göz yaşı bazıları için bir zayıflık olduğundan, özellikle'de türk kültüründe ve toplumunda durum böyle olduğundan duygusal yanı ağır basan ve kendini tutamayan pek çok insanın doğal olarak gerçekleştirdiği eylemdir.
ağladığını başkalarının görmemesini isterler, bu nedenle kimsenin olmadığı ve yalnız kaldıkları ortamlarda gizli gizli ağlamayı tercih ederler, ani bir baskın sonucu yakalandıklarında'da ağlıyormusun sorusuna; hayır, sadece gözüme toz kaçtı şeklinde oldukça inandırıcı bir yalan söylerler. bu da,her insanın içinde oluşan güçlü ve dik durma eğiliminden gelen bir davranış biçimidir.
kadınların bu ağlama konusunda daha hassas oldukları söylensede, bu aslınla kadınların göz yaşı bezlerinin, erkeklere oranla daha büyük olduğundan kaynaklanmaktadır.
insanoğlunun en zor yaptığı eylemdir. ne kadar saklanırsa o kadar kötü olur, en kötüsü de mutlu gibi gözüküp gözyaşlarını içine akıtmak. ağlamak güzeldir ama karşındaki gerçekten buna deydiği sürece güzeldir!..
gizlendikçe dikkat çeken bir eylemdir.
-gülerken insan kendini tutarmı?
-hayır
gülmek ne kadar içten gelen bir eylemse ağlamakta öyledir.ancak insanlarımız ağlamayı zayıflık olarak gördüğünden(ya da bu artık klişe haline geldiğinden)bunu herkese göstermek istemez ve gizleme ihtiyacı hisseder.
gece vakitleri, karşında kafamı çevirip, sessizce ağladığımda değil; en çok karanlığa astığım gülüşümü alıp yanıma, aydınlığa çıktığımda gizlerdim ben gözyaşlarımı.
zayıflığın göstergesidir kimilerine göre ağlamak. oysa insanlığın, insan olabilmenin işaretidir ağlamak. duyguların varlığının ispatıdır göz yaşlarını akıtmak. ama işte bazen gizlemek gerektiğine inanırsınız onları. sanki yasak bir iş yapıyormuşcasına... odanıza geçer ve ağlarsınız. bazen en yakınlarınız bir yan odadayken siz bütün acılarınızla yüzleşirken yaparsınız.*