Kesinlikle tercih edilmemesi gereken bölüm. Bilen bilir Hacettepe Üniversitesi'nin hemen hemen bütün akademik ve günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğiniz ve son 1 sene zarfında Corona öncesi dönem gibi canlı yaşamın geri geldiği, ODTÜ gibi gelişmiş bir kampüsü vardır. Fakat bölümün öğretim dilinin Türkçe olması seçilmemesi için fazlasıyla yeterli bir nedendir. Zira akademik kadro ilanlarını geçtim, o da güçlü bir torpiliniz yoksa çok zor, Türk Tarih Kurumu ve TUBiTAK burs şartları arasında bile yabancı dil var. Sivil toplum örgütleri, uluslararası örgütler ve şirketlerin üniversiteye yönelik iş ilanlarının iş ilanlarının %80ininde en az bir yabancı dil isteniyor. ingilizce eğitim yapan bölümlerin mezunları en azından ikinci yabancı dil öğrenme şansı oluyor. Üniversitelerin Tarih bölümlerinin ise akademisyen ihtiyacı önemli ölçüde azalmış durumda Öğretmen alımlarında ise büyük bir rekabet var (20000 atanamayan tarih öğretmeni ) ve özel okullar bu branşın öğretmenlerini asgari ücrete çalıştırıyorlar. O da bu rekabet içinde iş bulabilirseniz tabii. Bu koşullar altında bu bölümü yazmak net salaklıktan başka bir şey değildir. Hocaların ise ne topluma ne de öğrencilere bir faydası vardır. Hacettepe tıp, elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, ingiliz dili ve edebiyati, ingilizce uluslararası ilişkiler, özel eğitim öğretmenliği gibi bölümler derseniz o başka tabii ki *
Solcu hocaların fink attığı bölüm. Devlet buraya neden müdahale etmiyor anlamıyorum. Tarih bilgisi fazla olanı değil kendi görüşlerinden olanı bölüme kabul ediyorlar. Zaten bölüm Başkanı bilgisayar mühendisi artık ne dolaplar çevirdiyse.
Mezun olduğum bölümdür. Akademik kadrosunda gerileme vardır. Avrupa Tarihi, Rusya Tarihi ve ilkçağ Medeniyetleri gibi konularda uzman açığı vardır. Benim okuduğum yıllarda ingilizce hazırlık yoktu, ingilizce eğitimi dönemlere dağıtılmıştı ve berbattı. Mezun olduğum yıl seçmeli ingilizce hazırlık getirdiler. Yani isteyen artık hazırlık alabiliyor.
Bölüme girmek isteyen arkadaşlara tavsiyem, o ingilizce eğitimi alın. Hatta mezun olmadan ikinci bir yabancı dil de öğrenin. Tarihçilik, ne kadar dil bilirseniz o kadar fazla zevk alabileceğiniz bir şey.
tarihi öğretmesinin yanında, tarihçiliği ve tarihçiliğin yöntemlerini de öğreten bölümü. öğrencilerinin neredeyse tamamına farklı bir bakış açısı ve hayat görüşü kazandırmayı başarmıştır. bölüm başkanı prof. dr. mehmet öz'dür ve kadrosunda değerli hocaları barındırır. ülkemizde tarih alanında var olan iki önemli ekolden biri olan ankara ekolünün temsilcisidir. diğeri;istanbul ekolü...