Son üç dört yıldır yazılarında tek yaptığı oradan buradan kopyaladığı resmi rakamları yazmaktı; beş altı yıl önceki yazılarında yer alan derin öngörü, keskin eleştiri ve vurucu tespitlerin hiçbiri yoktu.
Bunu iki sebebe bağlıyorum:
1) Çalıştığı gazeteden dolayı hükümete yanaşmak zorunda kalmak. Eleştiremeyince bari övmeyeyimin bir tezahürü.
2) iyice yaşlanmış olması.
Yine de son gününe kadar yazılarını sektirmeden yayınlamayı sürdürmüştü. Genelde hastaneye yatan yazarlar biraz acındırır kendilerini gitmek var dönmek yok gibisinden; en azından ara veriyorum görüşürüz vs. derler. Güngör bey tam bir profesyonel olarak hastanede olduğunu bile hissettirmedi.
sadece ekonomi yazmayan ekonomi yazarı. siyasetten müziğe; iktisattan yemeğe; uluslararası ilişkilerden sanata geçiş yapabilen kıymetli bir isim.
ali rıza kardüz mahlasıyla milliyet'te yemek üzerine yazdı.( bu isim güngör uras'ın dedesinin adıymış)
tevfik güngör ismiyle de makaleleri çıktı. (özellikle son zamanlarda dünya gazetesinde) ki bu tevfik ismi kendisinin olup iki isim olarak pek kullanmadı. bazen "T. Güngör Uras" olarak kullandı.
kemal unakıtan maliye bakanı olabiliyorsa, bu mütevazı adam 10 defa olur. kemal derviş'i de sol arka cebinden çıkarır. kur politikasına dayalı ekonomik anlayıştan ziyade reel ekonomiyi ve üretimi savunur. eski dpt uzmanıdır. yüksek faizin ve aşırı değerli paranın düşmanıdır. ayrıca devletçidir.
bugünkü yazısında, bursa ekonomisinin tekstil, tarım , gıda vb. sektörlerden uzaklaşıp otomotive ağırlık vermesinin sebep olduğu ve olacağı tehlikeleri çok duru ve açık bir şekilde dile getirmiştir. bu yazının linkini de verelim: http://www.milliyet.com.t....2010/1266681/default.htm