irlanda birasıdır. farklı kremsi ve ağır bir tadı vardır. dark biradır ve yoğundur, harikadır, içilesidir. kutudan bardağa boşaltırken homojenliği sağlayan bir top vardır, orjinaldir ve bardağa doldurulması bile özen ister.
öncelikle (bkz: guinnes rekorlar kitabi) başlığına yazılması gereken gereksiz rekor entrylerin niye bu nadide bira enrtylerini kirlettiğini anlamlandıramadığım başlık.. bu kadar mı kazmayız?
guiness tartışmasız dünyanın en ünlü birasıdır. ben sevemedim gitti o ayrı. dublinde muhteşem bir üretim merkezi vardır. siyah ve bol köpüklüdür türk kahvesi gibi keramweti köpüğündedir.
ilk içecekler için ufak bir tavsiye: barmen birayı doldurup koyduktan sonra ki genelde uzakta bir yere koyar, "yaw kardeşim versene biramı" gözleriyle bakmayın adama,kıvama gelince uzatacaktır size.. zira yaklaşık 1 dakka beklemek lazım biranın oturması için..genel olarak gerekiz olduğu kadar da önemli bir ayrıntıdır bu biranın içim uslubunde.. tabi ipleyene..
içimi sonrasında kürdan kullanımı gerektirebilecek kadar yoğun olan irlanda birası. fahiş fiyatlara satılır. değişik tatlar arayanlar için;
ısrarla (bkz: franziskaner)
fiyatı pahalı olmasa her akşam götüreceğim leziz bira.. irlanda'nın da bir numarası.. çok yoğun kıvamı bardağa konulduğunda adamı şaşkına çevirecek sahnelere imza atar.. bolca köpüklüdür. tadına doyum olmaz..
kadıköy-moda arasındaki şarküterilerden 8 ytl gibi uçuk bir fiyatla temin edilebilen aşmış stout.simsiyah görüntüsü bile başlı başına bir ayrıcalıktır sidik sarısından hoşlanmayan bünyelere.migroslarda ucuza satıldığı rivayet edilse bile onca aramaya rağmen henüz izine rastlanamamıştır.
(bkz: yılmak yok aramaya devam)
(bkz: coupling)
içmeden bir saat önce buzluğa atmayan bünyelerin pekmez sandığı bira. eğer üzerindeki talimatı okuduysanız, aşırı soğuk içilmesi önerilmektedir. pub'larda genelde özel bardakta gelir, özelliği aşırı soğuk içildiğinde anlaşılır.
üzerindeki krema tabakasını oluşturmak için 1 milyon dolarlık bir araştırma yapılmıştır. türkiye'de nadir raslanan teneke versiyonunun içindeki bilyemsi kapsül bu köpüğün yani kremanın oluşmasını sağlar.
türkiye'de ingilizlerin bulunduğu yerlerde bu eşsiz birayı bulmak mümkün. kuşadası gibi turistik mekanlardaki marketlerden temin edilebilir. dünyanın en iyi birasıdır, afiyet olsundur.
kahvaltida portakal suyu icmek kadar kisiyi moda sokan biradir. " bunu icmeden kendime gelemiyorum yauuvvv. " ya da herhangi bir mekanda " ustadim bira degil guinness istedim. at sidigi gibi corona' yi dayamisiniz, cok ayip. seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım. " seklinde, tam sopalik bir ruh haline adim attirabilir. esasinda cok cok farkli olmasa da yine de hakkini vermek lazimdir.
kanada'da bir irish pub'da 9 pint içtikten sonra barmen tarafından tebrik edilmeme neden olan, hem kafayı güzelleştiren, hem de karın doyuran bir stout türü.
dublin'deki merkez fabrikasında 15 euroya gezilebilen, 7 katlı bir müzesi de vardır*. alışkın olduğu bira tadını bulamayan türkler için ilk başta aroması garip de gelse, üzerindeki kreması ve çekici koyu renginin hatırına bir kaç deneme daha yapılırsa müptelası olunma ihtimali yüksektir. müzede söylenilene göre günde on milyon bardak satılıyormuş*. size orada yarım pint de henüz üretim bandından çıkmışını ikram ederler ki muhtemelen görüp görebileceğiniz en lezzetli bira o dur.
türkiye'de satılan, özellikle kutu birası, ne kadar soğutulursa soğutulsun götüme benzer*. son olarak, aç karnına içildiğinde şahane kafa yaptığını ekleyeyim*.
yaz aylarında, sevgiliniz ve yakın arkadaşlarınızla, belçika'da deniz kıyısındaki bir barda güzel sohbet eşliğinde içilince tadı daha bir başka gelen bira markası.
koyu renkli malttan yapılan, irlanda birasıdır. alametifarikası köpünde imiş, öyle ki adamlar şişelendiğinde köpüğünün yoğunluğunu kaybetmemesi için sistem geliştirmiş milyonlar harcamış, ecnebi memleketlerde okuyan arkadaşlar anlata anlata bitiremediklerinden acayip merak etmekteyim. tuborg türkiye ye ithal etmek için anlaşma imzalamış, yüzümüzü güldürmüştür.