bugün

Güneş enerji santrali kurma çalışmaları yürüten ASELSAN, santrallerin en kritik bileşenlerden biri olan fotovoltaik eviriciyi de bu yıl pazara sunacak.

ASELSAN Pulsar 250 kW çıkış gücüne sahip.
uzun bahçe hortumunu güneşte bırakın, bedavaya ılık su ile duş alın.
görsel
dünya'ya ulaştığında max ; 1000 watt / m2 / gün olarak hesaplanmış enerjidir.
https://satis.powerenerji...santrali-elektrik-uretimi

güneş enerjisiyle elektrik nasıl üretilir tüm bilgiler power enerji firmasında mevcut. Firmada güneş enerjisine dair istediğinizi bulabilirsiniz. Güneş enerjisinde elektrik enerjisi üreten panaller dışında diğer güneş enerjisini kullanan icatlarıda bulabilirsiniz.
Fabrikamızın güneş enerji panelinin yıllık bakım onarım zamanı gelmişti. Çok sistemli çalışan bir firma ellerinize sağlık.
kaynak:https://solins.com.tr/tr
Güneş enerjisi (Solar Energy) Türkiyenin enerji ihtiyacına cevap verebilecek alternatif enerji kaynaklarının içinde en verimli olanlarından bir tanesidir.

--spoiler--

Atmosferimizin dışında güneşin ışınım şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m2 değerindedir, fakat yer yüzünde 0- 1100 W/m2 değerleri arasındadır. Bu enerjinin dünyaya ulaşan küçük bir bölümü dahi, insanlığın tükettiği mevcut enerjiden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar 1970 ler den sonra sürat kazanmış, güneş enerjisi sistemleri maliyet bakımından düşerek teknoloji bakımından ilerleme göstermiştir. Güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.

http://alternatifenerjim....lar-enerji-nedir.html?m=1

--spoiler--
ekonomik olarak çöken yunanistan'da bile devletin üreticiye teşviği yüzde 45 civarında ve bunun için 20 yıllık bir garanti söz konusu. ancak bizde devlet teşviği yeni yeni yüzde 15 seviyelerinde. ve 10 yıllık bir garanti. bu nedenle de üretici için çok tercih edilen bir yatırım olmuyor. 2010'daki yenilenebilir enerji kanununun revize edilmesi lazım. bir panelde eski tüsiyad başkanlarından ömer bolat'a yatırım anlamında bir soru yöneltmiştim adam bir şeyler saçmalamayarak soruyu geçiştirmişti.
elektrik üretilen versiyonunun şu anki en büyük sıkıntısı arzın gün içerisindeki dengesizliği, yani sadece güneş varken elektrik üretebilmesi (hadi canım!), ve çözümünün; yani elektrik depolamanın, çok pahalı oluşudur.

depolama teknolojilerinin maliyeti düştükçe, ve güneş panellerinin verimi arttıkça (şu sıralar yaygın kullanılan panellerde birim alan başına düşen güneş enerjisinin yalnızca %16'sı elektriğe çevrilebiliyor) çok daha yaygınlaşacak, hatta ileride bence en büyük elektrik üretim kaynağı olacaktır.

Sebebi ise çevre dostu olmasının yanında diğer pek çok alternatifinin aksine genellikle tüketimin olduğu yerde üretime elverişli olmasıdır. Böylelikle iletim kayıpları düşer.

Türkiye'de son 2 yılda gelişme kaydetmekte, ve yakın zamanda yapılan YEKA ihalesiyle türkiyede de hücre dahil panel üretiminin tamamı yapılmaya başlanacaktır (2 yıl içerisinde yanılmıyorsam)
Robotik çalışmalarda çokça kullanılan bir enerji sistemidir.
Akdeniz ve ege'de sıklıkla sıcak su üretimi için kullanılan enerji. Güzel dalga. Kışı bile güneş varsa sıcak su oluyor yani.
en verimli enerji kaynaklarındandır. türkiye gibi bir yerde kullanımı ise çatıya takılıp su ısıtan bidondan öteye gidememiştir.

