Ozellikle medya kuruluslarinin websitelerinde gorulen durumdur. Buradaki haberciler guya son dakika flas vs. haberler vermekteler. Haberlerin basligi ile icerigi arasinda alaka yok. Basliga baksaniz turkiye yerle bir oldu ve ya o ilo kisi ortadan kayboldu sanirsiniz icerigi ise dandik bir iki havadisten ibaret.
Bu haberciler ayni zamanda reyting ve reklam geliri kaygisiyla bir haberi en az 10 a bolmekte ustadirlar. Tiklamadan ne resmi ne haberi gorebilirsin.
Bu haberciler ornengin halki kandirip habere tiklatabilmek icin fenere 100 milyonluk piyango, gsye 300 milyonluk teklif gibi haberler yaparak avro uzerinden donen piyasayi tl uzerinden yazarak sok haber ortaya cikartirlar.
Sonra en cok ziyaret edilen haner spor magazin sayfasi olmakla da ovunurler
Medyamizin su halinden tiksiniyorum
Bu durum sadece haber sitelerinde görülmüyor. Clickbait yöntemi youtube, facebook ve özellikle reklamlarda sık sık karşılaştığımız minik bir tuzak gibi. Tık başına kazanç sağladıkları için içeriği ilgi çekici gösterme çabası uzun vadede kullanıcı kaybettiriyor olsa da durumlarından memnunlar sanırım.
Bir de bazı haber sitelerinin "galeri" bahanesiyle haberi bin parçaya bölüp tek tek götürmeye çalışmaları var ki insanı çileden çıkartır.
Tanım: bazı haber sitelerinin clickbait kullanmasıdır.