sanılanın aksine bir meslek lisesi değil, anadolu lisesidir. en azından çoğunluğu öyle idi.
benim dönemimde, eğitim sistemi tam gündü (09:00-15:00) ve tam gün süresince genellikle "kültür dersleri" görülürdü.
kültür dersleri süresi bittikten sonra ise, okul saati dışında "alan dersleri" görülmeye başlanır idi, ki eve dönüş saatimin gece 23:00'ü bulduğu da olmuştur. nitekim müzik bölümü odalarında, bireysel ya da ekip olarak "etüt çalışmaları", alan derslerinden sonra da devam etmektedir. okul zaten yatılı olduğundan, kapalı olma durumu da yoktur.
her ne kadar azınlıkta da olsa; "biz sanatçı yetiştiriyoruz" mantığıyla yaklaşan eğitimciler barındırdığından bünyesinde, çoğunlukla diğer liselerin aksine daha rahattır. en azından kılık-kıyafet yönetmeliği konusunda.
fakat, eğitim sistemindeki eksikliklerden ötürü; "anadolu lisesi çıkışlı" görünmemize rağmen, üniversite sınavı sonrasında, okuduğumuz alan dışında bir bölüm tercih ettiğimizde, yazık ki puanımız ciddi anlamda aşağıya çekilmektedir.
bu da yetmediği gibi; alan içerisi tercih yaptığımızda, düz liseden gelen adam önümüze geçmektedir.
hazırlık sınıfı dahil, 3. senemin sonunda "ne anladım bu s.kişten?" diyerek; bu sebeple okuldan ayrılıp, düz çıkışlı olmuşumdur işte.
Orada sana yazık olur. Adana GSL ile bir yıl aynı yurtta kalmış biri olarak güzel sanatlar öğrenci profili pek sevimli değildir. Hobi olarak yine yap, kursa git vs. ama akademik bir eğitimle resim yeteneğini birleştir. Bu ülkede bunu yapmak zorundasın.