Public Beta güncellemesiyle adam olmuş The Witcher kart oyunu.
Öncelikle şunu belirtmem lazım, Witcher 3'de oturup doğru düzgün gwent oynamadım çünkü üşendim.* Oyunu bitirdiğim sıralarda closed betası duyuruldu, bende koşa koşa keyimi istedim, aldım. ilk zamanında sıfır oyuncuya karşı oyun çok kötü durumdaydı. Verilen desteler pek iyi değil, kağıt textleri karışık, açıklama falan yok, tamamen deneme yanılma yöntemiyle ya da witcher 3 deki deneyiminizle bir şeyler yapıp oynamayı becermeniz gerekiyordu. Open Beta ile tamamen bunu aşmışlar.
Oyuna bir single player modu eklenmiş. Başarılı bir şekilde oyunun temel mekaniklerini vermiş. Eğer oynamaya niyetliyseniz ve arayüz falan sizi de benim gibi zamanında korkuttuysa bence tekrar şans vermek için oldukça iyi bir zaman. Textler belli bir standarta koyulmuş, kağıtların yanlarında keywordlerin açıklamaları var ve bir şeyler yapmak için gerçekten eli yüzü düzgün desteler verilmiş. Az çok stream izliyordum, neler yapılıyor falan diye, üç aşağı beş yukarı closed beta döneminde metada oynanan destelere benzer desteler veriyor her faction için.
Aga ben Hearthstone'dan geldim, bana bir Gwent'i anlatsana diyenler için biraz deneyimimle iki kelam etmeye çalışayım oyunu. Competitive mekaniklere girmeyeceğim, bende bilmiyorum çünkü.
Öncelikle Gwent'in ana mekaniklerinde Hearthstone'a göre terslikler olduğunu kabul ederek başlamak lazım. Bazı alışkanlıkları orada bırakıp gelmeniz şart, yoksa maç kazanma ihtimaliniz dahi yok.
Board, amaç oyunda boardınızı mümkün olduğunca yüksek skorlu tutmak. Minion trade'i gibi bir durum söz konusu değil. Rakibinizin boardını zayıflatabilir ya da power playler ile öne geçebilirsiniz.
Kaynak kullanımı Hearthstone'a göre fersah fersah daha çok önem arz ediyor. Çünkü kaynağınız çok kısıtlı. Oyunun belki de Hearthstone oyuncuları için en zor kısmı burası, çünkü Hearthstone'da kart çeke çeke oynamaya alışık olduğunuz için kimi zaman kağıtlardan value almadan tempo için atmak oldukça olası. Burada ise öyle bir şey yapmanız pek mümkün değil çünkü 10 kağıtla başlıyorsunuz. ilk turun sonunda 2 kağıt çekiyor iki tarafta, eğer 1-1 olursa durum 1 kağıt daha çekiliyor. Kart çekmek mümkün ama ödemesi oldukça pahalı. Kart çekmek için Spy adlı kağıtlar var, karşı tarafın boardına bu kağıtları atıp kart çekiyorsunuz. Eğer o turu kaybetmeyi göze almadıysanız çektiğiniz kağıt size çok muhtemelen kağıt dezavantajı olarak geri dönüyor. Ya da bir diğer çekme yöntemi de misal 2 kağıt çektiğinizde elinizden 2 kağıt discardlıyorsunuz gibi mümkün olduğunca nötrleyen bir sistem var.
Rng, bu oyun ciddi oranda şans faktörünü ortadan kaldırmış durumda. Elinizden saçma sapan kağıtları discard ederek, ya da çok value almayı beklediğiniz bir kağıttan value alamadan harcamak gibi, çok şanslı bir playle oyunu kaybetmek gibi durumlar gördüğüm kadarıyla oldukça az. Çoğu kağıt textinde random kelimesini kullanmıyor. Discardları sizin tercihinizle yapıyorsunuz, yani discard edeceğiniz kağıtları seçebiliyorsunuz, mezarlıktan bir kağıt seçecekseniz, onu elle seçip çalıştırıyorsunuz falan kısacası oyun başındaki planınız neyse onu uygulayabiliyorsunuz. Saçma sapan şans faktörleri oyununuza tecavüz etmiyor. Ha hiç yokta değil, misal clear skies->rally çalıştırdığınızda yanlışım yoksa destenizden rastgele bir bronz ünite çekip doğrudan sahaya indiriyor.
Desteler tarafında Gwent, çok çok daha esnek. Rarity muhabbeti aynen devam ediyor ancak buna ek bronz, silver ve gold olmak üzere 3 kağıt türü var. Tam emin olmamakla birlikte bu kağıtlardan belli sayılarda destenize koyabilmeniz, hava durumu kağıtlarından etkilenmemeleri gibi gibi bazı ek özellikleri var. 25 ile 40 kağıt arasında sayıda deste yapmanıza olanak sağlıyor.
Oynanış tarafına geldiğimizde aslında Gwent, çok bilinmedik mekanikler sunmuyor. Hearthstone kağıtlarından örnek vermem gerekirse fire elemental, rampage, demolisher, onyx bishop, flamestrike, patches, sap gibi ve daha fazlası mekaniklere sahip kağıtlar mevcut. Tabi bu kağıtlarında yine random keywordü ile çalışmamaları ve sahada kalmaları oldukça olası olduğu için cidden bu mekaniklerle bir win condition kurmanız olası. Mesela monster destesindeki bazı kağıtlar patches mantığıyla sahaya iniyorlar ve ciddi kağıt avantajı yaratıp kazanmanızı sağlıyorlar. Başka aklıma gelen scoia'tael de onyx bishop benzeri bir kağıtla mezarlıktan bir kağıt kaldırmanız mümkün. Her mezara gittiğinde + buff alan kağıtlarla da maçı kazanmaya oynuyorsunuz. Elle kaldırmayı seçtiğiniz için sırf buna oynamak mümkün.
Lore anlatma tarafında da kağıtlar oldukça başarılılar. Wild Hunt köpekleri mesela destenizden ak ayaz kağıdı çağırıp doğrudan oynatabiliyor. Witcher 3 oynadığınızda da benzeridir bunun, cold damage yersiniz o kağıtlardan. Ayaz kağıdı da zaten o sıradaki tüm kağıtlara her tur 1 damage bırakmakta.
Valla Hearthstone oynayanlar için Gwent rng faktörünü kaldırıp daha yeteneğe yönelten bir anlayışa sahip. Alışması ve adapte olması aşırı zor değil, bazı yeni ve benim görmediğim mekanikler var, ama çok fazla da Hearthstone'da halihazırda olan mekanikte beklemekte. Şans vermekte fayda var, özellikle bu ara hearthstone'dan siz de baydıysanız.
Yaklaşık 2 hafta olmuş oynamaya başlayalı. Tekrardan bir kelam edeyim.
Öncelikle başta tam olarak farketmediğim, oynadıkça farkettiğim bir durum var. 5 tane faction var ve bu factionların 3 adet leaderı var. Her leader farklı deste mekaniklerine uyumlu olarak üretilmiş, yani aslında teoride oynayabileceğiniz 15 farklı deste mevcut şu anda Gwentte. Tabi açıklama yapılmış her faction için 2 lider daha gelecekmiş sene sonuna kadar, bu da yaklaşık yeni 10 deste daha demek ki mükemmel. Ve desteler taş kağıt makas mantığıyla çalıştığı için şu deste oynanmaz, bu deste kötü mantığı oyunda yok. Bir deste çok tercih edildiğinde, diğer deste doğrudan counterlamak için metaya giriyor, sonra onu counterlayan falan derken tüm desteler metada oluyor. Kısacası çok çeşitli maç oynamanız mümkün. Örnek vermek gerekirse Skellige'nin çok temel bir mekaniği mezardan minionunu çekip tekrardan o miniondan value almak. Monster destesinde doğrudan rakibinizin mezarındaki kağıdı yok eden kağıtlar var.
Her sınıfa özelleşmiş belli mekaniklere sahip, ve genellikle diğerlerinde olmayan mekanikler bunlar. Her birine karşı oynarken bambaşka taktiklerle oynamanız şart. aynı sınıfın bile 3 tane farklı kombinasyonu olduğunu düşünün ne kadar farklı oynamanız gerektiğini az çok kestirebilirsiniz.
Oyunda silver - gold - bronze ayrımı olduğundan bahsetmiştim. Hearthstoneca konuşursak bunları, gold kağıtlar aslında Legendary'ler, silverlar Epic, bronze üniteler ise common ve rare üniteler. 4 tane gold kağıt, 6 tane farklı silver kağıt koyulabiliyor* dersem az çok destelerin fiyatı da gözünüzde canlanır. Gwentte pahalı/ucuz deste kavramı tam da bu sebepten dolayı yok. Tüm desteler ortalama olarak aynı scrap harcamalarına sahipler. Bu çok iyi. Üzerine bir de günlük olarak sadece oynayarak minimum 3 keg açmanız mümkün ki bu yaklaşık 18 round kazanmaya falan geliyor. Kısa sürede yapmanız mümkün. Ayrıca her tierda keg kazanma ihtimaliniz de var, 3 keg in üzerine de koymanız mümkün. Hearthstone'da bu sayı sadece quest yaparsanız 2 günde 1 paket açmanız falan gibi bir şey. Siz düşünün farkı.
Üstüne üstlük bir de her 4 kağıdın ardından rare/epic/legendary üçlüsünden biri kesin çıkıyor, ve son kağıt sizin seçiminize kalıyor. Elinizde olmayan kağıdı seçmek sizin elinizde.
Kötü mü artık iyi mi bilemediğim bir nokta var ama. Hs'de golden burada premium kağıt olarak geçen kağıtları millemeniz size hs'deki gibi ciddi scrap sağlamıyor. Premium kağıt kırmanın anlamı yok yani burada Hs'deki gibi.
Valla 2 haftalık süreçte ciddi anlamda kağıt biriktirdiğimi söylemem gerekli. Bir de gelen nerf/bufflarla değişmiş, kullanmadığım kağıtları milleyerek ortalama bir scrape sahip oldum. Oyun çıkışıyla birlikte Steam'e de gelecekmiş. ilerleme oraya aktarılacak mı diye özellikle baktım, net bir şey söylenmemiş ama çalışıyoruz demişler. CDPR olduğu için ben öyle ya da böyle taşınacağına inanıyorum.
Valla 1 ay oynadığınızda çok ciddi anlamda destelere sahip olmanız olası duruyor Gwentte. Hele bir de değişimlerde yakalarsanız oyunu ve elinizde kart varsa bu süreyi oldukça hızlandırmak olası.
Kafanıza takılan bir şeyler olursa sormaktan çekinmeyin. Uzmanı değilim, öyle competitive de oynamıyorum şimdiilk
Bir Single Player modu (Adventure) ve hemen ardına yepyeni faction duyuruldu. 10 saatlik single playerdan söz ediliyor ki başka firma olsa hadi lan diyeceğim bir mevzu iken CDPR yapınca pek bir şey diyemiyorum. Ayrıntıları henüz belli değil ancak çok yakında belli olacaktır.
4 Aylık süreç sonucu update: Oyunda sadece günlük görevleri yaptım, (18 round wini) ve starter pack'ini aldım ve meta kağıtlarının hepsine sahibim. Olmayan kağıtlarım çok durumsal ya da öbürlerine göre baya işlevsiz olan goldlar, ki onları da işleyecek scrape fersah fersah sahibim, 7-8 tane gold işleyebilecek scrapim hazırda duruyor. Silverlar için konuşursak eğer 1-2 tane eksik var, onlarda zaten geleli bir hafta falan oluyor. Paketten çıkarlar diye bekliyorum yoksa işlemek sadece bir günlük açtığın paketlerin yatırımına denk geliyor.
Gwent bu arada ne yaptı derseniz aslında oyun çok ciddi bir kabuk değiştirdi ben oyuna başladığımdan beri. Gwent bundan 4 ay önce daha çok karşılıklı hamlelerin döndüğü bir oyunken şimdi oyunu daha etkileşimli hale getirip açıkcası eskisine göre daha zor bir yapıya getirdiler. Yaptıkları şeyleri şöyle sıralayayım ilk zamandan beri.
-Hava durumu kağıtlarını yenilediler, gerçekten çok zarar verebilen bu kağıtların zararını baya minimuma indirdiler. Artık bir rowdaki ünitelere maksimum 2 vurabiliyor hava durumu kağıtları. Clear Skies zaten 2 healliyor ünitelerinizi, bir şey kaybetmemiş oluyor üniteler aslında.
-Altın kağıtları hedeflenebilir hale getirdiler, ki açıkcası benim korktuğum bir durumdu, tüm oyunun yapısını değiştirerek başarılı bir şekilde oturttular sisteme.
-Neredeyse her ay yeni kağıtlar geliyor. Hearthstone gibi 3 ayda bir üzerinize kamyonla kağıt yıkmıyorlar, aksine 10-15 civarında yeni kağıt geliyor oyuna ve hepsi metada kötü durumda olan architypeları güçlendirmek adına biraz açıkcası.
-Sanırım yine her ay yeni bir single player campaign modu gelecek. 3 farklı maç geliyor bunlarda ve gerçekten eğlenceliler. Size kağıt vermiyorlar, onun yerine hatıra amaçlı bir iki şey ve ore veriyorlar. Tryhard modu da açıkcası belli bir mantık üzerine kurulu olduğu için yapılabilir oluyor. Ben Hearthstone'da yanından geçemediğim hard adventureları burada rahatlıkla geçtim misal.
-Hata yaptıklarında yine Hearthstone'daki gibi sezon bitsin şu bitsin falan dertleri olmuyor. Bir gece aniden değiştiriyorlar ve kağıdı yine Hearthstone'daki gibi öldürmüyorlar. Hearthstone nerfünden geçen kağıt çoğu zaman kullanılabilir olmuyor, CDPR aksine bu kağıdı metaya nasıl kazandırabiliriz diye bakıyor.
Genel olarak şunu söyleyebilirim Gwent hakkında, üstte dediğim gibi para vermeden oynayayım diyorsanız gerçekten mümkün. Ama ben yine de bir Starter Pack öneririm.
Adamların izlediği yoldan açıkcası ben çok memnunum. Yaklaşık 650 tane kağıt var oyunda ve amaçları her kağıdı bir şekilde oyuna sokmak. Yeni kağıtların geldiği hafta ufak dengesizlikler olsa da çok güzel şekilde düzenleyip metaya katıyorlar. Gerçekten bir sistemim olsun o şekilde bir kart oyunu oynayayım diyorsanız yine çok çok başarılı bu konuda, adamların sanırım değişiklik yaparken en çok dikkat ettikleri nokta bu, şans faktörünü oyunun ele geçirmesini engellemek. Ben bile yıllarca Hearthstone'da rankede umursamadan bakan adamdım Gwent'te zaman zaman ranked'a elime gidiyor, ortalama üstü bir rankta bırakıp causalda takılıyorum, ödülleri çok güzel ranked girmemek baya çılgınlık oluyor yoksa.
Oyun olduğundan biraz uzaklaştırdıklarını hissettikleri için, biraz da oyuncular da kaçtığından dolayı Homecoming adı altında bir duyuru yapıldı Gwent adına. 6 aylık süre istendi, 6 ayın sonunda bambaşka bir oyun ortaya koymaya dair söz verildi CDPR tarafından. insanların genel olarak son durumda rahatsız olduğu şeyleri temizleme üzerine yenilikler.
-Coinflip durumu: Oyunun kaderini etkileyen bir kim başlayacak durumu söz konusu. Bu random olarak seçiliyor ve maçlarda genel olarak kaderi etkileyen bir durum. Buna dair bir çözüm bulunacağı sözü verildi.
-Create kağıtların oyun kaderini değiştirecek kadar olanlarını competitive havuzdan çıkartmaya karar verdiler. Oyunun dengesini eğer bozmayacaklarsa aynen devam edebilir ya da toptan Create mekaniği elden geçirilebilir, kağıtlar gidebilir, orası belirsiz.
-Boardı daha mantıklı hale getirecekler, 3 row 2 row'a düşebilir, rowların bir manası olsun istiyoruz demiş CDPR, göreceğiz.
-Arayüz yenilenmesi gibi şeyler yine gündemde. Daha Witcher evrenine yakın bir şeyler yapmayı planlıyoruz diyorlar ki oldukça önemli bir şey bana kalırsa.
En güzeli ise Thronebreaker adındaki büyük güncellemenin bu update'in hemen sonrasında gelecek olması. Single Player modu olan bu mod çıkışıyla birlikte Gwent 1.0'a güncellenecek.
Kısacası oyunu 2018 Ekim-Kasım'a kadar henüz oynamadıysanız bence kart biriktirmek adına muazzam bir süre. Herhangi bir update'in gelmeyecek olması, zaten hızlı olan kart toplama durumuyla birleştiğinde oyun tam olarak çıktığında full set ile başlamanız çok olası oyuna.
6 ay komaya yatırmak çok çılgınca bir iş ama açıkçası CDPR'ın güzel yanı belki de bu. Başka firmaların alamayacağı riskleri alıp çok iyi işlere imza atabiliyorlar.
Tam bir sene olmuş önceki durumla alakalı birşeyler yazalı. Bir senede Gwent adına neler değişti hemen göz atalım.
Öncelikle oyun bambaşka birşeye dönüştü. Beta oyuncusuysanız eğer yeniden Gwent'e geldiğinizde ciddi afallamanız çok olası çünkü o eski sistemle alakalı hiçbirşey kalmadı denebilir.
Oyunda temel mantık aynı kalmış olsa da, yani maksimum puanı sahada tutarak maçı kazanma üzerine olan, eskisi gibi daha çok geliştir ve büyük patlama yaptan öte daha etkileşimli bir hal almış durumda. Liderler eskiden sahaya kart olarak gelirken artık liderlerin birbirinden bambaşka yetenekleri var ve tek kullanımlık ya da daha çok kullanımlara amade hale getirilmiş. Gwent gibi bir oyunda her tur tek kağıt oynayabildiğiniz için turlar arasında diğer kartları işlevsel hale getirmek amaçlı kullanılabiliyorlar ve anlık olarak büyük swinglerde yardımcı oluyor liderler. Ve her biri de kendi factionunun özelliklerini güzel biçimlerde kullanıyor. Örnek vermek gerekirse;
Skellige şu an itibariyle 6 adet lidere sahip. Bran, her tur 1 kart discardlayabiliyor ve her discardda 1 damage vuruyor, Crach her 2 turda bir rakip üniteye 1 damage vuruyor, Harald eskisi gibi rastgele 8 damage vuruyor rakip ünitelere, Eist Tuirseach ise mezarınızdaki bir Warrior üniteyi tekrardan diriltiyor, Arnjolf sahaya 9 puan olarak inip rakibe 3 adet 2 puanlık ünite veriyor ve her birine 1er damage koyup tüm bloodthirst kartları anında aktifleştiriyor ve son expansionla gelen Svalblod ise kendi ünitelerinize damage vurup ünitelerin berserklerini aktifleştirmesini anlık olarak sağlıyorlar. Bunları dediğim gibi anlık olarak yapabilmelerinden ötürü oyunun seyrini ciddi değiştiren etmenler olmuşlar.
Saha ise eski 3 rowlu sistemden 2 rowa düşürülmüş durumda. Yine her row 9 ünite kısıtına sahip. 2 rowa düşmesi oyunu olumlu yönde etkilemiş kesinlikle. Rowlar daha anlamlı durumdalar, bir kartı melee rowa ya da ranged row a koymanın çoğu zaman bir anlamı söz konusu. Misal Vrihedd Dragoon kartını eğer melee rowa koyarsanız rakip ünitenin rowunu değiştiriyor, ama melee rowa koyarsanız sizin ünitelerinizden birini değiştiriyor gibi.
Verilen sözler konusunda neler yapılmış ona da göz atalım.
Coinflip sorunu gerçekten çözüldü diyebilirim. Hala ikinci başlamak avantajlı ancak ilk başlıyorsanız taktiksel avantaj olarak size istediğiniz ünite üzerinde kullanabileceğiniz bir +5 puan vermekte oyun. Bu da ortalama kağıt valuesu 5 puan olan bir oyunda gerçekten ciddi avantaj sağlıyor.
Create kağıtlarla alakalı yapılanlar ise oldukça yerinde. Create kağıtlar var, fakat kart havuzları aşırı genişletildiği için artık eskisi kadar işlevsel değiller, bunu daha detaylandıracağım ilerde.
Board konusu dediğim gibi el atıldı.
Arayüzde dediğim gibi baştan aşağıya yenilendi.
Esktra olarakta her factionın kendine ait özellikleri olması konusuna dikkat edeceklerdi ve gerçekten bu konu başarılmış. Özetlersek her factiona dair özellikleri;
Nothern Realms sahadaki üniteleri boostlama ve bir tur sonra kullanılabilen order abilityli kağıtlardan value almak üzerine kurulmuş bir faction olmuş. Order üniteleri sahada kaldığında anlamlı olduğu için üniteleri boostlamak gerçekten ciddi bir sinerji oluşturmakta.
Scoia'tael factionu elde üniteleri boostlama ve saha içindeki farklı ya da aynı ırk ünitelerin birbiriyle sinerjisi üzerine kurulmuş durumda. Mulligan özelliği artık yok. Ama eskisi gibi spellerle de sinerjisi ufakta olsa devam etmekte.
