kitabın akıcılığıyla doğru orantılı olarak gerçekleştirilebilinecek eylemdir.
Şahsen bütün okudum kitapları bir ya da iki günde bitirmek için gayet gösteririm. Araya zaman girdiğinde kitaptan soğuyup olayları unutuyorum sonra okuyasım gelmiyor ve bir kenara atıyorum. Bir ay sonra aklıma geliyor ama ne fayda sar baştan al herşeyi.
Eğerki bir günde kitap bitirmek istiyorsanız aylaklığın dibine vurmanız gerekiyor.
Kitap okumayı sevenlerin, kitap okumaya kendilerini kaptıranların yaptığı şeydir. Yaklaşık iki-üç saat alır, bir işiniz varsa onu ertelemek için bu 5-6 saate kadar çıkabilir.
Günümüz ergen kesimin tam olarak yaptığı iştir. Sosyal paylaşım ortamında beğeni toplamak adına aldıkları kitaplardaki etkili sözcükleri paylaşırlar. Bir kitabı bitirmek 1 saatlerini almaz.
3 ya da 4 günde 1 kitap bitiren bir adam olarak.bana göre sürekli yapılması imkansızdır.mesela şu an 30, 50 inci sayfasına geldiğim başlayıp bitiremediğim en az 8 9 kitap vardır.mesele kitabın akıcı olmasıyla ilgili.sizi ne kadar içine çekebiliyor anlattığı dünyayı ne kadar yansıtabiliyor.tüm bunları yapabiliyorsada anlattığı dünya sizin ne kadar dikkatinizi, ilginizi çekiyor.her zaman söylerim her insanda kitap kurdu olabilecek bir kapasite vardır.mesele ona doğru kitapları vermek.onu doğru dünyaya sokmak hayal gücünü ilgilendiği alanlara yönlendirmektir.
siz bilim kurgu ile ilgilenen bir gence sıkıcı bir tanzimat dönemi aşk romanı verirseniz.romanı 10 ya da 20 inci sayfasında yarıda bırakıp.bilmem kaçıncı sezonuna geldiği bilim kurgu dizisinin.eski bir bölümünü izlemeye gidecektir.
doğru romanı eline verdiğinizde ise kitaplar hakkında fikirlerini değiştirecektir.kısaca asıl mesele size en uygun olan
kitabı bulabilmektir.yoksa okuduğunuz her kitap sizin için ezberlenmesi gereken sıkıcı bir ders kitabından farksızdır.