güneydoğu topraklarının çok değerli olması

entry6 galeri0
    5.
  1. objektif gözle bakarsak vatan toprağının bir ülke için ne kadar önemli olduğu tartışmasızdır. dünyanın hiç bir yerinde hiç bir devlet kendi sınırları içerisindeki topraktan kolaylıkla vazgeçmez. topraklar savaş ile alınır savaş ile verilir. bu bilgi bir tarafa.

    ama ne olmalıdır? ideal düzen nedir, insan yaşamın öznesi değil midir? insan sistemlerin, aç gözlülüklerin, hırsların, iki yüzlülüklerin, efendilerin, piyonu mu olacaktır? devlet mi insan için var olacaktır; insan mı devlet için? bunlar ayrı tartışma konusu.

    diğer yandan bu mesele ben güneydoğu'daki toprakları istemiyorum yeter ki kimse ölmesin anlayışıyla çözülemez. Güneydoğu neresidir, nerden başlayıp nerden biter? sınırlar nereden itibaren çizilecektir? hangi toprağın kime ait olduğuna kim nasıl karar verecektir. talepler nedir; ne değildir?

    istanbul'dan, izmir'den, ankara'dan dışarı çıkmayan adamın, nasıl olsa doğu ile işim olmaz, versinler şu bölgeyi bitsin artık terör demesi de pek bir komik. bir taviz başka bir tavizi doğurur o da diğerini.
    elbette vatan sağolsun, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları boş laflardır. Bir insanın siktiriboktan hesaplaşmalar için ölmesi de boşuna bir ölümdür. ölüm ancak özgürlük için boyunduruk altına girmemek için gerçekleşirse anlam ihtiva eder. devletler kitlelerde sosyal patlama olmaması için yalan söylerler. şehitlik, cennet, vatan sağolsun, kahramana askerler vs.. gerçekte sistem fakirin zengin rahat yaşasın diye ölmesi esasına dayanır. bu gerçek mümkün olduğunca kapatılarak, farklı popülist söylemler ön plana çıkarılır. ölen öldüğüyle kalır; geri kalanlar yaşamını hiç bir şey olmamış gibi sürdürürler.
    0 ...
  2. 4.
  3. enerji trafiği açısından çok değerli ayrıca atalarımızın fransızlara, ingilizlere vermediği toprakları bir avuç çapulcudan koruyamıyorsak topraklar değil biz değersiziz.
    0 ...
  4. 3.
  5. terör nedeniyle madeni zengilliklerinden ve doğa zenginliklerinden mahrum kalmamız nedeniyle bu değerin ortaya çıkamamsıdır.
    0 ...
  6. 2.
  7. konu hiç umrumuzda olan topraklar değildir. konu o toprakların ata mirası olmasıdır. atalarımızın her türlü fedakarlığı göz önüne alıp "savaş bizim düğünümüzdür" deyip savaşarak kazandığı toprakları "oralar bizim umrumuzda değil" deyip alın denilmez.

    her zaman doğu bizim sınırlarımız arasında kalacak, orada yaşayanlar da körü körüne itaat edecektir. milli piyangodan kazanılmadı doğu, az bir atalarınıza saygınız olsun.

    (bkz: ata mirasına saygısızlık)
    0 ...
  8. 1.