gwent

entry4 galeri0
    4.
  1. 3.
  2. Ayrı multiplayer versiyonu için (bkz: gwent the witcher card game)

    not: Witcher 3'deki halinden baya farklı bir halde şu an.
    0 ...
  3. 2.
  4. bağımlılık yapan oyun içindeki oyun. günde 2-3 el atmazsam rahat edemiyorum.
    1 ...
  5. 1.
  6. witcher 3 wild hunt'ın içindeki mini kart oyunu. bakış açısına göre witcher 3 gwent'in etrafına yapılmış bir rpg de olabilir çünkü o kadar güzel.

    oyuna 10 kart ile başlıyorsunuz. 3 elin 2sini alan kazanır. tur içinde kart çekemezsiniz. 10 kart ile devam etmek zorundasınız. amacınız iki oyuncu da pas geçtiğinde yerdeki kartlarınızın saldırı puanlarının daha fazla olmasını sağlamak. yani tur bittiğinde adamın saldırı puanı 45 iken sizin daha fazlasını sağlamanız gerekiyor.

    3 bölge var. kılıç ok ve mancınık. her bölgeye o bölge ile iligili kartları koyabiliyorsunuz. saldırı puanı açısından yerin bi olayı yok ama. mancınık daha çok etki ediyor falan gibi bir durum yok yani

    peki zorluğu nerede? öncelikle kart çekemiyorsunuz. yani tüm kartları ilk elde atarsanız 100de 98 turu kazanırsınız ancak son 2 el atacak kartınız olmayacağı için rakibiniz elinize verir. o yüzden doğru yerde pas demeniz gerekiyor. ilk turu kaybetseniz bile rakibinizin güçlü kartlarını elinden çıkarttıysanız son 2 tur kazanırsınız. ya da ilk turu alıp 2. turda allah ne verdiyse oynarsınız. rakibiniz tüm kartlarını serdiğinde elinizde tek bir kart tutarsınız 3. turda eli alırsınız. size kalmış.

    basit taktikleri ise şöyle: öncelikle casus kartları mutlaka kullanın. üzerinde göz işareti olan kartlar. bunlar rakibinizin alanına gider ve onların saldırı puanını artırır ancak sizin kart çekmenize yarar. ayrıca rakibiniz size casus kart attığında decoy kartı kullanarak rakibin attığı kartı elinize alabilirsiniz. böylece rakibin casus kartı ile de kart çekmiş olursunuz.

    hava kartlarını iyi kullanın. özellikle monster decke karşı biting frost kartı çok iyidir. kılıç kartlarının saldırı puanını 1e indirir. ancak hava olayları kartı iki taraf için de aynı şeyi yapar. o yüzden kullanırken az kart koyduğunuz bölgeyi etkileyecek kartları kullanın. okçunuz çoksa impenetrable fog'a yönelmeyin mesela.

    scorch denen bir kart var. en yüksek hasarlı kartı yok ediyor. en yüksek hasarlı sizin kartınızsa sizin kartınızı yok ediyor. en yüksek karttan birkaç tane varsa hepsini yok ediyor. dikkatli kullanın

    bir de güneşli kartlar var. bu kartlara iyi veya kötü hiç bir şey etki etmiyor. hava olaylarını kullanırken dikkate alabilirsiniz.

    healer kartları ile kart diriltebilirsiniz. decoyunuz yoksa, rakibiniz size casus kart attığında, ertesi tur healer ile o kartları diriltebilirsiniz.

    destelerden bahsedeyim biraz. 4 farkli deste var. monsters, northern realms, nilfgaard ve scoatiel. monsters deckinde bir kart kullandiginizda ayni turdeki kartlar elinizden veya destenizden cikip yere geliyor. bir kart kullanarak 3 kartı oyuna sürebiliyorsunuz.

    scoatielde ise kartlar 2 farkli konuma gelebiliyor. yani bir karti hem okçu hem de kılıc bölgesine koyabiliyorsunuz.

    nilfgaardin özelliğini tam anlamadım. northern realmsde ise bol casus be decoy ile kart cekme ağırlıklı oynayabilirsiniz. eğer özel kartlari da toplarsaniz önünüzde kimse duramaz.

    kız arkadaşım doğum günüme kartları çıkartıp 4 desteyi de elime dizdi sağolsun. kapışmak isteyen varsa beklerim.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük