Zeka zaten gücü beraberinde bir bonus olarak getirdiği için zekadır. Yeterince zekiyseniz içinde bulunduğunuz yada bulunacağınız güç gerektirecek dar durumlara girmeden önlem alabilirsiniz. Güç göreceli bir kavram olduğu için net bir şey söylemek zaten imkansız. Kimisine göre hayatta kalmak güçlü olmak için yeterken kimisine göre diğer insanlar üzerinde etki sahibi olmak güçtür. Kimine göre ise fiziksel güç önem taşır. Buda böyle uzar gider efenim.
"güçmü" mü ayrı yazılır,
"zekamı" mı/mi ayrı yazılır,
"etkilidir.ama" noktadan sonra gelen cümlenin ilk harfi bir harflik boşluktan sonra başlar,
"yaraya bilir" bilir bitişik olacak.
"geniş alanda, dar alanda" kelimeleri kullanılmış. (bkz: anlatım bozukluğu örnekleri.) cümlede anlatılmak istenen alan değildir. eğer böyle bir alan varsa bunun izahatı gerekir. bu hatayı biraz daha teferruatlandırarak anlatmak isterim ama şimdilik bir kenara bırakalım.
başlık ve tanım birlikte toplam on yedi kelimeden oluşuyor. on yedi kelimeden ibaret bir cümlede dört imla hatası ve tekrar eden iki anlatım bozukluğu yapacaksın ve "zeka mı güç mü" diye soracaksın. hakikaten "güç mü zeka mı" bak ben de merak ettim.
Tabiki zeka , güç olsaydı hayvanlarla insanlara yarışabilir miydi ? O yüzden zeka , gücü alaşağı eder . En güçlü hayvanlardır . Örneğin fil devasa büyüklüktedir. Filin taşıdığı yükü hangi insan taşıyabilir , ama insan o file hükmeder . Zekasıyla , aklıyla onu eğitir , hizmet ettirir.
Zekanın her türlü alacağı versüs. Tabi fiziksel olarakmı yoksa bulunduğu konum , makam , mevki olarakmı orası tartışılır. Para , pul yönünden güç ise güç kazanır.