir temizlik yapılmazsa sonu çok kötü olacak onu belirtmek lazım.
Allah nasip ederse yarın gideceğim mekan. Hacı Bayram-ı veli hazretlerinin türbesi de bu caminin yanındadır. Etrafı eskiden tinerci yuvasıydı, cami ve türbe dışı dandikti. Şimdi onarıldı, süper bir mekan oldu. Gökçek iyidir kötüdür neyse de bu mekanı süper hale getirdi. Ankara'yı ziyaret edecek kardeşlerime bu manevi mekanı gidip gezmelerini tavsiye ederim.
Hacı Bayram Câmii, Ankara'nın Ulus semtinde bulunan tarihi camii. Augustus (Ogüst) Tapınağı'nın bitişiğindedir. ilk yapılış tarihi hicri 831 yılı (1427/1428) olan caminin ilk mimarı mimar mehmet bey bilgi bulunmamaktadır. Günümüzdeki mimari yapısı 17. ve 18. yüzyıl camilerinin karakterlerini taşımaktadır. Uzunlamasına dikdörtgen bir plana sahip yapı, taş kaideli, tuğla duvarlı ve kiremit çatılıdır. Camii ahşap ve ahşap üzerine kalemişi süslemeleri, çini süslemeleri bakımından da oldukça zengin bir yapıdır. Cami içindeki ahşaplar üzerinde Nakkaş Mustafa'ya ait boyama nakışlar vardır. Caminin Güneydoğu duvarında iki şerefeli bir minare bulunmaktadır. Bu minare kare planlı taş kaideli, silindirik tuğla gövdelidir. Caminin mihrap duvarına bitişik olan Hacı Bayram Türbesi 1429 yılında yapılmıştır. Türbe kare planlı, sekizgen tamburlu ve üzeri kurşun kubbe ile örtülüdür. Yine caminin bahçesinde 18. yüzyıla ait Osman Fazıl Paşa Türbesi bulunmaktadır. Cami 1714 yılında Hacı Bayram Veli'nin torunlarından Mehmet Baba tarafından tamir edilmiştir. 1940 yılında da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiştir. *