hıristiyan aleminin ebu sufhileridir bunlar. müezzinler grubu da diyebilirsiniz. kadife pelerinimsi gotik kıyafetleriyle sahnelere dalarlar filan. kendi hallerinde takılırlarken bu arkadaşlar. arkada elektro, davul, cümbüş pardon cümbüş yoktu klavye patlamaya başlar.
hani bir yıldız kayar ya bazen.
hani şimşekler çakar ya birden.
işte öyle bir şey.
metal ve rock parçalara harika coverlar yapan kilise grubu.
özellikle metallica'nın the unforgiven'ınını ve rem'in losing my religion isimli parçasını kendi tarzlarında seslendirmişlerdir ki, herkesin play listinde mutlaka bulunması gerekir. uygun zamanlarda uygun dozda dinlenildiğinde bağımlılık yapar.
defalarca söylenmiş fakat bir entry de ben bırakmak istedim bu bereketli topraklara; zira nothing else matters' ı cidden çok hoş yorumlamışlar. huzur dolu ve epeyce de heybetli hale getirmişler.
gregorian (gregoryan) mezhebi, ermenilerde yaygın olan bir inanç sistemidir, sanılanın aksine islama en yakın hristiyanlık inancı gregoryanlıktır. diğer hristiyan mezheplerinde baba-oğul-kutsal ruh üçlemesi ile hz. isa ilahlaştırılmakta ve tanrının oğlu ya da direk tanrı olarak varsayılmakta iken, gregoryanlıkta tanrının tekliği vurgulanmaktadır, hz. isa'nın da peygamberliği...
enigmanın tek rakibidir. hatta yaptığı coverlarla daha da ileridedir. chris isaac'ın wicked game'ini almış yeniden baştacı yapmışlardır. bu şarkıyı dinlemeden gregorian dinledim denilmemelidir. ayrıca elektronik gitar kullandıkları tek parçadır sanırsam.
siz bunları dinlerken çevreniz sizi hristiyan ilahilerini dinliyorsunuz sanabilir, dikkatli olunmalıdır.
yaptıkları müziği bize ters olsa da (dinsel açıdan) bıkmadan dinlenilesi grup. kendilerine eşlik edenleri özenle seçmişler sanki. bu kadar uyum olabilir mi özellikle amelia brightman beni benden almaya yetmiştir.
ermenilerin de bağlı olduğu hristiyan mezhebi. bu mezhep ehilleri teslis inancını daha da ileri götürerek hz. isa'yı beşeriyetten neredeyse tamamen soyutlayarak sadece tanrı olarak görürler. hz. isa, esas itibari ile tanrı ve beşerin mükemmel bir birleşimi olarak tarif edilse de çok ağırlıklı olarak tanrı yerine konulur.