Bakır Sülfat bilimsel adıdır halk arasında mavi renginden dolayı göz taşı diye anılır. Tarım ilacı olarak kullanılır. Ağaçlardaki mantarlanmaya karşı kullanılmaktadır. Birde Sanayi tipi olanı mevcuttur.
gözde yanmaya, batmaya sebep olan; göze kirpik kaçmış gibi hissetmenize müsebbip, genellikle göz kapağının içinde gizlenen bir müsibettir. * göz doktorunuzun miniminnacık bir müdahalesi ile alınabilmektedir. paniğe gerek yoktur.
Vaktiyle hekimler göztaşını suda eridüp hastaya içürürler idi ki istifra idüp içini boşaldsun. Ama sonradan bünyeyi zehirlediği farkedilüb yasak edildi.
su ile reaksyona girerek yoğun köpükler çıkaran bir taştır. Bir nevi doğal kalsiyum sandoz efendim.
Balıkçılar, bu taşın bu özelliğini oltayı yuttuktan sonra bir kayanın altına saklanarak şişen kimi dip balıklarını saklandıkları yerden çıkmaları için kullanırlar. olta ile aynı istikamete indirilen göz taşı, hayvanı şaşırtarak olduğu yerden çıkmasına; avcının da oltasıyla avını yukarı çekebilmesine imkan verir.
Bu şekilde avcılık kesin olarak yasaklanmış olup yakalanan avcının tüm teçhizatına ve avlarına el konur, avcıya 109 TL idari para cezası uygulanır.
Halk tarafından göztaşı olarak bilinen bakır sülfat, meyve yetiştirerek geçimini sağlayanların sıklıkla kullandığı bir çeşit ilaçtır. Göztaşı su ile karıştırılarak ağaçlara püskürtülür ve bu sayede ağaçların hastalıklardan korunması sağlanır.