Bu yaz düğüne gittim oraya. Sabah 10 gibi ilçeye girdim. Karnım aç. Doğru düzgün açık yer yok. Ne tembel insanlarsınız lan siz. Bir de özel kızarmış dondurma falan yazmışlar cafelerde. Sakın ha. Alakası yok.
Ovanın ortasına kurulmuş ilçe.
Etraf pirinç tarlasıyla dolu olduğundan sivrisineklere hazırlıklı olmalısınız. Sıcak ve nem de cabası. 4 sene boyunca bu ilçede uyuduğum uykular bana hiçbir rahatlık sağlamadı. O kadar boğuk bir havası var ki normalde insanı dinlendirmesi gereken uyku burada insanı yoruyor, başını ağrıtıyor. Eleştirilecek çok yanı var. Bir çayı var ki yazın leş gibi kokar. Belediyenin kaplıcaları insanı kaplıcadan soğutur. Öyle kirli ve pistir. Onlar yüzünden sevmiyorum artık kaplıcayı. insanları çeşit çeşittir. Muhafazakarı, milliyetçisi, laiği geçinip gider. Halkın diline bir "beyaa" "agaa" dolanmıştır.
güzel bir yanını duymak istersenizde: kışın ve ilkbaharda gerçekten çok güzel bir doğası oluyor. Yeşillik, sakinlik... Bir nisan günü akşamüzeri parka gidip alakargaların, kumruların, serçelerin sesleri arasında bir gezinti yapmam çok hoş oluyor. Bunun için bile tekrar gidilebilir.
balıkesir gönenli olduğumu eskilerde söylediğimde ömer seyfettin okur musun diyen tipler vardı şimdi balıkesirliyim dediğimde karşı tarafta piçimsi bir gülümseme oluyor ve çılgın eşeklerden konu açılıyor
memleketim. yaz gelsede tekrar gitsem. kaplıcalara girsem kuzenlerle beraber. akşama doğru arjantin falan içsek. oradan köye gidip biraz at sürebilsem ama nerdeeee. artık büyüdük iş-güç derken vakit bulamıyoruz memlekete. bandırma doğum yerim olarak yazsada kütüğümün olduğu yer gönendir. hayatımın ilk 5 senesi gönende geçti. emekli olduğum zaman geri dönmeyi düşünüyorum.
gönen balıkesir'in en eski ilçelerinden birisidir. 1950'li yıllara kadar bandırma'dan daha kalabalık olmuştur. sanayi ve denize kıyısı olması sebebiyle 1950'li yıllardan sonra nüfus oranları değişmiştir. kaplıcalar ilçenin en büyük turizm kaynağıdır, romatizma hastalarına itinayla tavsiye olunur. ilçe sınırlarına bakıldığında denize kıyısı gözüksede merkezinin denizle alakası yoktur. sanki ömer seyfettin gibi bir yazarı meydana getirmek için kurulmuş gibi şehrin girişine "ömer seyfettin: ben gönen'de doğdum" yazısı konulmuştur. ilçe son yıllarda çok gelişmiştir.
halkı etnik olarak çeşitliliğe sahiptir. sıralarsak macır, pomak, çerkez, yörük, gürcü, manav (yörüklüğü çok önceden bırakmış yerli sünni türkler diyebiliriz) ve çingene bulunur. bu açıdan bakıldığı 150 yıl önce gönen'de yaşayanların torunları sadece gönen nüfusunun çeyreğini oluşturmaktadır. balıkesir merkeze giden yolları bandırma'dan geçtiği için bandırma'nın beldesi gibi kalmıştır. çoğu alanda bandırma'dan geride kalsada sokakları daha güvenlidir. son yıllarda bol miktarda kürtlerin taşınması sebebiyle gençlerin arasında milliyetçilik artmaktadır. mhp'nin aldığı oylar 2009'da %4,7 2011'de %11,8 2014'de %22,1 olmuştur. gelecek seçimlerde mhp'nin daha iyi sonuç çıkarmasını bekliyorum.