görsel iletişim tasarımı

entry24 galeri0
    24.
  1. Gördüğüm bildiğim kadarıyla gerçekten zor bi bölüm. Öncelikle hiçbir fikrin neredeyse ilk sahibi sen olmuyorsun ama o fikri herkesten önce tasarlayıp sunmalısın tutunmak için gerçek çaba isteyen ve tamamen hayal gücü üzerine kurulu olan bir bölüm. Uykusuzluk yorgunluk sürekli stres ve ilham kıvrınışlarından ibaret.
    1 ...
  2. 23.
  3. ilk yılım olsa büyük bı hevesle uzun uzun açıklardım ama artık bölümü soranların yüzüne öküzün trene baktığı gibi bakıp ortamı terk ediyorum.
    1 ...
  4. 22.
  5. Fiziğe merakım olmasaydı okumak isterdim heralde bu bölümü.
    Tasarım yapmak, zevkli iş. Hele mimarlık falan bayağı zevklidir heralde.
    Yazılım mühendisliğini de çok merak ediyorum gerçi. Yine de hiçbirisi fizik kadar heyecanlandıramıyor beni.
    1 ...
  6. 21.
  7. gazi üniversitesinde başlayacağım bölüm.

    edit: başladığım ve hala alışmaya çalıştığım bölüm.
    2 ...
  8. 20.
  9. kocaeli üniversitesi iletişim fakültesi görsel iletişim tasarımı bölümüne yerleştiğim için merak ettiğim bölüm. burada okuyan ya da benim gibi yeni yerleşen sözlükçü arkadaşlarla bir araya gelmeyi arzu ettiğimi ifade etmek isterim.
    3 ...
  10. 19.
  11. Önü açık bir bölüm ama her meslek gibi yetenekli olmayı gerektiriyor.
    0 ...
  12. 18.
  13. mevcut okuduğum okulumu bırakıp bu bölüme girmek istiyorum. okuyan ya da bilgisi olan varsa yardım edebilir.
    2 ...
  14. 17.
  15. gün itibariyle eskişehir osmangazi üniversitesi'nde kazanmış olduğum bölümdür.
    2 ...
  16. 16.
  17. internette birçok bilgi olmasına rağmen hala birkaç soru işareti mevcut. kimi üniversite yetenek sınavı ile kabul ediyor kimisi de yetenek sınavsız ts puanı ile kabul ediyor. biri bildiği kadarıyla hangi üniversite yetenek sınavıyla alıyor, hangisi almıyor ve yetenek sınavı derken ne soruyorlar/yaptırıyorlar kısaca anlatırsa oldukça mutlu olacağım, mesaj yoluyla her türlü bilgiye de açığım. teşekkürler.
    1 ...
  18. 15.
  19. Bu bölüm aslında bir çok konuda eğitim vermekte olup (sinema , reklamcılık , müzik , fotoğrafçılık ,sinematografi ) mezun olunduktan sonra gelişimi ve para kazanmayı öğrencinin emeğine ve azmine bağlayan bir bölümdür. Eğer gerçtekten bu bölümden mezun olup para kazanmak istiyorsanız bu bölümün vereceği bilgilere ihtiyacanızın olduğunu düşünmeniz gereklidir . Gelecek hayatınızda reklamcı , senaryo yazarı , grafiker , yönetmen olmak aklınızda varsa veya bunların hepsi dikkatiniz çekiyor ve siz hala karar vermiş değilseniz aslında tam olarak bu sizin bölümünüz. içinde bu saydığım bütün alanlarda eğitiminiz alarak hangisine daha yatkın olduğunuzu görerek doğru kararı vereceksinizdir .

    Ve son olarak gerçekten devlet üniversitelerimizin iyi eğitim verdiğini düşünüyorum . Bazı arkadaşlarımız gereksiz derslerin olduğunu söylemiş. Ama şöyle bir durum var ki orta okul ve lise hayatımızda hiçbir zaman gelecekte işimize yaracak şeyler öğretilmedi. Bizi bir şeyler öğrenmeye hazırladı sadece . Okullarda verilen eğitimler insanı hayata hazırlar sadece yani hepimiz üniversite bitene kadar bir hazırlık öğrencisiyiz. Asıl dersleri hayatı yaşarken ve tecrübe ederken öğrenceğimiz gerçeğini unutmamak ve sürekli hatırlamak en doğrusu olacaktır .

    - Önce kendini tanı daha sonra azimle tanış bir bakmışsın hayallerin gerçeklerin olmuş.
    1 ...
  20. 14.
  21. mümkünse özel üniversiteler de okunması gereken bölümdür. devlet üniversitesinde okursanız bölümle alakasız , ileride hiçbir işinize yaramayacak , tamamen zaman kaybı derslerle uğraşırsınız. ama gördüğüm kadarıyla özel üniversiteler de öyle değil. mesela bu bölümü ışık üniversitesi'nde okuyan arkadaşım var , adamın gördüğü derslere bakınca ''ben bununla aynı bölümü mü okuyorum aq?'' dedim. ben saçma sapan , bana hiçbir şey katmayan , adını bilmediğim tekniklerle resim çizerken , adamlar tasarım programlarını yalayıp yutmuş , bunun yanında , televizyonculuk , sinema , reklamcılık , profesyonel fotoğraf çekim yöntemleri vs. vs. dersler görüyorlar. istanbul'da yaşadığım için ışık üniversitesi'nin yanında , bilgi , yeditepe , kadir has ve bahçeşehir üniversiteleri de bu bölümün hakkını veren üniversitelerdendir. bu üniversiteler de okuyan çoğu öğrenci olumlu bilgiler vermişti. illa devlet'te okunacaksa gazi ve kocaeli üniversiteleri diğerlerine nazaran çok daha iyidir.

