gülmek

entry273 galeri35 video5 ses1
    26.
  1. beynin algılardaki anlamsal çatışmalara karşı gösterdiği tepkiye gülmek denir. espiri ve fıkralarda özellikle bu kelime oyunlarının çakışmaları sıklıkla görülür. beyin bir tür hönkleme geçirir.
    herşeyde olduğu gibi gülüş tarzlarında farklılıklar vardır tabi ki. bununla karşınızdakinin yapısını az çok çözebilirsiniz.
    -hahaha :klasik gülüş.
    -ehehe :yalaka, onaycı gülüş.
    -muahhahaaa :kötü adam gülüşü.
    -hıh ııhhıı hah ahaha :çakal gülüşü.
    -puaaahha: kopuş.
    -kıığğhhh ha eeea : yarılma.
    -hhıııyy hıy hıyhıyyyyy : değerli gülüşü. (bkz: marş motoru)
    2 ...
  2. 27.
  3. hala bu dunyadayim ve bu insanlarla iyi gecinmek zorundayim. o yuzden guluyorum. cunku bir seyler yapmak zorundayim. bagirmak, ciglik atmak, aglamak, kufretmek, ulumak zorundayim. o yuzden guluyorum. * *
    1 ...
  4. 28.
  5. hakkında bu kadar ez entry girildiğini görünce öldüğünü sandığım doğal gençlik dopingi. ağlamak, hüzün, yalnızlık gibi karamsar şeyleri paylaşıp, altlarına entryler döşüyoruz da neden gülmekten bu kadar az bahsediyoruz bilemiyorum.
    2 ...
  6. 29.
  7. avea tarafından herkesin hakkı olduğu savunulan eylem.
    2 ...
  8. 30.
  9. en çirkin insanı bile güzelleştiren eylem.
    4 ...
  10. 31.
  11. 32.
  12. korkutucudur bazen.bir palyaço sahnedeyken.
    sıcaktır bazen.bir esaslı dostun yüzündeyken.
    seksidir bazen.şehvetli bir cüretkarın dudaklarındayken.
    taptazedir bazen.el kadar bebenin gözlerindeyken.

    trajikomiktir en çok..ağlanacak hale gülerken.
    2 ...
  13. 33.
  14. politika, futbol, üniversite tartışmaları arasında az da olsa insana enerji katan, onu tazeleyendir.
    1 ...
  15. 34.
  16. Nefes alma işinin büyük kısmı ciğerlerde gerçekleşir. Kafa sadece gerekli oksijenin vücuda girmesine yardımcı olan bir kapıdır. "Hava taşıma" işlevi gören bir yapı için fazla kompleks olan kimi eylemler de burada gerçekleştirilir. Hapşurmak ve konuşmak gibi. Bu eylemlerden en gizemlisi hiç kuşkusuz "gülmek"tir. insan davranışları içerisindeki en "aykırı" eylem olan gülme, kahkaha, kıkırdama, katılma gibi formlara bürünebilir. Bütün gülme çeşitleri kendi belirgin "imza"sına sahiptir. Bu "imza"lar kısa,sesli harf içeren notalardan oluşur ve saniyenin 10'da 1'inden uzun sürmez.Bu eylem, saniyenin beşte biri gibi sürelerde kendisini tekrar eder. Gülme belirli bir sesli harfle başladığında, onunla devam eder; "ha ha ha" diye gülebilirsiniz, "he he he" diye gülebilirsiniz, ama "ha he ha" diye gülemezsiniz...
    GÜLME BULAŞICI
    Gülmenin "bulaşıcı" olduğu 1962 yılında kanıtlanmış bir gerçektir. Tanzanya'daki yatılı okulda "kıkırdamaya" başlayan üç kızın sonu gelmeyen kahkahaları saatler sürünce okuldaki diğer 159 öğrenciye de bulaşır ve sonuç inanılmazdır; 16 gün süren kahkaha krizi. 16. günde okul yönetimi büyük bir hata yaparak okulu tatil eder ve "kıkırdayan" kızları evlerine gönderir. Böylece salgının tüm kasabalara yayılmasına yardımcı olur. 2 yıl süren salgında kimse ölmez ancak günlük yaşam büyük sekteye uğrar. Normal şartlarda, insanlar yalnızken yanlarında birileri olduğu anlara kıyasla 30 kez daha sık gülerler.
    NEDEN GÜLÜYORUZ?
    Peki neden gülüyoruz? Bilimadamları henüz bu soruya yanıt bulamasalar da,benzer bir konuda çözüme ulaşmış görünüyorlar: kendi kendimizi gıdıklayamamak. Kendi kendimizi gıdıklamak işe yaramıyor çünkü beyin,vücudun kendi hareketlerinden kaynaklanan hisleri bastırır, böylece kendisini gerçek işine odaklamış olur; dış dünyadan gelen beklenmedikuyaranlara karşı tetikte olmak...
    *
    5 ...
  17. 35.
  18. Güzel eylemlerden biridir. Ben nedense sarışın ya da kumral insanlara çok yakıştırım bu eylemi. Bir de siyahim insanlara yakışır, siyah tende bembeyaz dişler, hoş görüntüdür. Bir başkasını gülerken görmek, sizi de mutlu eder. *
    gülümsemek gibi isteyerek yapılmaz. Gülmek, az çok istem dışıdır. Yine değişkendir,

