Kanun virtüözü. son nesil yetişen kanun sanatçılarının en iyilerinden biridir. Haliç Üniversitesi Konservatuarında öğretim görevlisi olarak hizmet vermektedir. Sanatçı 1998'den beri istanbul Sazendeleri grubuyla Türkiye içinde ve özellikle akademik kurumlarda konserler vermektedir. Bunun yanında Mercan Dede ile birlikte konserler vermektedir. Başlıca albümleri Günlük, Okyanustaki Sesler, Doğu Rüzgarı, Hayal Gibi, Vb.
ülkemizin yetiştiridği en değerli sanatçılardan birisidir. ama nihat doğan kadar popüler ve sevilen birisi değildir. hatta çoğu kimse adını dahi bilmez. zaten bilmemesi de gerek. bu en azından onun övünç kaynağıdır eminim. benim gibi.
herşeyden önce gönül adamı.aileden gelen musiki terbiyesiyle yetişmiş, bu terbiyeyi de yaşantısına yasıtan sanatçıdır! bursada saatlerce süren konser performansının ardından uzun bir süre bizimle muhabbet eden mütevazı şahıs.doğu rüzgarı albümünlerindeki mahur ile bizi coşturan, kerbela ile ağlatan eserlere sahip.bir çok albümü olmasına rağmen çok satma kaygısı içinde değildir.sol el için kanun çalışmaları yapmaktadır.
1966 yılında kırklarelinde doğdu.müziğe sekiz yaşında,babası muzaffer baktagir'in gözetiminde başladı.1983 yılında girdiği i.t.ü. türk musikisi devlet konservatuarı'ndan 1988'de mezun oldu.bu okulda bir yıl sonra lisansüstü eğitimine başladı.
aynı yıl,tanburi necdet yaşar'ın genel sanat yönetmenliğindeki kültür bakanlığı istanbul devlet türk müziği topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak çalışmaya başladı.bu tarihlerde dahil olduğu "necdet yaşar ensemble"ile ingiltere, fransa, danimarka, belçika, hollanda, almanya, kanada ve abd'nin
çeşitli eyaletlerinde konserler verdi.
beste çalışmalarına konservatuar öğrenciliği yıllarında başlayan göksel baktagir'in, otuzbeşi sözlü ve yüzbeşi enstrümantal olmak üzere 140 civarında beste çalışması bulunmaktadır. eserlerinin birçoğu t.r.t repertuarına alınmış,"sazım" adlı zavil saz semaisi,1990 yılında t.r.t tarafından düzenlenen bir yarışmada ödül kazanmıştır."tek kelime"adlı muhayyerkürdi şarkısı,milliyet gazetesinin düzenlemiş olduğu 1997 yılının en sevilen 10 şarkısı arasına seçildi.
baktagir 1984 yılından beri, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra özellikle "sol el" için geliştirdiği kendine özgü bir teknik üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. kanun sazı üzerinde, geleneksel icra biçimlerinde günümüzün en önde gelen icracılarından biri olarak kabul edilen sanatçı, temelde bir türk musikisi enstrümanı olan sazının bütün imkanlarını ve sınırlarını değerlendirerek, bakış açısını diğer dünya müziklerine doğru genişletmiştir. bu bağlamda new age ve caz gibi türlerde de başarılı örnekler sergilemiş, bazı batılı caz topluluklarıyla konserler vermiştir.
göksel baktagir'in klasik normlar çerçevesinde bestelemiş bulunduğu saz eserlerinden yirmi tanesini ihtiva eden "okyanustaki sesler","kervansaray-3", "günlük", "doğu rüzgarı", "okyanustaki sesler-2(cananım)","okyanustaki sesler-3(hüzün)" adlarını taşıyan cd ve kaset çalışmaları bulunmaktadır.baktagir, cnn türk yapımı," istiklal marşı belgeseli"nin müziklerini bestelemiştir sanatçı ayrıca yayınlanmak üzere bir kanun metodu üzerinde çalışmaktadır. bugüne kadar cd ve kaset olarak yayınlanmış eserlerinin yer aldığı bir nota kitabını da "okyanustaki sesler"adıyla yayına hazırlamaktadır.
istanbul devlet türk müziği topluluğu'ndaki asli görevinin yanında müzik çalışmalarını istanbul fasıl topluluğu ve istanbul tasavvuf musikisi (dergah) topluluğu'nda da sürdüren baktagir, geçen yıllar içinde mimar sinan üniversitesi devlet konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak hizmet vermiştir.
sanatçı füsun baktagir ile evli ve buğra can adlı bir çocuk babasıdır
albümleri;
-sirtolar ve longalar
-doğu rüzgarı wind of east
-doğu rüzgarı wind o east 2
-doğu rüzgarı wind of east 3
-günlük
-okyanustaki sesler 3 hüzün
-hayal gibi
-hayal gibi 2
-istanbul senfonisi boğaziçi
-sezgiyle seslenişler
-boğaziçi
-doğu rüzgarı 1 sur
-hüzün
istiklal marşi belgeselinin müziklerini yapan yegane müzisyenlerdendir.
icrası zor eserler yazar.ancak çözmek saatler alsa da büyük zevktir göksel baktagir bestesi çalmak.notaları öyle bir dizer ki eşsiz melodiler ortaya koyar.kendinden geçer insan çalarken, çalmaya doyamaz.yine de kendi icrası en güzelidir.
bugün uludağ üniversitesi'nde yurdal tokcan ile birlikte paneli gerçekleşmiş kanunidir. hayal gibi 2 gibi bir adammış kendileri, müziği kadar muhabbeti ile de görenin gönlünü feth etmiştir sanırsam.
hayal gibi 2 albümündeki masum aşk ile süründüren sanatçı. gerçek anlamı ile sanatçı.
aynı albümde garip adlı bestesini de neşet ertaş'a adayarak vefasını da göstermiştir. eline ve gönlüne sağlık diyerek imzasının olduğu her işe destek verebileceğimiz ender sanatçılardan. dinlenesidir.
nedim nalbantoğlu ile çocukluk arkadaşı olan büyük sanatçı, deli nedimin arkadaşından ne beklersin oda delidir ama neyse .. şudur efenim ; http://www.youtube.com/watch?v=h155ZFKrMl4