    bölümün en güzel yanlarından birisi bir çok alanda ilerleme şansınızın olmasıdır. (sinema , reklamcılık , müzik , fotoğrafçılık vs...) zaman geçtikçe hangi alana yatkın olduğunuzu fark ediyor ve o yönde ilerliyorsunuz. bu bölümden mezun olup sıradan bir web tasarımcı olan da var , gezerek para kazanan da. bu biraz size bağlı artık.
    3 ...
  22. 13.
  23. tasarım bölümünde boşu boşuna okuma. onca yılı boşa heba ediyorsun. eskiden bukadar çok üniversite yoktu.

    youtubede ders göstersinler. yemek yapmayı nasıl gösteriyorlar. boşuna üniversite binasını aşındırıyorsun.
    0 ...
  24. 12.
  25. doğru dürüst iş yok bu bölümde zaman zaman para kazandırıyor. göçebe gibi iş değiştirisin. mühendislikten daha zordur. kafan yorulur gına gelir. para kazanabileceğin karnını doyurabileceğin işlere bak.

    adam lise mezunu basit işle köşeyi döndü. tuzlada üç katlı işyeri bina satın aldı. adam wv jeeple ayagını yerden kesiyor. erken evlendi ilerki yaşlarda torununuda görür. kardeşini evlendirdi.

    kolay para kazandıran işlerle ticarele ugraş zor işlere girme yani para kazandırmayan işlerden uzak dur. etli para kazandıran işlerle uğraş.
    0 ...
  26. 11.
  27. adından da anlaşılacağı gibi görsel sanatların ve görsel tasarımın her dalında eğitim vermeye çalışan fikir ve iletişim odaklı bir bölümdür. Bünyesinde temel olarak tasarım, görsel medya, grafik tasarım, sinematografi, fotoğrafçılık, reklamcılık, reklam ve metin yazarlığı, animasyon ve kısa film, 3 boyutlu modelleme ve benzeri konuları ele alan bunun yanında felsefe, sosyoloji, sosyal bilimler gibi konuları da işleyen bölümdür.Kimi okulda iletişim fakültesindedir kimisinde gsf dedir. Ama sakın okuldan bu konuları öğreneceğiniz beklentisine girmeyin. ülkem eğitim sistemi ortada sonuçta... ama kendinizi geliştirirseniz bir baltaya sap olabileceğiniz bir bölüm hatta çok çok geliştirirseniz tek başınıza motorlu testere bile olabilirsiniz. Gelelim mezun olduğunuzda ne yapacağınıza, genelde bu bölüm "art director" olujam ben kafasındaki tiplerle doludur ama bir çoğu grafiker olmaktan ya da çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaktan öteye gidemez. Tabiki sanat yönetmeni olma şansınız var ama sanatı icra eden insanları yönetmektir sanat yönetmenliği, öyle iki ingilizce terim 3-5 kuram bilmekle olmaz ama Türkiye'de o da oluyor yormayın kafanızı. Yine de arayüz tasarımcısından, fotoğrafçılığa, graikerlikten, modellemeye, reklamcılıktan, televizyon sektörüne kadar çok çok geniş bir iş alanı vardır. Her şey size bağlı. Evet çekirge böyle işte...
    5 ...
  28. 10.
  29. istanbul Arel Üniversitesi'nde okuduğum bölümdür.Yetenek sınavı olmadan alıyorlar.
    0 ...
  30. 9.
  31. sözlükte onca insan var birisi de bu bölümde okumuyor mu yahu.
    azcık bir şeyler yazın da ney neci öğrenelim.
    ayrıca bu yıl gitmeyi planladığım bölümdür.
    1 ...
  32. 8.
  33. iletişim tasarımı ve yönetimi bölümü ile aynı olup olmadığını merak ettiğim, aydınlatılmak istediğim bölüm.
    0 ...
  34. 7.
  35. Yakın doğu üniversitesinde 2006 yılında açılan bölüm.
    1 ...
  36. 6.
  37. 5.
  38. kocaeli üniversitesi'nde bölüm dışındaki iletişim fakültesi bölümlerinin (gazetecilik, radyo sinema tv, halkla ilişkiler ve tanıtım, reklamcılık) derslerinin neredeyse hepsini ders olarak veren bölümdür. mezun olunca sadece görsel iletişim tasarımcısı değil, gazeteci, reklamcı, sinemacı, radyocu, tv çalışanı, halkla ilişkiler uzmanı bile olmanız olasıdır.
    4 ...
  39. 4.
  40. okulum güzel bölümüm sevgi dolu yuvam, allahın belası yer. ***
    3 ...
  41. 3.
  42. 2.
  43. istanbul ticaret universitesi'nde olan içeriği; web ve multimedia tasarımcılığı, sanat yönetmenliği, fotoğraf sanatçılığı, kameramanlık, çizgi film yapımcılığı, yönetmenlik, senaristlik ve grafik tasarımcılığı olan, türkiye'de yeni yeni oturmaya başlamış bölüm.
    1 ...
  44. 1.
  45. bilgi üniversitesi'nde bu adla, ve sabancı üniversitesi'nde görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı* adı altında bulunan; video teknikleri ve diğer dijital tekniklerle ilgili eğitim veren, atölye çalışmaları, sanat tarihi, ilüstrasyon, grafik dersleri ve görsel dilin kullanımına yönelik dersleri de içeren bölüm.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük