bu adamı da kanaat önderi yaptılar iyice.
yahu hocam , herkes sizin ya da kankanız celal şengör gibi ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor.
biraz hitap ettiğiniz halkı tanıyın. gerçi ben de ne diyorsam.
neyse gençler siz de dünyayı gezin canım.
nasıl olsa para gani. ilber hocanızı dinleyin hadi bakayım.
Makineleşme döneminde müfredata botanik dersi koyunca aydınlanacağını sanan ülkenin kendini almanyayla falan kıyaslayan Instagram gencolarının hoşuna gidecek şeyleri söylemiş.
Tribünlere oynamış yani. Keyfiniz canınız ne istiyorsanız onu yapın.
Dünyayı gezmek zaten mümkün değil, kusura bakma da nereyi geziyorsun, eyfel önünden foto paylaşıp paris i gezdim diyor. Aynen aq kesin gezmişsindir, pariste götünü kaptıracağın mahalleler var neden bahsediyorsun sen.
Müze zaten direkt hobi alanınla ilgili.
Dil öğrenmek ne, iletişim kuracak kadar ingilizce yeter. Dil öğrenmek ayrı bir balon, yapay zeka bunu çözecek önümüzde on yıllar içinde anlamsızlaştıracaktır.
Tolstoy u dostoyu anadilinden okumak için gerekli rusçayı yaşamın buna bağlı olsa da öğrenemezsin zaten.
hocam gençler dönem arasında üniversitelerinin olduğu şehirlerden memleketlerine dönemiyorlar parasızlıktan yurtlarda kaçak göçek kalıyorlar sen ne anlatıyorsun allah aşkına?
ibn-i Haldun, Mukaddime adlı eserinde toplumların üretim-tüketim dengesini analiz etmiştir. Ona göre, üretim kapasitesinin düşük olduğu toplumlar, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kaynakları yaratmakta yetersiz kaldıkları için dışa bağımlı hale gelirler. Bu toplumlar, ürettiklerinden fazlasını tüketme eğilimi gösterdikçe bağımlılık ve borçlanma artar, sürdürülebilir kalkınma sağlanamaz. ibn-i Haldun'un bu analizleri, daha sonra Karl Marx ve Max Weber gibi düşünürlerin çalışmalarıyla gelişmiş; üretim, tüketim ve sosyal yapı arasındaki ilişki, modern ekonomi ve sosyoloji literatüründe önemli bir yer edinmiştir. Bu yaklaşıma göre, üretimin yetersiz olduğu toplumlarda sürdürülebilir büyüme, toplumsal refah ve bağımsızlık gibi temel hedeflere ulaşmak güçleşir.