    Komik bir şeye gülersiniz.
    Sinirlendiğiniz de gülersiniz.

    Güzel bir eylemdir. * * *
    1 ...
  19. 36.
  20. 37.
  21. Ağladığımız zamanda yüzümüzdeki aynı kasları hareket ettiren bir başka duygu ifadesi eylemidir.*
    Dünya yansa umrunuzda olmayacağı bir anda hoşunuza giden bir olay karşısında ağız dolusu ve tamamen içten gelerek patlayan mutluluk hormonu efektidir.
    2 ...
  22. 38.
  23. yanınızda sürekli olarak ota boka bu eylemi icra eden bir arkadaşa karşı dövmek içgüdünüzü dürtüleyecek vücut reaksiyonudur.
    0 ...
  24. 39.
  25. KOmik sanılan bir olay sonrasında yüz kaslarının kasılarak insana aynı anda hem şirinlik hem de çirkinlik görüntüsünü veren tek eylem.
    1 ...
  26. 40.
  27. bir bebekte ki sempatikliğive prolaktin hormonunuzu kadın erkek farkettirmeksizin arttıran , bir kadında şuh hale bürünüp yekpare olmayı arzulattıran,bir arkadaş gurubunda daha bir birlik beraberlik aidiyet oluşturan, bir dede de o buruşmuş yüzü sütlaç kaymağı gibi yapıp daha bir tatlı hale getiren büyülü eylem. istihzalı olanı ise yaralar bir kalbi kılıç girmişcesine onulmaz halde.
    1 ...
  28. 41.
  29. "dünyada bana hiçbir şey, tabiattan melül bir insanın zorla gülmeye çalışması kadar acı gelmemiştir."
    (bkz: kürk mantolu madonna)
    (bkz: sabahattin ali)
    4 ...
  30. 42.
  31. bu devirde insanlarda çok az görülen.
    3 ...
  32. 43.
  33. bir dakikalık gülüş 45 dakikalık bir gevşeme egzersizi ile eşdeğerdir... Strese karşı mücadelenin sürekliliği için de oldukça gerekli bir eylemdir....gülünce mutluluk hormonuyla birlikte ağrıları azaltacak maddeler de salgılanmaktadır.
    2 ...
  34. 44.
  35. komik olan söz, hareket ve olaylara istem dışı verilen rahatlama tepkisi.
    2 ...
  36. 45.
  37. ömrü uzatır. uzmanlar hergün 15 dk. gülmeyi alışkanlık haline getirmenin kalp hastalıklarından koruduğunu söylemektedirler. uzmandır işte hayat şartlarından haberdar değilmiş gibi konuşur. ama faideli bilgiler verir o da ayrı bir konudur. gene de mutlu olup her daim gülümsemek hatta kahkaha aşamasına geçmek en güzelidir.
    *
    3 ...
  38. 46.
  39. 47.
  40. 48.
  41. kimi insanın velinimeti olan psiklojik tepkidir.

    bazı insanlar topluluklardan çok güldükleri için dışlanır yada uyarılırlar, uyaran kişi bilmezki karşısındaki insan belki evde yada özel hayatında hiç gülmeyen bir insandır.

    (bkz: ailesiyle bir kare fotoğrafı olmayan insan modeli)
    (bkz: babayı özlemek)
    1 ...
  42. 49.
  43. şahsıma en yakıştırılan şeydir. gülünce, yürekten gelen sıcaklığın gözlerinden belli olacak. gülmeyi unutan ülkede bir tebessümden başka hazinesi olmayanlar koruma altına alınmalıdır.
    2 ...
  44. 50.
  45. uzun yaşamanın ilacıdır gülmek. toplum içinde sevilen aranan insanlardır. çünkü girdikleri topluma neşe getirirler hem gülerler hem güldürürler. vatan gazetesi yazarı selahattin duman'ı okuduğum zaman gülüyorum hem güldürüyor hem düşündürüyor.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük