gulonolactone oksidaz enzimi

entry2 galeri0
    1.
  1. hayvanların yüzde 99'unun kendi vücutlarında glukozdan c vitamini(askorbik asit) sentezi yapmasına yol açan enzimin adıdır..

    hayvanların yüzde 99'u bu enzime sahiptir..ve kan şekerinden(glukoz)ihtiyaçları kadar c vitamini sentezlerler..

    ortalama olarak 70 kiloluk bir keçi tamamen vejateryan beslenmesine rağmen bir günde vücudunda 20 gram c vitamini sentezi yapar..hastalık halinde ise bu miktar 100 grama kadar çıkar..

    bu yüzden hayvanlar kolay kolay hastalanmazlar..insanlardaki hastalıklara da yakalanmazlar doğal ortamda..

    kendi c vitaminini üretemeyen tek canlı primatlardır..goril,şempanze ve insanlar, kendi vücutlarında kendi c vitaminlerini üretemezler..

    bunun nedeni evrim sürecinde yaşanan gen mutasyonu sonucu, karaciğerin L-gulonolactone oksidaz enzimini üretme yeteneğini kaybetmesidir..bu çok çok önemli bir zaaftır..

    goril ve şempanzeler tamamen vejateryan beslenerek bu açığı bir nebze olsun kapatabilmekteler..doğadaki taze sebzeleri, meyveleri, kök bitkileri ve ağaç özlerini yedikleri için c vitamini konusunda, insanlara göre daha az sıkıntı çekerler..

    fakat insanların durumu değişiktir..

    insanlar modern yaşam tarzı ile doğal yaşamdan uzaklaşmışlardır..taze sebze ve meyve tüketme şanslarını kaybetmişlerdir..çok fazla miktarda toksik ve kanserojen maddeye maruz kalmaktadırlar..

    dolayısı ile genetik mühendisliğinin yeni hedefi insan ırkının evrim süreci sırasında yaşanan bir mutasyon sonucu kaybettiği ''L-gulonolactone oksidaz enzimi üretme yeteneğini'' insan ırkına geri kazandırmaktır..

    eğer bu enzimi üretme yeteneğini insan ırkı geri kazanırsa kanser, kalp-damar hastalıkları, gut hastalığı ve diyabet gibi birçok kronik hastalık tarihe karışacaktır..
    1 ...
  2. 2.
  3. evrim mevrim dikkat dağıtmış olsa da, güzel bi bilgilendirme olmuş.

    yazarın ellerine sağlık.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük