bugün

Bugün kendi kendime çok gıybet yaptım.
müslümanları bu konuda uyardığınızda size bozuk attıkları günah. yahu güzel kardeşim; sen gıybet yaparak gıybetini yaptığın kişinin bütün yüklerini, negatifini alıyorsun ve ona kendi pozitifini veriyorsun. değer mi? mübarek günlerdesin, törpüle şu huyunu, düzelt kendini.

gıybetli ortamları terk ettiğimizde de biz kötü oluyoruz. kusura bakmayın kimseye sevaplarımı veremem.
Yüzünüze söylemeye cesareti olmayan insanların fitneliği.
en büyük günahlardan biridir.

ayrıca gereksiz de bir harekettir. bunu yapmanın ne tür bir faydası var anlamıyorum amk?
mümin gıybeti:

"yahu ben falancayı geçenlerde meyhaneden çıkarken gördüm. ben şu anda gıybet yapıyorum, hakkaten gıybet ettim." mümin gıybet ettiğinin farkındadır, günah olduğunu bilir fakat yapar.

kafir gıybeti:

"geçenlerde filancayı gördüm meyhanedeydi böyle böyle yapıyordu..." oradan biri çıkıp "kardeşim gıybet etme" dese, o da "ne gıybeti ya, bu günah mı şimdi? adam orada içki içiyor ben mi günahkar oldum?" diye cevap verse; bu kişi gıybete alakalı ayeti (hucurat suresi, 12. ayet) inkar ettiği, hafife aldığı için kafir olur.

münafık gıybeti:

"yani şimdi gıybet etmek gibi olacak ama şu filancayı fa geçenlerde gördüm, meyhaneden çıkarken... yani gıybet ettim ama..."

bak bak nasıl da kıvırıyor. takva ehli gibi görünüp günahını da işliyor. bu ikiyüzlülüktür. münafık, dinde ikiyüzlü davranan kişilere denir.

şimdi düşünelim; sizce de gıybet ederken, zaman zaman hem kafir, hem mümin hem de münafık olmuyor muyuz? bu üç örneği de kendinde görebilenler bugün itibariyle gıybet günahından yakasını kurtarsın inşallah.

kaynak: fatih çıtlak
Eğlenceli biriyle yapılmalı.
Serdar ortaç'ın şarkısıdır.

(bkz: vallahi Ajdar ı ôzledik)
serdar ortac sarkisi.
müslüman kardeşini, beğenmediği bir şeyle zikretmektir. yani gıybet, yanında yok iken, din kardeşinden duyduğu zaman hoşlanmayacağı şekilde bahsetmendir.

gıybet etmenin keffareti, gıybet ettiği kimse için istiğfar etmektir. hasanı basri r.a göre, gıybet eden gıybet etttiği kimseden helallik dilemeden, onun için istiğfar etmesi yeterlidir. böyle buyurmasında ki delil şu olsa gerek; enes r.a rivayetle efendimiz s.a.v bildirir. "gıybet etmenin keffareti, onun mağfireti için dua etmendir" buyurdu.
gıybet edenin gıybetinin, gıybet ettiği kimseye ulaşmadığı zamandır. ama ulaşırsa, gönlünü almalı, onu razı etmelidir.
Hayatta sürekli ezilen hor görülen kişilerin piçler hakkında yaptığıdır. Ama havanda su döver ezik ne kadar haklı olsa da piçler hep kazanan taraftır.
serdar ortaç'ın en güzel şarkısıdır. net.
Üçüncü şahısların dedikodusunu yapmak demektir. Gıybet genelde kötü amaçlı olarak yapılır.
Everyday i'm gıybeting diye motto belirlemişler bir de, görükleye taş yağacak yakında.
görsel
serdar ortaç'ın şarkısıdır.
Kimsenin sevmediği ama herkesin deli gibi yaptığı şey.
Zaman zaman ihtiyaç duyulandır. Şu an olduğu gibi. Ofis arkadaşım işini gücünü bırakmış sabahın şu saatinde başka ofisten bir arkadaşla telefonda ipek kirpiklerimizi ne zaman yaptırıyoruz, botoksa ne zaman gidiyoruz, bir kadın gördüm 45 yaşındaydı ama incecikti gibi boş boş şeyler konuşuyor. Şu kadınsal süsleri bir sevemedim yaaa, bende mi bir sıkıntı var acaba?? ipek kirpik neyyy laaan????
klasik (bkz: serdar ortaç) şarkısıdır. yani vasat bir şarkıdır.
çekemiyolllaaaa bizi, kıskanıyollaaaaa bizidir.
Dinimizde "ölü kardeşin etini yemek" gibidir gıybet yapmak.
haramdır. günahtır. ölü kardeşinin etini yemek olarak anlatılmıştır. buyrun. bu kadar leş bir durumdur. yine de siz bilirsiniz.
mtv müzik ödüllerine aday olarak gösterilmiştir.
Türk popunu boktanlığını gözler önüne seren şarkı.
Adı kıymet olan babaannemin yanına gidip gidip "kıyymet, çekemiyolaağ seni, kıskanıyolağğ bizi" diye söylemelere doyamadığım şarkı. Henüz baştan sona serdar ortaç'tan dinlemediğim şarkıdır da ayrıca.
Günde en az 5 kere dinlemezsem günüm güzel geçmiyor. Evet.
kadınların can damarı ,yaşama sevinci.