Üniversite - Görükle metro hattı, resmi gazetede yayımlandığı için yakın zamanda nal toplayacak minibüslerdir.
Aslında bu proje çoktan biterdi ama birileri istemedi. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar döndü.
2024 yılına geldik hala minibüste elden ele para uzatıyoruz. Hindistan mı lan burası?
Neyse ben zaten hep öğrenci diyordum. swh. https://www.google.com/am...ojesinde-yeni-gelisme/amp
balık istifi gibi üst üste yolculuk yapıp 2-3 kilometrelik mesafeye 1.75 lira vermeye itiraz etmeyen uludağ üniversitesi öğrencilerine müstehak olan minibüslerdir.
gün itibari ile 1,75 olmuştur öğrenciler için. hayır diğer hatların ne kadar yolu gittiklerini bilmesek tamam da ulan 5 dk lık yol için 1,75 almak namussuzluktur. zaten gün boyu trafik derdiniz yok, %90 full olarak gidip geliyorsunuz e sizi doyumsuz yaratıklar öğrenciler üzerinden kazandığınız o kadar para neye yetmedi de 1,75 yapıyorsunuz . işin kötü yanı sosyal medyada bu duruma ilişkin hiçbir şikayet, protesto amaçlı bir şeyler göremedim. bir şeyler planlamak için görükleden birileri irtibata geçebilir. maalesef gençlik dayatılan şeylere karşı çıkmayı bilmiyor.
kalbi inceden titretendir. 4 yılım geçti o minibüslerde. bazen ayakta yolcu almazlardı. jandarma kontrol yapardı. sonra bakardık şoförler yardırmaya devam ediyor, biz yine balık istifi.. bugün bir kez daha düşündüm o geçen yılların kıymetini bilememişim. kıymetini bil diyenler niye diyor şimdi anladım.
genelde 15 kişi alması gerekirken şoför ve minibüs duraklarındaki görevlilerin çabalarıyla herhangi bir seferde boş alan bırakmayarak yolcu taşıyan ve akla karayı seçtiren minibüslerdir. eğer ön koltuklara oturursanız bir de para uzatıp paranın üstünü geri verme göreviniz vardır ki evlere şenliktir.
yine de mavi beyaz bu taşıtlar haydar gibi, çekirdek kafe gibi görükle' nin simgesi, olmazsa olmazıdır.
özellikle saat 21:00 den sonra yerleşim durağındaki insan sayısı 40 - 50 olmadan gelmez, insanları soğukta uzun uzun bekletir bu minibüsler.* bazen minibüsler gelir ama duraktan 2 metre geride durup kapılarını kapatırlar ve yolcu almazlar, taa ki yolcular iyice birikip yığılana kadar. yolcuya göre minibüs seferi yoktur, minibüsçülerin keyiflerine göre seferler vardır.
zamanın belediye başkanı erdem saker'in, bursaray projesini 1997'de kamuoyu ile paylaşırken " küçük sanayi - üniversite arasında, sistemin verimli işletilmesi için yeterli yolcu potansiyeli yok" diye alenen yalan söylediği ve akabinde " belediye, bursaray ile minibüsçü esnafına vurduğu darbeyi,en azından bu hatta rant kapısı açarak telafi edecektir" gibi yargıya neden olan bir toplu ulaşım mucizesidir. Aynı belediye başkanı, 1997 senesinde, doğu garajı - universite arasında çalışan 43A numaralı otobüs hattında herdaim balık istifi yolculuk etmek zorunda kalan öğrenci milletine, bu hatta daha fazla araç çalışıtırılması önerisi üzerine " öğrenci şikayet ediyor, öyleyse sabah daha erken kalkacak, kalabalığa kalmayacak, o kadar!" mealinden cevap vermiştir. bu mantıkla yönettiği şehre minibüs - rant - toplu ulaşım çilesi verebilen bir zihniyetin ürünüdür görükle minibüsleri.
para uzatıp para üstü vermekten beni kanser edeceğini düşündüğüm görükle uludağ üniversitesi ve küçük sanayi arası çalışan balık istifi ayakta öğrenci alan ulaşım aracı.