adını ilk duyduğumda spiker amatör lig takım fikstürünü okudu zannettiğim takım. hacettepespor da değil direkt hacettepe. bizim üniversite niye yok ya da gençler oftaş ne zaman hacettepe oldu? niye numune değil hacettepe, buna bir cevap verin kardeşim.
(bkz: sokak)
bu sene eskişehirspor'un dönüşünden sonra lige yine eski efsanelerden hacettepe'nin de gelişi artık süper lig'in bambaşka bir çehreye büründüğünün göstergesidir.
(bkz: efsane geri döndü)
özellikle gençlerbirliği ile gençlerbirliği oftaş arasında ortak olarak kullanılan gençlerbirliği ismi nedeniyle oluşan karmaşaya bir son vermek amacı güdülerek gençlerbirliği oftaş'ın adının ve renklerinin değişmesi ile süper ligde mücadele etme şansı yakalamış futbol kulübü.
isim değişikliği ile birlikte renklerin belirlenmesi aşamasında mevcut siyah-kırmızı renklere menekşe moru ve beyaz renklerinin eklenmesi kararlaştırılmış. eğer olur da bu dört rengi bir arada barındırma kararı doğru ise kullanılacak formayı düşünemiyorum. gitmem lan ben hacettepe'nin maçlarına o zaman. siyah, kırmızı ve mor. ööeggh. gerçi ambleme bakınca siyah ve kırmızıdan vazgeçecekler gibi. sadece mor ve beyaz içeren bir ambleme sahip hacettepespor. umudum formanın siyah ve kırmızı karıştırmadan sadece mor ve beyazdan oluşması.
aslında hacettepespor, 50lerde kurulmuş bir spor kulübü. ankara liginde üst üste gelen birincilikler takımı türkiye birinci ligine çıkarmış. sonraki senelerde düşüşe geçen kulüp 2. lig, 3. lig derken amatör kümeye kadar düşmüş. tekrar eski başarılarına ulaşamayan hacettepespor, 1988 yılında dönemin keçiören belediyesi başkanının girişimleri ile keçiören spor kulübü ile birleştiriliyor. bu sürecin sonunda 20 sene sonra hacettepespor adı tekrar futbol dünyasına döndü. ankara'da yurtlar sokağı olarak bilinen hacettepe üniversitesi onkoloji hastanesi ile yurtlar arasından geçen sokağın sonunda, talatpaşa bulvarına yakın bir yerde hacettepespor adını taşıyan bir lokal mevcuttu yıllardır ama muhtemelen girişindeki "üye olmayan giremez" yazısı nedeniyle maksimum 5-6 kişi görürdüm içeride. herhalde bu isim değişikliğine orayı işleten amcam da bayağı sevinmiştir. işler açılacak ne de olsa.
gençlerbirliği oftaş adından tamamen vazgeçilmesi ve hacettepespor adına geçiş sürecinde resmi internet sitesi iki farklı kulübe hizmet eden bir sayfa gibi gözüküyor. sitenin başlığı "hacettepe spor kulübü resmi web sitesi" ama siteye gboftas.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. siteyi açtığınızda karşınıza hacettepespor un mor-beyaz renklere sahip amblemi çıkarken favicon da halen gençlerbirliği oftaş amblemi gözüküyor. çalışıyorlarmış işte değişimi tamamlamaya.
hacettepe isminden ötürü üniversite ile ne kadar bağlantıları olacak göreceğiz ama hacettepe üniversitesi'nde şu an için "turkcell süper lig'de mücadele eden takımımız var" cümlesi sıklıkla duyuluyor. sadece isimden ibaret kalması muhtemel. zaten sadece üniversiteye bağlı bir takımın süper lig'de mücadele etmesi hiç de kolay olmaz. ulen ben kimi desteklesem ki hacettepespor-galatasaray maçlarında. bak şimdi aklıma geldi ama ne düşünüyorsam, tabi ki galatasaray ama fenevbahçe maçlarında hacettepespor tribünlerindeyim orası kesin. "beyaazzz, mooorrr, hacettepe fenev e kooorrr".
çekilen fikstüre göre ilk hafta bursaspor ile ankara 19 mayıs stadyumu'nda karşılaşacaklarmış, izleyelim bakalım. turkcell süper lig'de kalıcı olabilecekler mi göreceğiz.
az kalsın unutuyordum, 1988 yılında hacettepespor adını tarihe gömen keçiören belediye başkanının adı melih gökçek. her taşın altından bu adam çıkar mı yahu. sıkıldım artık bu isimden.
mor formalarıyla fiorentina'yı anımsatan şirin takım. türkiye'nin mor menekşeleri. böyle düşük bütçeli ve futbol oynamaya çalışan takımlara sempatim olmuştur hep.
ankara'nın tarihi semti ve o semtin yok olmuş futbol takımı.hacettepe semtinde doğan ilhan cavcav sayesinde yeniden hayata dönen, zamanın ankara profesyonel ligi şampiyonu spor klübü.cavcav'ın ağbeyi cevat, amcası tayyar cavcav , kuzeni yıldırak daş 1950'li yıllarda bu takımda top koşturdular.forma renkleri mor beyazdı.
--spoiler--
Hastalıklarına derman arayan, dileklerini gerçekleştirmek isteyen Ankaralıların ziyaret ettiği ve Hacet kapısı olarak anılan tepenin adı zamanla Hacettepe olmuş.
--spoiler--
ben bi hacetime karşılık görmedim ama kısfmet.
doğru okunuşu "haacettepe" olan sözcük. uzun a'larla. tabii sözcüğü böyle telaffuz ettikten sonra çevredeki bakışlar "bu cahil mi?" tarzında olacaktır. doğruları yapmak her zaman iyi değildir. yaşadım, oradan biliyorum.
önceleri keltepe olarak anılan hacettepe, ağaçlandırma çalışmalarının ardından 17. yüzyıl başlarında hacıtepesi mahallesi olmuş ve ağızlarda ''hacettepe''ye dönüşmüştür.
Bu insanlar deli mi üniversitenin adına "hacet" diyorlar diye düşünmüşümdür hep.
Az önce "hacet"in dilek anlamına da geldiğini öğrendim.
Teşekkürler ntv laf aramızda programı.