astronomlar Mike Brown ve Konstantin Batygin'in Kuiper Kuşağı'ndaki yedi gök cisminin yörüngelerini incelerken bu cisimlerin yörünge hareketlerinin başka bir cisimden daha etkilendiklerini bulmalarından hareketle varlığını ortaya attıkları, yaklaşık Neptün boyutunda ve çok uzak bir yerlerde bulunduğu düşünülen gök cismidir.
neptün'ün keşfi de uranus'un yörüngesel hareketlerindeki bir tuhaflıktan yola çıkılarak bulunmuştur. aynı şey neden 9.gezegen için de olmasın ?
Adamlar bunu matematiksel işlemlerle bulmuşlar bi de vay anasını. Lisede türeve integrale ' bu nasıl bi konu lan' diyen bizler o işlemleri görsek matematik tanrısına şükrederiz sanırım.
Öncelikle plüton'un hakkını yedirmeyiz. Bilmediğim bir sebepten aşırı seviyorum plüton'u. Belki plüton'a haksızlık yapıldığını düşündüğümden böyle bir duygu oluştu bende. O yüzden kendisine 10. Gezegen diyeceğim.
Reddit'te hakkında isim tartışması yapılırken gördüğüm alttaki yorumla yarılmama sebep olan güneş sisteminin 10. gezegenidir.
please. no more planet with the word "anus" in it.
sokarım böyle nasa'ya dedirten gezegendir. insan azıcık omurgalı olur. yok mars'ta koloni kuruyoruz derken, daha sistemde kaç gezegen var onu bulamamış densiz. kağıt israfı. evet ders kitaplarının basıldığı.
dünya. aksini iddia etmek cahillik.bilmem anlatabildim mi.yani aslında şunu demek isterim. böyle bir sıralama ben tarafından kabul görmez. dünya bu sistemde her sırada olandır. evet.