Monsters için yine Deathwish üniteleri ve ek olaraktan en büyük üniteye sahip olma üzerine sinerjisi bulunmakta. Mezardan ünite yeme sinerjisi yine devam etmekte ek olarak.
Nilfgaard eskisi gibi diplomasi, ayak oyunları ve rakibin oyununu bozma üzerine kurulu bir sisteme sahip durumda. Reveal yetenekleri hala durmakta fakat betadan baya farklı halde.
Skellige ise mezardan ünite kaldırma, kendi ünitelerine ve rakip ünitelere zarar verip puan elde etme üzerine kurulu durumda.
Eskiye ek olarak artık order yetenekli üniteler söz konusu, sahaya girdikten bir tur sonra aktifleşmekteler çoğu, bazı orderlar tek kullanımlıkken bazıları defalarca kullanılabilmekte, diğer ünitelerle ya da dış etmenler ile daha fazla charge almaktalar.
Reach yetenekleri ise row yönetimi konusunda önemli rol oynamakta. Reach 1 üniteler melee row dan melee rowa saldırabiliyorken reach 2 ünitelerde ise 2 row ötesine saldırabilme durumu söz konusu. Yani ranged rowdan ranged rowa reach 2 bir ünite ile vurma şansınız yok. Bazı üniteleri koruma ya da baitleme için kullanılabiliyor işin doğrusu.
Thrive gelmiş, monsters a özel bir yetenek, artık bu özelliğe sahip monsters üniteleri diğer üniteler desteği ile büyüyorlar.
Recruit cap ve yeni deste yapma sistemi de söz konusu. Benim açıkçası bir miktar sıkıldığım nokta da bu diyebilirim. Eskiden 4 gold 6 silver ve geri kalanını bronz koymanız gerekirken artık her ünitenin bir recruit puanı var ve her liderin de destelerini oluşturması için maksimum bir recruit capi söz konusu. Bu durum ile de artık gold ve silver limitinin kaldırılması ile sonuçlanmış. Yani artık limiti aşmadığınız sürece gold kağıt destenize koyabiliyorsunuz. Bu durum yine gold kağıtların eski dokunulmazlıklarını tamamiyle yok etmiş durumda, gold kağıtlara yapamadığınız çoğu şey artık yapılabilir durumdalar. Misal iki tane ragnarok atabiliyorsunuz rakibinizin boardına artık.
Silver sınıfı teorik olarak kaldırılmış, artık tüm silverlar da gold olmuş, ama crafting kısmında silverlar yine silver fiyatında, goldlar yine aynı şekilde gold fiyatında.
Ve artık transmute powder olmadan animasyonlu kart üretilemiyor.
Bunlardan öte yakın zamanda oyun ilk genişleme paketi olan crimson curse'ü de aldı. Genel olarak konsept her faction için 1 lider ve liderle ve eski desteler ile sinerji yaratılabilecek kartlar çıkartmak üzerine olacak gibi. Bu expansion gwent için yeni mekanikler getirmiş durumda ve oynanışı ciddi çeşitlendirmiş halde.
Peki neler gelecek derseniz, öncelikle şükür ki mobil sürümleri geliyor. Sene sonuna doğru bir ios sürümü ve ilerisinde belli olmayan bir tarihte android sürümünün geleceği açıklandı. Ben çok aşırı gecikeceğini zannetmiyorum, ekstra optimize etme gibi dertlere girmezlerse eğer.
Yeni faction. En yakın zamanda olacak olan şey bu muhtemelen ama oyun 1.0'ı geçtikten sonra ve artık bu rayda gidileceği belli olduktan sonra sıfırdan yepyeni bir factionun eklenmesi aşırı heyecan uyandırıcı ama nasıl olur hiç bilemiyorum. Yepyeni kendisine has bir prensiple ve en azından 5-6 lidere sahpi bir halde gelmesi lazım. ilginç fikirlerimiz var, konsept hazır, kartlar hazırlanıyor dendi, merakla bekliyoruz.
Eklenmiş aslında hala anlatmadığım çok şey var ama, Artifact falan çıktığı halde pek değişen bir durum olmadı. Community git gide artıyor ama kart oyunlarına ilgi genel olarak azalma trendinde. Ve Magic The Arena'nın piyasaya düşmesi de yine aslında biraz sıkıntı yarattı Gwent'e. Hala Hearthstone'a güzel alternatif, MTA oynamadığım için birşey diyemeyeceğim, Artifact zaten çıkmasıyla ölmesi sanıyorum bir oldu.