güzel sanatlar fakültesi

entry73 galeri3
    23.
  1. 22.
  2. mutlak doğrunun olmadığı fakültedir. diğerlerinde doğru cevap a ise siz de a yı seçmişseniz puanı kapmışsınızdır ama güzel sanatlar fakültesinde en güzel a yı çizseniz bile hocanız olmamış diyebilir.
    5 ...
  3. 21.
  4. çirkin sanatlar fakültesi neden yok diye sordurtan bölüm adı.
    0 ...
  5. 20.
  6. Plastik sanatların ve konservatuarın bünyesinde olan fakültedir. Pek çoğunun yetenek sınavı torpille olmaktadır. iyileri hariç. Aradaki öğrenci portföyünde o kadar fark vardır ki. şaşırır kalırsınız. Hatta bazı üniversitelerin öğrencilerinin çizimlerine bakınca sokaktaki adamdan farkı nedir diye uzun uzun düşünürsünüz.

    bu arkadaşlar zaten hemen kavramsal sanata yönelirler ki şansları olabilsin. Tabii ülkemde olduğu gibi modern sanat en iyisi çağı yakalama olarak algılanır (!) ve bazı üniversiteler biz modern sanat yapıyoruz idaaları ile bilmeyenlere hava. bilenlere ise gaz atarlar.

    mimar sinan üniversitesi özellikle resim ve heykel alanında iddalıdır. Geleneksel eğtim verir. ve avrupada tanınan bir okuldur.

    Anadolu üniversitesi ise grafik ve animasyonda ön plana çıkar.

    bazı özel üniversiteler de paraları ile sanat ortamında ağırlıklarını koymaya çalışsalar da çıkan işlerle bir yere kadar etkili olabilirler.

    yetenek sınavları stresli ve aşamalıdır. pek çok üniversitede kompozisyon olarak naturmort konulurken. MSGSÜ de genelde hayalden çizilmesi istenilir (konu verilerek) Mülakat eğer hakkıyla ve adaletli yapılırsa yerindedir.

    Ancak torpili mülakat çok kolaylaştırır. Öğrenci iyi çizim yaparak kazanamamış ve mahkemeye vermişse bile. Mülakatta kaybetti denilir ve sıyrılır.
    2 ...
  7. 19.
  8. içine baskılı t-shirt ,üzerine kareli gömlek giymiş kıvırcık oğlanların okuduğu bölümdür.
    4 ...
  9. 18.
  10. ikiye ayrılırlar. plastik sanatlar ( görsel sanatlar ) ve işitsel sanatlar. konservatuvarlar işitsel sanatlar hakkında alım yaparlar. fakat güzel sanatlar fakültelerine bağlı bir müdürlük gibi çalışırlar. iki tarafa da giriş yetenek sınavı ile olur.
    0 ...
  11. 17.
  12. bazı üniversitelerde sadece sinema televizyon bölümü vardır.
    0 ...
  13. 16.
  14. muğla üniversitesinin konum olarak en iyi yerde olan fakültesi. bodrum'da ve dahası barlar sokağının bir üst caddesindedir.

    (bkz: bodrum bodrum)
    1 ...
  15. 15.
  16. hatayda bulunanında kesinlikle okunmaması gereken fakültedir, zira buradaki öğretimciler önce sınavdaki yolsuzluğun farkına geç varmıştır, sonra sınavı iptal etmiştir, sonra da sonuç ilanını yamalak şekilde yapıp herkesi "istemediği" bölümlere yerleştirmiştir.

    gitmeyin burdaki yetenek sınavlarına!
    1 ...
  17. 14.
  18. yetenek sınavı ile alınan yerler olduğu için resim kursu almak gerekir girebilmek için. bursa sanat evi gibi merkezler bu yönde eğitim verirler. böyle bir kursa gitmek için önce gidilecek kursun referansları incelenmelidir. en iyi referans da o kursla hazırlanığ başarılı olan öğrencilerdir.

    http://www.bursasanatevi.com/index.php/basarilarimiz
    1 ...
  19. 13.
  20. öss den kaçmak için yetenek sınavına girenlerin aksine, yüksek seviyeli üniversitelerin girişleri hem zor hemde verdıklerı egıtım dunya standartlarında olan yegane fakültelerden biri
    2 ...
  21. 12.
  22. mezun olduktan iş bulamayanların, bulanlarında geçinemeyenlerin fakültesi.
    1 ...
  23. 11.
  24. neye göre öğrenci seçtikleri belli olmayan, öğrencilerinin arasında süper yetenekli olanlarının yanında öss den umudu olmayan ebeveynlerinin baskısıyla o fakültede okuyan öğrenciler de vardır. devlet okullarında çok fena torpil döner öyle ki yetenek sınavında puanı 80 olan öğrencinin mülakatına 100 üzerinden 10 vererek öğrenciyi uzaklaştıran öğretim görevlileri bile gördü bu gözler.
    2 ...
  25. 10.
  26. bazı üniversitelerde (bkz: dumlupınar üniversitesi) girmenin oldukça kolay olduğu fakülte. özellikle öss 1. bölümden 230-240 civarı çekip yetenek sınavına girldiği taktirde yolun yarısını aşılmış olmakta.
    2 ...
  27. 9.
  28. butun ogrencilerin farkli giyinmek adina hep birbirinin aynisi kiyafetler giydigi fakulte, yetenek sinaviyla girilir. yeteneginiz yoksa hicbi torpil sizi kurtaramaz.
    6 ...
  29. 8.
  30. Girmenin sanılanın aksine zor olduğu fakültedir.
    5 ...
  31. 7.
  32. devlet üniversitelerinde girilmesi çok çok çok zor olan bölümlerdir genelde de torpil gerektirir.
    4 ...
  33. 6.
  34. genelde zengin çocuklarının gittiği bölüm olarak bilinir.
    3 ...
  35. 5.
  36. en rahat yerlerden biri. duvarlarda cıplak kadınlar erkekler olsada kimse buna sasırmaz donup bakmaz. bazen anlamadıgınız soyutlasmıs calısmalarda olsa sanat deyip gecmek en mantıklı cozum. en sık yankılanan cumle ise hersey sanat içindir. iyiki de burada okuyorum dedirten fakultedir guzel sanatlar.
    4 ...
  37. 4.
  38. orada okuduğunu söylediğin zaman kimseyi inandıramadığın, çoğu insan tarafından hava atma sebebi ve bir ütopya olarak görülen eğitim yuvasıdır. plastik sanatlar, müzik bilimleri, sahne sanatları gibi isimler altında birçok bölüme sahiptir. her zaman dışarıdan göründüğü gibi eğlenceli olmasa da eğlenceli taraflarıda vardır.
    7 ...
  39. 3.
  40. içerisin anasınıfı kadar renkli ve eğlenceli olduğu fakültedir.
    4 ...
  41. 2.
  42. 1.
  43. resim, heykel, seramik, mimarlık ve grafik gibi konularda eğitim veren, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden eğitim kurumu.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük