Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanacaklar. Onları tatlı dilli, güler yüzlü, güzel gözlü tertemiz cennet hanımlarıyla evlendireceğiz.
allahın erkeklere bu vaadi erkeklerin kadınlara düşkünlüğünü açıklamaktadır. yükseldim ben. eğer şöyle bir hatun değilse boşu boşuna hayal kurmayalm. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2216405/+
yüzyıl düşünsem böyle betimleme yapamam. yeni tomurcuklanmış ne demek yahu. bu nasıl benzetmedir. takdir ediyorum. muhammed 1400 yıl önce iyi hayal kuruyormuş gerçekten.
allah cennete girenlere kadın vaadediyor.
nebe suresi 33. ayet
Şübhesiz ki takvâ sâhibleri için (büyük) bir kurtuluş, bahçeler ve üzüm bağları, göğüsleri tomurcuklanmış aynı yaşta kızlar ve dolu kadehler vardır!
allah'ın cennette iman edenlere vereceği nimet. bunun dışında değişik tanımlamaları vardır kuranda.
onlar yakut ve mercan gibidirler.
çadırlarda oturan inci gibidirler.
hiç bir insan ve cin onlara dokunmamıştır.
bir hadiste de;
onlar denize tükürse denizi tatlı yapar. diye tanımlamaları vardır.
dolayısıyla merak ediyoruz.
Göğüsler 10-12 yaş aralığında tomurcuklanır (büyümeye/gelişmeye başlar)
Bu ayet bu yaş aralığındaki çocukları cinsel yönden çekici bulan birisi tarafından yazıldı,
söylemek istemiyorum, baskın zihniyet onu seviyor diye iğrençlikleri gizleniyor,
O şahsın adı m ile başlıyor ve pedofi.. o işte.
kızlara da şöyle küçük pipili olmayan erken boşalması olmayan erkeklerden veriyorlarsa Müslüman olmayı düşünebilirim gençler. fani dünyada aradığımı bulamadım belki orda ne dersiniz bize de veriyorlar mı.
Cennette olacağı vaadedilen şeylerin bir kısmının dünyada yasak olduğunu biliyor musunuz? Cennette şarap da içilebilecek halbuki dünyada yasak, dünyada yasaklananlar cennette serbest.
Kısacası bu dediğiniz cennet değil dünya için olsaydı eyvallah, ama değil, kaldı ki inanmadığınız bir dinin ayrıntılarına neden bu kadar takılıyorsunuz ki? Bütün müslümanlar sadece cennet için mi yaşıyor sanıyorsunuz?
Bu arada şarap arapça da içecek demek bu genel bir terim, arapça da alkollü içecek için kullanılan kelime hamr 'dır aklı örten manasında yani ayetlerde istismar edilen içki dünyada haramda ahirette niye serbest sorusu ortadan kalkıyor. bunu izah eden ayet ; Saffat süresi 45. 46. 47. ayetler " Aralarında bembeyaz, içenlerin lezzet aldığı kaynaklardan doldurulmuş kadehler dolaştırılacaktır. Onda ne başağrısı ne de sarhoşluk vardır." Bu ayetteki kadeh kelimesine olması gerekenden farklı bir anlam veriliyor oysa ki ayet açıkça sarhoşluk verici bir içecek olmadığını beyan ediyor.
Üstelik;
Secde 15.17. ayette "bizim âyetlerimize ancak, hatırlatıldığında secdeye kapanan, Rabblerini övgü ile ananlar ve büyüklük taslamayan kimseler inanırlar. yaptıklarına karşılık olarak onlar için, gözleri aydınlatıcı ne mutluluklar saklandığını hiç kimse bilemez." buradan da anlaşılan cennet ödüllerinin asıl mahiyetinin tam olarak açıklanmadığıdır. Kuranda konu ile ilgili ayetlerin beraber incelenmesi doğru sonuça ulaşılmasını sağlar. Aksi halde bir kelime seçilerek bir konu anlaşılmaz ve kişi sadece kendi önyargısını kabul eder.