hacettepe sosyal hizmetler bölümü

entry3 galeri0
    1.
  1. 1963 yılında ilk olarak Hacettepe Üniversitesi bünyesinde açılan ve yaklaşık 2005 yılına kadar ülkedeki tek meslek elemanlarını yetiştiren bölümdür. 2005 yılından sonra tüm ülkede hızla sosyal hizmetler bölümlerinin sayısı artmış, bölüm hacettepeli mezunların ve öğretmenlerin tekelinden çıkmıştır. Hacettepe Üniv. bulunan bölüm meslek elemanlarının aşırı meslek şövenisti olması ile ünlüdür. Mezun olanların hepsi her şeyi bildiğini ve en iyinin kendileri olduğunu zanneder. Akademisyenleri çok ve boş konuşur, geçen yıllarda sosyal hizmet namına bir tane adamakıllı yazılmış kitap yoktur. Avrupa kültür ve medeniyeti üzerinden sosyal hizmet yapmaya çalışan bir zihniyet yapısı vardır, avrupa aile yapısı incelenir, özürlülelere, yaşlılara bakış açıcı yine türk toplumundan uzaktır. Merak edilen bu öğrencilerin okulu bitirmesiyle türkiye de mi yoksa avrupa da mı çalışacağı sorusudur.

    bu okulda okuyan öğrencilerinin tipinde tip yüzünde meymenet bulunanı çok azdır.dine küfretmek ve her derste konuyu akp politikalarına getirip okuldan çok cami var tartışması yapmak oldukça popülerdir.

    Sosyal hizmet uzmanlığı disiplin olarak çok güzeldir, insanlığa en faydalı olan meslektir şuan sayısı 15 i bulan üniversite sayısıyla şekillenip, ülkemize uyarlanıp, gelişip çok daha güzel olması umutla beklenmektedir.
    3 ...
  2. 2.
  3. yabancı diller bölümünün yanındaki yeni binasıyla beytepe kampüsünde bulunan bölümdür.
    1 ...
  4. 3.
  5. sosyal devlet anlayışına sahip bir ülkede yaşayamamanın sancılarına ilaç olabilecek meslek elemanlarını
    yetiştiren bölümdür. bir yıl öncesine kadar keçiören'de kampüs havası olmayan ama sıcacık dostlukların yaşandığı
    bir okul iken şimdi beytepenin afilli binasında hizmet vermektedir.

    her bölümde olduğu gibi bu bölümde de akademisyen sıfatının yakışmadığı hocalar olsa da, büyük çoğunluğu ünvanını hakkedecek işler yapmaktadırlar.

    kendini sadece okul dersleri ile değil de farklı alanlarda geliştiren*, toplumun kanayan yaralarının farkında olan, değiştirmeye ve iyileştirmeye çalışan ve bütün bunları, önlerine çekilen setlere rağmen başaran meslek elemanlarıdır. öğrendiklerini en iyi şekilde kullanmaya çalışmak çok bilmişlik değildir.

    meslek hayatına atıldıktan sonra bu mesleğe dair hem özel hayatta hem iş hayatında yaşanan zorlukların binde birine eyvallah demeyecek olan rahatsız bünyelerin söylemlerine aldırış etmez tutum takınırlar çünkü her yerde fazlasıyla karşılaşırlar bu türlerle.

    sosyal sorunların kaynağı olan güçleri alkışlamazlar.

    mesleği 'rıza' olarak görmezler.

    avrupa'da değil türkiye'de çalıştıklarını iyi bilirler, uyarlanma gibi bir sorunları yoktur.

    hacettepe sosyal hizmetler bölümünden mezun olanların farkı vardır. bu, gurur verir ve yerindedir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük