Çelikten 6 kat daha hafif ve 200 kat daha fazla sağlam karbon atomu bal petegi yapısında bir maddedir. Uzaycilik faaliyetlerinde kullanımı söz konusudur
Ama büyük boyutlarda üretilemedigini okudum.
Yıldız Teknik Üniversitesi nde pil olarak üretildi. Normal lityum pillerden 4 kat daha güçlü ve şarj süresi yari yarıya daha az.
Şuanda tek sorun uzun ömürlü olmaması. Bunun için çözüm arıyorlar.
karbon atomunun bal peteği örgülü yapılarından bir tanesidir. aynı zamanda bilinen ilk 2 boyutlu malzemedir.
grafen sentezleme yeteneğini kazanmak geleceği elinde tutmak demektir. elektronik, kimya, pil teknolojileri, sensörler vb birçok alanda kullanılacak ve o alanları bir üst seviyeye çıkaracak bir malzemedir grafen.
geleceğin önemli maddelerinden biri. karbon atomunun bal peteği örgülü yapıya sahip olan allotropudur. muhtemelen ileride silikon temelli mikroçiplerin ve transistörlerin yerini alacak. ancak hala bazı eksiklikleri mevcut bu yüzden şu an için tam anlamıyla verimlilik alınabilecek bir malzeme olamamaktadır. hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler şu yazıyı okuyabilirler:
Gerçekten aspirin gibi her derde deva malzemedir. Gel gör ki ciddi manada pahalı namussuz. Cvd metodu ile mükemmel tek tabakalı grafen üretiliyor fakat büyük miktarlar üretemiyorsunuz. Yani evet mükemmel grafen var ama kullanacak aşamada değil.
Bunun yerine kimyasal metot ile grafitten yola çıkarak grafen oksit, grafen oksit'in yine kimyasal metot ile indirgenmesi sağlanır. Bu, cvd'ye nazaran oldukça ucuz ve daha yüksek miktarlarda üretime elverişli bir seçenektir. Tek dezavantaj, bal peteği yüzeyinde az da olsa karboksilli gruplar bulunur.
Fakat performans olarak mükemmel grafen'e çok yakın değerlere sahiptir.