facebook ta çete savaşları oynarken bazı tuşlara tıklamayan browser. ben zaten manyağım: uludağ için chrome u açarım, facebook için firefox u, hotmail için ie yi açarım. hatta youporn için de opera yı denedim beğendim.*
kalite ve kullanışlık yönünden internet explorer ile firefox arasında bir tarayıcı.
hız yönünden ikisini de sollamış.
eksiklikleri;
- farenin orta tuşuna basıp sayfayı kaydırma imkanı yok.
- arama fasilitesi firefox'a göre daha kullanışsız. aranan kelimeyi vurgulama gibi bir seçeneği yok.
- frame üzerine tıklayınca o frame'in url'sini görebileceğimiz bir seçenek yok. sadece - - yeni sekmede açabiliyoruz ya da html kodunu görüntülüyor.
- sayfadaki tuşları kaba gösteriyor. tuş çerçeveleri daha sert.
- imla hatalarını ingilizce dil klavuzuna göre seçtiğinden yazı yazarken neredeyse tüm kelimelerin altı kırmızı ile çiziliyor. türkçe desteği şuan için listede yok.
ha bir de bir yazar geldi "lan bu sürekli oy verebiliyo, bastıkça oyunuz kaydediliyor" inançlı bir heyecana kapılmış. denedik 2.den sonrası yalandan kaydedildi diyor. bu da chrom'un sözlüğümüz üzerinde test edilmediği anlamına geliyor.
şuan piyasadaki en iyi browser. herbir tab'ı ayrı bir thread'de çalıştırdıkları için bir tab'ın kilitlenmesi diğer tab'ı etkilemiyor. bu yönü ile firefox'un çok önünde zaten mozilla yetkilileri de yeni çıkan firefox versiyonlarında bu hatayı gidereceklerinden bahsediyorlar. şuan bariz bir şey var ki geliştiriciler için firefox'un gerisinde. çok basit ama geliştiriciler için can alıcı hataları var bunları saymak gerekirse:
1. kaynağı görüntüleye basınca hafızadaki kaynağı görüntülemiyor. adres satırındaki adrese post veya get bilgisi göndermeden tekrar giderek o halinin kaynağını getiriyor. post veya get olmadan da sayfa farklı olduğu için sayfanın alakasız halinin kaynağı görülmüş oluyor. zaten kaynağın güncellenmiş halini getirmesi bile o anki görüntünün kaynağını görmek isteyen insanı çileden çıkarıyor. bu özellik yeni versiyonlarda kesinlikle değişecektir.
2. en basitinden resimlerin 100x100 gibisinden boyut bilgisini görmek için bile bir sürü garip menülere girmek gerekiyor bu da çok fazla vakit kaybı sağlıyor. sağ tuşa basınca kolayca gösterebilmeli ve html'nin teknik bilgilerini gösteren menüsü daha gelişmiş olmalı, şuan çok karışık.
3. background-image olarak bulunan resimlerin adreslerini görebilmek kaynağa bakmadan imkansız. sağ tuşa basınca background-image resmini gösterebilmeli.
4. arasıra kilitleniyor ve adres çubuğuna http://www.ulusozluk.com yazılsa bile "www ulusozluk com" şeklinde google'da aramaya çalışıyor, yani adres satırı bozuluyor.
5. javascript hatalarını gösteren yer var ama firefox'daki gibi kuvvetli değil. basit kalıyor firefox'un yanında.
mozilla'ya rakip olabilecek bir web tarayıcısı.
şimdi bir özelliğini farkettim, word'deki gibi yanlıs kelimelerin altını çiziyor.. bütün entrynin altını çizdi maşallah. ingilizce sözlüğe göre ayarlanmış gariban.