güney Kore'nin, intihar oranında dünya 10. olduğunu ve bu intiharların önemli bir kısmının, okul saatlerinin uzunluğu ve bir yüksek öğretim kurumu kazanamamaktan mütevellit depresyon vakaları kaynaklı olduğunu belirterek, kendi dışında her şeyi ve herkesi yücelterek hayranlığını gizleyemeyen, kendini ve kendi değerlerini her alanda ve her zaman diliminde yetersiz ve tu kaka gören, kendi kendine oryantalist zırtolara selamlarımı ileterekten bu entry'ye son veriyorum.
Nicelik değil nitelik önemlidir. Şahsen evladımın 15 saat okulda kalmasını istemem.
Mutsuz ve asosyal bir profesör olacağına mutlu ve sosyal bir işletme mezunu olmasını yeğlerim.
finlandiya eğitim sisteminde 15 saat okul saati süresi yok. sadece 2-3 saat gibi bir zaman dilimi veriyorlar. dünyanın en iyi eğitim sistemine sahipler. soru şu istersen 100 saat eğitim dayat öğrenciye. ne öğretiyor da bunlar bu kadar ileri düzeydeler???
insan tabiatına, koordinasyon, dikkat gibi unsurlara tamamen aykırı bir zamandır.
Evrenin en keyifli eylemi bile, kesintisiz 15 saat yapılmaz.
Akıllıca ve profesyonelce tasarlanmış, pedogoji, psikoloji gibi bilimsel bilgiler ve verilerle şekillendirilip uygulanan eğitim sistemi için uzun saatlere gerek yoktur.
Amaç eğitimi sevdirmek ve benimsetmek olmalıdır, ümüğünü sıkmak değil.
Eğitim hayatımı keyifle, zerre sıkılmadan tamamlayan ben, 15 saat olsaydı okula mokula gitmezdim yeminle.
Kanaviçe öğrenip, koca beklerdim belkide bilemiyorum!
15 saat?!
Yok devenin bale pabucu!!
eğitimde nicelik değil nitelik önemlidir.
herkesin okula yaklaşımı da farklıdır.
dünyanın en önemli gitar virtüözlerinden julian bream babası tarafından eğitilmiş. günde sadece 45 dakika gitar çalmasına izin veriliyormuş. kaliteli 45 dakika çalışmayla mükemmel sonuç.
türkiye'nin en iyi okullarında okudum. maksimum devamsızlık süresini izin hakkı olarak görüp sonuna kadar kullanarak mümkün mertebe okuldan kaçarak..15 saat eğitim olsa okulu kesin bırakırdım.
türkiyede bazı okullarda öğrenciler 24 saat okulda kalıyor (yatılı bölge okulları vb) ama böyleyiz işte. gelişmişlik okulda kalma süresi ile olsaydı bu okullardan mezun olanların türkiyenin 7. uzay üssünü felan kurmaları gerekirdi.
okulda kalma saatini geç 15-20 kişilik sınıflarla eğitimde kaliteye ve uygulamalı eğitime yönel.