Sanat gibi güzellik estetikte kişinin yorumuna bağlıdır. Nasıl hissediyorsanız yani sizde uyandırdığı his nasılsa buna göre güzel ya da çirkin dersiniz.
Belli bir vasatı tutturduğunda evet.
Bu renkleri sevmeye benziyor. Ben siyahı seviyorum, sen maviyi.
Mavi çirkin midir?
Hayır.
Peki siyah maviden daha mı güzel?
Hayır.
Siyah bana, mavi sana iyi hissettiriyordur.
Peki buradaki vasat nedir?
Renklerin soluk olmaması.
hay sikeyim güzelliğinizi kaç gündür bu başlıklar açılıp duruyor. sosyalleşememenizin yahut kız sikememenizin sebebi yakışıklılık falan değil. sosyal anlamda yetersiz olmanız. bu kadar. bu sorun aşılır.
ve hayır değildir. yüz bir insanın genetik kalitesini belirler, bağışıklı sistemi hakkında bilgi verir. eğer bir insan güzel ise bağışıklık sistemi güçlüdür.
1- yüz simetrisi,
2- yüz hatlarının birbirine uyumu,
3- eşeysel dismorfizm. bir insanın yüz güzelliğini bunlar belirler.
Felsefi olarak bir estetik kaygı gütmek veya psikolojik olarak bu konu hakkında tabular oluşturmak boşa çabadır. Çünkü insanlar her şeye kendi algısal alanlarıyla birlikte bakarlar. Bu sebepledir ki güzel, hoş, çirkin, estetik gibi kavramlar objektif değildir ve bu kavramlar üzerinde spesifik bi açıklama yoktur. Yeni dünyadaki her şey gibi bu kavramlarda yeni aristocu düşünce düzeninin boyunduruğu altındadır. Örnek vermek gerekirse bir kedi acıktığı için miyavlamaz, miyavlaması gerektiği için acıkır. Yine de hikayenin sonunda kedi miyavlar ve insanlar sevdikleri kişilerin güzel olduğunu iddia eder.
güzellik görecelidir göreceli olmasının sebebi de insanların değişken ruh hallerine sahip olmasıdır bugün sarışısın seven yarın kızıl sevebilir ya da asla rap dinlemem diyen birisi başka bir zaman rap dinleyebilir.