mesela adriana lima ile oturuyosunuz dar bir odada. bişeler yiyosunuz muhabbet üst seviyede.adriana 3 gündür sıçmamış.
A: off ercan deli gibi osurasım geldi.
E: Git sıç adriana.
A: bi osursam karşıki dağlar yıkılır
E: camı yeni kapadık yapma.
A: ........................ ohh bee...
E: öfff adriana amına koyim senin ya için çürümüş. ya bi siktir git sıç ya.
güzel kızlar açısından büyük sorunlar doğurabilecek rahatsızlık verecek bir durumdur. bu güzel kızlarımız en kısa zamanda bir doktordan yardım almalıdırlar. kısa bir araştırma yaptım konunun uzmanı bir doktor ile osuramayan güzel kızlarımız için bir söyleşi ayarladım. bir alt satırda bu röpürtajımı yayınlıyorum. sağlıklı günler dilerim esen kalın.
" Sürekli gaz çıkarmak kadar, gaz çıkaramamak da büyük sorunlar yaratır. Gaz çıkarmak, geğirmek ya da yellenmek şeklinde olur. Bunun azı karardır, çoğu ise psikolojik sıkıntılara yol açan zarardır.
Bir gün içinde 10-15 defa yellenmek son derece normaldir. Bağırsaklarımızdaki gaz; oksijen, nitrojen, hidrojen, karbondioksit ve metandan ibarettir. Bu gazların hepsi de kokusuzdur. Kötü koku ise hidrojen sülfürden ileri gelmektedir.
Laktoz ve gluten toleransı bozuk olanlar, hassas bağırsak sendromu olanlar, yellenerek ya da geğirerek kolayca gaz çıkartamazlar. Bu nedenle ileri derecede karın şişkinliğinden yakınırlar. Bağırsakların bakteri ya da virüs enfeksiyonları ile iltihaplanması eğer uzun süre devam eder ise gaz ve şişkinliğe neden olur.
Laktoz, süt ürünlerinde bulunan şekerin adıdır. Bunu sindirmek için Laktaz enzimi gerekir. Laktaz enzimi olmayan ya da yetersiz olan kişilerde laktoz parçalanamaz. Yaş ilerledikçe laktaz enzimi de azalır. ileri yaş gruplarında "çabuk şişiyorum" yakınmaları işte bundan ötürüdür.
Gaz, esas olarak kalın bağırsakta oluşmaktadır. Buradaki bakteriler, karbonhidratları parçalar ve sindirime elverişli bir hale getirirler. Bu işlem esnasında gaz ortaya çıkar.
Demek ki asıl sorun, kalın bağırsağa gelen karbonhidrat miktarı ile ilgilidir. Bu ise pankreas bezinden salgılanan enzimlerle doğrudan bağlantılıdır. Pankreas enzimleri, karbonhidratları ince bağırsaklar düzeyinde parçalarlar, böylece kalın bağırsağa en asgari düzeyde ulaşmalarını sağlarlar. Gaz tedavisi için verdiğimiz pankreas enzimleri ile yakınmaların azalması da bundan ötürüdür.
Hep lif içeren gıdaları yemenizi salık veririz. Ama ne var ki gaz yakınması olanlar bu tür gıdaları daha az tüketmek zorundadırlar. Sebze, meyve, fasulye, nohut ve bezelye en çok gaza neden olan gıdalardır.
Şeker, nişasta ve lif, hazım için önemli gıda unsurlarıdırlar. Eğer bunlar yeteri kadar sindirilemeyip kalın bağırsağa ulaşırlar ise burada faydalı bakterilerimiz tarafından karşılanırlar. Ve bir güzel parçalanırlar. Yapılan işlem doğru ve yararlıdır ama yan ürün olarak ortaya çıkan gaz var ya işte o sahibine bedel olur. Atması da, tutması da zor olan bedel."