irc'ye takilanlarin cogu genellikle #hack vb. kanalda bulunur. bu arkadaslarin hobileri turkiyeyi ve dunyayi kurtarmaktir. nickleri genellikle kevin mitnick'den esinlenme olup "condor" ve kombinasyonlaridir. bazen tamlama seklinde kullananlar da vardir, "deli_hacker", "hacker_by_x" tarzinda. cok nadir olmakla birlikte isim kombinasyonlari turetenler de vardir, ornegin: "hacker_mahmut", "hackerrX_ali" gibi.
bu arkadaslarin favori atraksiyonlari kanallara clone sokmak, cycle veya msg yoluyla flood yapmaktir. ulkemizde bu arkadaslar genellikle irc haricinde bir de hack forumlarina takilirlar, vatanperverhackerzz.com tarzi alan adlarinda:
"garantili msn hack"
tarzi basliklari acarlar, "emege saygi" seklinde post atarlar vesaire.
türü felan yoktur bunların. zaten hacker olabilecek zekaya sahip kişiler aynı zamanda yazılımda kırabilir, telefon santralini de ele geçirebilir, virüs ya da solucan gibi zararlı kodlarda olusturabilir, bakkaldan yumurta çalmayı da becerebilir, ebesininkini de belleyebilir anladığınız üzere. bunları yok siyah yok beyaz yok gri yok yavruağzı gibi çeşitlere ayirmak salt lamerlikten kaynaklanır. siz des algoritmasını kırabilen bir adamı, oturupta yazılım kıramayacak mı sanırsınız?
call of duty black ops'da 3. perklerden biridir. düşman ekipmanlarının kırmızı parlamasına sebebiyet vererek haritanın her yerinden belli olmasını sağlar.
pro versiyonu care package'lara bubi tuzağı kurmaya, taretleri kendi tarafınıza çevirmeye ve motion sensorlere yakalanmamayı sağlar.
türkiyede gerçek anlamının dışında kullanır. hackerlar programcılık dillerini ve bilgisayar sistemlerinin sizin çarpım tablosunu bilmeniz gibi bilirler. black hat ve white hat olarak 2 ye ayrılırlar.
teknolojik facia olduğunda, sıradan, düz insanların üstesinden gelemediğinde gereksinim duyulacak ve faciadan bizleri kurtaracak insanlardır.. hırsızları bir kenara koyarsak pek de kötü sayılmazlar..
hackerlar sanılanın aksine sisteme zarar veren kişiler değildir. sisteme zarar veren hackerlarda vardır fakat bunlara genel olarak cracker adı verilir.
richard stallman hacker'ı üstat olarak tanımlamıştır.
yasal olmayan yollar ile girdikleri sistemde iz bırakmadan çıkan kişilerdir.
öyle site hackleyip resim, mesaj bırakıp site sahibinin veritabanını güncellemesi veya silmesiyle yaptıkları iş buhar olanlara hacker denmiyor efendim maalesef. ayrıca sanılanın aksine çoğunluğu yüksek tahsilli bile değildir ve edindikleri bilgileri net üzerinden kendileri derlemiş, deneme yanılma yolu ile kendilerini geliştirmişlerdir.
başarılı bir hacker yeterli meblağ ödendiği takdirde yasal engelleri aşıp yetenekleri sayesinde büyük şirketlerde kendisine yer bulabilmektedir.
hiç bir zaman işleri msn kırmak, facebook adresi ele geçirmek olmayacak kişilerdir. türkiyede varlıkları çok fazladır fakat yoktur. hacker zeki, yaratıcı, hızlı kimsedir. sen 1 düşünürken o senin ne düşündüğünü ve alternatiflerini ve düşündükten sonra nasıl uygulayacağını ve sonraki adımı düşünür.
sistemdeki açıkları kullanarak bilgisayar ağlarına sızan hackerların tarihi aslında bilgisayar tarihiyle sınırlı değildir. bu terim genel anlamda cihazları sınırları ve amaçları dışında kullanabilenlerin genel tanımı olarak bilinir. medyada yansımasının aksine ''iyi hacker'' rütbesinin iki temel unsuru vardır: kimsenin farketmemesi ve yakalanmamak. dolayısıyla ''şeytanın en büyük hilesi dünyayı var olmadığına inandırmaktır.'' sözündeki gibi yakalanan hackerler ''iyi'' rütbesini kaybeder.