şahsen balıkesirliyim her yıl balıkesirde bulunduğum zamanlarda yerim bu tatlıyı ama höşmerim demez kimse bu tatlıya ,'' höşmelim ''der herkes.ya da yıllarca ben yanlış duyup yanlış anlıyorum. doğru yazılışı höşmerimdir ama . ''hoş mu erim'' den geldiği söylenir . diğer tatlılara oranla daha ucuzdur maliyeti de. peynirden yapılır en nihayetinde . tazesi ve az şekerli olanı makbüldür , yendikçe yenir . ağır, şerbetli tatlı sevenlere pek hitap etmez o yüzden bence .
bağımlılık yaratan bir tatlı. yoğurt kabı içinde olupta uzaktan kusmuğa benzeyenlerinden değil fırınlanmış höşmerim yenmelidir efenim. kendileri hem soğuk hem sıcak yenebilir. her türlü ortama uyum sağlar. dondurmayla da pek bir güzel olur. izmirde bir türlü fırınlanmış höşmerim bulamamanın ezikliğini de insana yaşatır.
bursa nın mustafakemalpaşa ilçesinde keçi sütünden yapılır. bir oturuşta yarım kilo yemeyen dövülür. ayrıca dolaba koyup hafif donmasını beklerseniz yazın ortasında dondurma kıvamında da çok hoş olduğunu bünyenize kanıtlayabilirsiniz.
alıpta bir türlü yemeye cesaret edemediğim tatlıdır. adını sapını neyden yapıldığını bilmediğimden hiç tatmaya cesaretim olmadı. yenge peynir tatlısı diye bir tatlı getirmişti sıcakken yeniyordu o muydu acaba içinde peynir olduğunu öğrenince aklıma geldi.
her can çektiğinde bulunamayan tatlı. süpermarket süpermarket , hipermarket hipermarket gezdiğim halde bulamadığım anlar olmuştur. bulduğunuz an stok yapın. bitince hemen getirmiyorlar.
balıkesir' de zaman höşmerim' den yeneni makbuldür. adamlar 10-12 çeşit höşmerim koyuyor önüne ve sen hayran kalıp ee daha önce yediklerim neydi o zaman diyorsun.
antep fıstıklı, karışık meyveli, cevizli, damla sakızlı, bol peynirli, sade....