Hoba: Dünyada bulunan en büyük göktaşıymış.1920 yılında Namibya’da bulunmuş ve ağırlığı 66 tondan fazlaymış. Dünyanın atmosferi varken bu kadar büyüğü düşmüş. Ya birde atmosfer olmasa, vay halimize.
dünyaya yaklaşan bir gök taşı, her ne kadar tedirgin edici olsa da, çarpma ihtimalinin kesinleşmesi bir o kadar heyecan vericidir. sonuçta yaşanacak o çaresizliğe, korkuya ve üzüntüye rağmen...
uzaydan dünya yüzeyine düşen cisimlerdir. atmosfere girdikten sonra ısınmaya başlar, ışık saçar, böylece ateş topuna, bir meteora veya kayan yıldıza dönüşürler.en büyük göktaşı parçası nabimya'daki hoba west'te 1920'de keşfeilmiştir. yaklaşık 60 ton ağırlığındadır. büyük bir kısmı çukurun içine gömülüdür.tarih öncesinde düşen bu göktaşı krater oluşturmamıştır.
belirli bir boyutu açtıktan sonra tehlikesi artan uzaydan gelen daş.
yani 10 kilometre çaplı bir meteor dünyaya düşerse şunlar olur;
*denize düşerse felakettir, dev tsunamiler yaratır, dalgalar hemen hemen tüm büyük kıta kıyılarını yıkar geçer.
*karaya düşerse daha da felakettir, 100 km'2'den büyük bir krater yaratır, şok dalgaları büyük hasara neden olur, ayrıca çarpmanın etkisiyle dünya atmosferi tozla kaplanır, sıcaklık düşer, ekolojik denge bozulur, buzullar erir, muhtemelen yeni bir buzul çağına gireriz.
dinazorların soyu da bu şekilde tükenmiştir.
insanlık ya yok olur, ya da kalan az sayıdaki insan yeraltına çekilirler.