Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak değişiklikle patlayıcı yapımında da kullanılan amonyum nitratlı gübreyle yakalananlar ‘tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan cezalandırılacak. Cezanın alt sınırı 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor.
ciftçilik dışında bomba yapımında da kullanılabiliyor bu yüzden satışı genelde sınırlısır. 2 torba gübre ile yapılan bomba 100 lerce belki de binlerce insanı öldürebilir.
an itibari ile evimin önünden geçen bir kamyonetin torba torba sattığını söylediği şey. "trakyadan, halis koyun gübresi" diye de slogan atmış amcamlar.
hayvan idrarı o kadar yararlı değildir kanımca ve tuzluluğu arttırır denir.. gübrenin de su içerisinde bekletilip dibe çöeknler dışındaki kullanılırsa süper olabilir.. zira alüvyonlu topraklarda aynı şekilde doğada oluşmuştur..
Gübre, bitkinin beslenmesinde gerekli olan kimyasal elementleri sağlamak için toprağa ilave edilen herhangi bir maddedir. Hayvan dışkıları, saman ve diğer bitki artıkları binlerce yıldan beri doğal gübre olarak kullanılmaktadır. Eski zamanlarda toprağın asitliğini azaltmak ve kalsiyum temin etmek için kireçli maddeler kullanılmıştır. Kullanılan ilk kimyevi gübreler, sodyum nitrat ve kemikler olmuştur. Gübre, yer sularının nitrat içeriğini arttırır ve suya ağır metal bulaşmasına neden olur. Bugün doğal ve yapay gübrelerin her ikisi de değişik şekillerde elde edilmektedir. Bitkinin beslenmesi öncelikle yapay * gübre dediğimiz azot, fosfor ve potasyum tarafından sağlanır. Genellikle yapay gübrelerin ihtiva ettiği besin, azot (N), fosfor pentoksit ( P O ) ve potas (K O) olarak ifade edilir. Yapay gübrelerin ticari ambalajlarında bir veya daha fazla madde bulunur. Karışık gübrelerin bileşimi ekseriya gübre ambalajlarının üzerindeki bir seri numara ile belirtilir. ilk sayı azotun yüzdesini, ikincisi fosfor pentaoksidin yüzdesini ve üçüncüsü de potasın yüzdesini belirtir.Böylece 5-10-10 şeklinde işaretlenmiş bir karışık gübre % 5 azot, % 10 fosfor pentaoksit ve % 10 potasyum ihtiva eder.