türkiye'nin 20'li 30'lu yıllarda benimsediği modernleşme atağının % 20-25'lik kesim dışına sirayet edemediğini savunan bilimadamı. şehirli nüfusu artarken bu oranın değişmemesini yanlışlara, toplumu ve toplumun kültürel değerlerini yanlış okumaya bağlıyor.
University of manchesterda orta doğu araştırmaları bölümünden doktorasini yapip,1986-2002 yılları arasında hacettepe üni. kamu yönetimi bölümünde, 2002-2009 yılları arasında da itü itb bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. çetinsaya halen, istanbul şehir üniversitesi rektörlüğü görevini sürdürmekteykene yusuf ziya ozcanin yerine atanmistir.
cuntacı ve sözde kemalistlerin yeni hedefi. yarından itibaren gerici yobaz bilmem ne diye, zerre kadar fikir içermeyen iğrenç hakaretlerine başlarlar. Bu yüzden adama bi şans vermek lazım, çünkü kemocanlar birine sövüyosa (ki ağızları genelde bozuktur) kesin adamın iyi bi tarafı vardır diye düşünmek lazım.
yüksek öğretim sistemimizde değişmesi gereken çok şeyler var, ama değişir mi?
eski başkanlar gibi durumu idare eden birisi mi olacak yoksa gerçekten reform yapacak ve durumu daha da iyileştirecek birisi mi olacak veya reform yapacam derken göz çıkaracak durumu daha da kötüye sürükleyecek birisi mi olacak göreceğiz.
Yusuf Ziya Özcan'ın yerine seçilmiş yeni YÖK başkanımız. 3 yıldır, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kuruluşuna önayak olduğu istanbul Şehir Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapıyordu. Henüz 47 yaşında olan Çetinsaya, oldukça enerjik bir isim olarak biliniyor.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985 yılında mezun olan Çetinsaya, 2005 yılında profesör oldu. Yeni YÖK Başkanı, uluslararası alandaki başarılarıyla da dikkat çeken bir isim. Amerika Ortadoğu çalışmaları Cemiyeti (Middle East Studies Association of North America, MESA) 1994 Malcom H. Kee Sosyal Bilimler Doktora Tez Ödülü birinciliğini kazanan Çetinsaya, ingiltere Ortadoğu Çalışmaları Cemiyeti (British Society for Middle Eastern Studies, BRISMES) 1995 Leigh Douglas En iyi Doktora Tezi Ödülü'ne de layık görüldü.
Çalışma alanları arasında, Osmanlı ve Modern Türkiye Tarihi (19. ve 20. Yüzyıl) ve Türk Dış Politikası olan YÖK BAşkanı Çetinsaya'nın "Ottoman Administration of Iraq, 1890 - 1908" adlı bir kitabı da yayımlandı.
yıllardır tv programlarında akp'nin ve cemaatin gerici baronu gibi çalışan, şimdi de fethullahçı abdullah gül tarafından yök başkanı olmuş olan sözde bilim insanı.
sözlükte bilimsel olarak eleştirilemeyip, şakirt, fetocu diye damgalanan yeni yök başkanı. ulan bir araştırın adamı. napmış, ne etmiş? varsa eksiği eleştirin. bu şakirt kelimesinin kullanımı zaten iyice zıvanadan çıktı. nihat doğan'a da şakirt deniyor. bu adama da. azıcık tutarlılığınız olsun!
öğrencilere, "yumurta atmayın twit atın" diye seslenmiş yeni yök başkanı. kendisine atılan twitleri değerlendireceği ümidiyle, hayırlı olsun diyelim efenim.
eğer bu yaz okulu-bütünleme meselesini, tüm gelecek baskılara rağmen, öğrenci lehine güzelce oturtabilirse öğrencilere büyük hayrı dokunacaktır. bunu düşündüğü için öncelikle yeni yök başkanı gökhan çetinsaya'yı kutlamak gerek. bunu başarabilirse öğrencilerin nazarında tarihe geçer. lakin ben dediğinin arkasında durabilir mi bilemiyorum çünkü üniversiteler,akademisyenler ona bu yüzden binbir vesileyle saldıracaktır.
yaz okulunun kalkması kararı ile şimdiden yaz okulu nu ek gelir olarak gören öğretim elemanlarının ağır eleştirilerine maruz kalmış kişidir.
gökhan hoca ve şu anda ekibinin daha bunun gibi reform niteliğinde olacak birçok kararın arefesinde olduğu da biliniyor. yaz okulunun kalkması kararına engel olamayan bazı kurtlar, en azından diğer kararların çıkmaması için şimdiden harekete geçmiş durumdalar, yök üzerine baskı yapılmaktadır şu anda.
gökhan hocam baskılara boyun eğme ve devam et, doğru yoldasın.
maalesef baskılara dayanamayarak aldığı marjinal kararları esnetmeye başlayan yök başkanı.
yaz okulunun kaldırılması kararı başta çok iyi idi, (bkz: #16031328) nolu entryde de belirttiğim gibi yök üzerine bazı kurtlar baskı yapmaya başladılar ve o kurtların dediği oldu, "yaz okulu tamamen kaldırılacak" kararı "yaz okulunun açılıp açılmaması üniversite senatolarına bırakılmıştır" kararı ile değişti. zaten eskiden de öyleydi, sadece fakülte dekanı veya myo/yüksekokul müdürü senatoya talep ediyor ve senato onaylıyordu, şimdi direkt senato karar verecekmiş. yani anlayacağınız yaz okulu aynen devam edecek.
bir diğer marjinal fikir de "üniversitelerde harçların kaldırılması" idi,bu fikri ilk gökhan hoca gizli bir görüşmede başbakana iletti, başbakan da sonra bir tv programında duyurunca, bu kurtlar yine harekete geçti, "birinci öğretimle ikinci öğretim arasında fark kalmaz", "üniversiteler parasız kalır", "bedava okuyan öğrenci okula ilgi göstermez" gibi bir ton bahane öne sürülerek bu kararın alınması da şimdilik engellendi.
bu 2 marjinal karar aldığından dolayı gözü korkan yök, şimdi maalesef sesini çıkaramıyor, daha sırada "akademik personel kadro reformu", "üniversitelerin tam özerkleşmesi", "rektörlük seçimi'nin tekrar baştan düzenlenmesi" gibi daha birçok proje maalesef rafta bekliyor, gökhan hoca bunları açıklamaya korkuyor, çünkü maalesef kurtlar pusuda bekliyor...