(bkz: güneş tarlası)
mersinde yaygındır .
Pasifik Okyanusu'nda uzak bir ada grubu olan Tokelau, elektriğinin yüzde 100 ünü Güneş enerjisinden alır.
güney bölgelerimizde sıkça kullanılan, su ısıtma sistemi.
yenilenebilir tüm enerji türlerinde olduğu gibi insanlık adına modern zamanlarda zaruridir. kişisel olarak en azından evlerdeki sıcak su ihtiyacı için yaptırılabilir
petrol ve nükleerci aşağılık kartellerin engellediğii doğal enerji türü.
görseldeki büyük karenin güneş panelleriyle kaplanması sonucu tüm dünyanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek hede.

görsel
Şimdi iyi okuyun bir Enerji Mühendisi konuşuyor!
Dünyadaki madde ve enerji
akışları güneş enerjisi sayesinde mümkün olabilmektedir. Kullanabildiğimiz bütün enerjiler güneş enerjisinin form değiştirmiş halidir.
Güneş enerjisi çevre açısından da temiz bir kaynak olduğu için doğaya karşı her hangi bir suç işlenmiş olmaz.
Yakıt sorununun olmaması, işletme kolaylığı, mekanik yıpranma olmaması, modüler olması,
çok kısa zamanda devreye alınabilmesi, uzun yıllar sorunsuz olarak çalışması, temiz bir
enerji kaynağı olması vb gibi nedenlerden dolayı güneş enerjisinin doğrudan kullanımı ile elde edilen fotovoltaik elektrik enerjisi kullanımı sürekli artmaktadır...
Böyle bir hazine olduğu için güneş enerjisi üretimine (fotovoltaik enerji formunda) hangi ülkeler ağırlık verip bu konuda çalışmalarını devam ettirirse o ülkeler vatandaşlarının enerji talebini karşılayabilecek ve devletsel bazda enerji açığı olmadığı için sağlam bir ekonomiye sahip olacaklardır.
Kısacası güneş enerjisi doğanın bize bedava olarak sunduğu ve fosil yakıtlar gibi sonunun gelmesi konusunda endişelenmemize gerek olmayan en verimli enerji kaynağımızdır...
Umuyoruz ki bizim ülkemiz de güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak için gerekli özveriyi ve çalışmayı göstererek gelecek nesillerimiz için sağlıklı ve standartları yüksek bir hayat hazırlanması konusunda çaba sarf eder.
ülkemin dört bir yanını çevrelemesini istediğim enerji ben evime kurdum beleş elektrik beleş ısınma beleş motorumu şarj ediyorum 30 000 tlye denk geldi aylık 300 tl elektrik 1000 tl doğalgaz ödüyordum 2 yılda amorti ettim.
Su ısıtma amaçlı kullanımda Türkiye, dünyada bu enerjiden en çok yararlanan ülke. Diğeri italya.

Ege Akdeniz'i gezin tüm evlerin, kışlık yazlık fark etmez, tepelerinde iki panel bir de siyah depo göreceksiniz. işte bu kadar basittir kurulumu. Ucuzdur, 1000 lira gibi bir maliyeti var, ama deprem, yıldırım şu bu olmadıkça 20 yıl bakım bile gerektirmeksizin kullanabilirsiniz. Hiçbir masrafı yoktur. Bol güneş alan bu bölgelerimizde mart ayının sonlarından Ekim ortalarına kadar kaynar su elde edilir; mutfak, banyo, çamaşır aklınıza gelecek her alanda kullanılır. Bekleme, ısınma derdi yoktur, geceleri bile çok sıcaktır. Aralık Ocak gibi aylarda dahi az bulutlu veya hafif bulutlu günlerde rahatlıkla banyo yapabilirsiniz.

Bu sistemin kaç ağaç, kaç doğal gaz rezervi, kaç kömür ocağı kurtardığını hesaplamak mümkün değil ama 35 yıldır kullanılan bu sistem sayesinde bir Marmara bölgesi kadar ormanın kurtulduğuna inanıyorum ben.

Bütün bunlar ortadayken, devlet niçin bu enerji alanının üzerine düşmez, sıcak suda yararlanılan bu uygulamayı niye diğer enerji alanlarına yönlendirmez bilinmez. Santraller büyük iş onları boş verin, siz düzenlemeleri mevzuatı kolaylaştırın, bu sıcak su sistemini bulan özel sektör bir şekilde bu enerjiyi hayatımıza sokacaktır. Ama şu katı ve anlamsız mevzuat basitleştirilmeli, teşvikler getirilmeli.
bi üst modeli için (bkz: plazma) 1950 den beri sürükleniyor. why olm why?

bu arada emmet brown 2015 den dönüşte mr. fusion u ilk defa görmüş. adam 85 te biliyor 2015 te konunun gündeme geliceni. biz de öyle mal mal bakıyoruz iste. bunlar hep paralel.
Uludağ üniversitesinde Abdulvahap Yiğit'in verdiği teknik seçmeli ders. Zor sorar kolay bırakır.
sobanın yerini tutmaz.
sürekli değildir. bu neden yardımcı kaynaktır.