Ankara Üniversitesi'nin mühendislik bölümlerinin bir kısmının bulunduğu, ileride hepsinin taşınacağı Ankara ilçesi.Ayrıca aynı üniversiteye bağlı zorunlu hazırlık okulu da buradadır.Ankara'ya okumaya gidiyorum diyerek burada 5 yılınız çürüyebilir aman dikkatli olun. (bkz: gölbaşı pişmanlıktır.)
yurdumda ve yurtdışında envai çeşit yörede ikamet etmiş biri olarak açık ve net olarak söyleyebilirim ki ben halkıyla, yollarıyla , trafik kültürüyle bu kadar trafik özürlü bir ilçe ve yerleşim merkezi görmedim.
bunu birkaç gün önce duran aracıma 120 km. hızla dalan
sığır bir sürücü yüzünden, sinirimden değil, ben burnumdan solurken ola ki burada ikamet etmeyi ya da bir haftasonu takılmayı düşünenler varsa uyarı olsun diye yazıyorum.
kırmızı ışıkla yeşil ışığın farkını bilmeyen, ehliyetini kasaptan almış sürücüler,
50 bin tane kasisin olduğu bir yolda, hem de şehir içi trafiğinde, onlarca kavşağa rağmen 120 km.ile gidenler,
en kritik kavşak ve tali yol bağlantılarında yerinde yeller esen trafik lambaları,
aynı yolda 100 bin kez kaza olmasına rağmen, oraya önlem almayan yetkililer,
caddeye ansızın atlayan ya da daha beteri yolun ortasından gitmekten keyif alan kaldırım özürlü yayalar,
her an içine düşme ihtimalinizin olduğu ya da en iyi ihtimalle tekerlerinizi patlatacak kadar bozuk yollar, çukurlar...
ortaçağdan kalma bir çevre ve trafik düzeni....
bu saydıklarım ayrı ayrı ülkemizin bir çok şehrinde yaşanıyor ve bunlar türkiye'nin bir gerçeği ama bunların hepsi birden acaba anadolunun kaç yöresinde mevcuttur?
sadece günler önce, sığırın biri aracıma son sürat daldı, ben mucize eseri, tek parça halinde çıkabildim.
siz bu beldeye gitmeyerek bu konuda kendinizce bir önlem alabilirsiniz.
mecburen gidecekseniz de allah yardımcınız olsun.
konya yolu üzerinde yer alan bu ilçe, ankara'nın mesire yeri konumundadır. şehir merkezinden gölbaşı'na ulaşım için iki farklı güzergah üzerinden ring yapan iki halk otobüsü hattı ** ve ayrıca ulus-dışkapı'dan kalkan minibüsler mevcuttur. her ne kadar yazları serin olması sebebiyle ankaralılar için tercih edilir bir yerse de sinek sorunu halen tam olarak çözülmüş değildir. kışın ise toz ve çamur sebebiyle yürümek bile zordur. ankara merkeze en yakın ilçe olmasına rağmen ilçe merkezi kasaba görüntüsünden kurtulabilmiş değildir. her ne kadar bazı lüks tesisler bu ilçe sınırları içerisinde kurulmuş olsa da bu durum, ilçenin kendisinin alelade bir anadolu kasabası durumunda olduğu gerçeğini değiştirememektedir. istanbul'da olması halinde pek kimsenin umursamayacağı türden bir yerleşme ankara'da yoklukta bir haftasonu dinlencesi mekanı haline gelivermiştir. bundaki en büyük etken de denizden nasibini alamamış, beton yığını biçimindeki şehre en yakın su oluşumunun, yani gölün burada bulunması ve bu sayede ankaralılar'ın deniz hasretlerini bir nebze giderme imkanlarının oluşmasıdır. ***