google'ın işletim sistemi olmayan işletim sistemi. sistem kaynakları asgari düzeyde ilişkilendirerek geri kalan herşeyi google wavw ve google apps üzerinden yapacak olan os.
eğer bahsettikleri özelliklerde bir şey yaparlarsa bu thin clientlarımızı atıp şirkete onlarca netbook alabileceğimiz anlamına gelir.
öncelikle ev kullanıcıları için tasarlanan os. tüm google uygulamaları gibi ücretsiz olarak dağıtılıp microsot os'lerine ciddi manada rakip olması planlanmakta.
google'dan çok mükemmel bir işletim sistemi beklediğim için beni hayal kırıklığına uğratmasından korktuğum zımbırtı.
aslına bakarsan internet tabanlı uygulamaları merkez alan bir linux dağıtımından başka bir şey değil; ama işin içinde google ismi olunca insanın beklentileri arıyor.
microsoft, google'dan baya korkmaya başlamış ki; chrome os programlarının microsoft işletim sistemlerinde çalışabilir olmayacağına dair bir duyuru yapmışlardı şimdiden.
google chrome da her bir taba ayri ayri thread tanimlamasi ve bunlari task management uzerinde gostermesi ilginc bir yenilik idi. ama google chrome os kurunca her bir tabin neden ayri ayri threadler olarak cali$tirildigi daha iyi anla$iliyor.
yakın zamanda piyasaya çıkacak olan, şu sıralar amerika'da google, chrome gönüllülerine ücretsiz netbook dağıtarak testlere başlamıştır. pek güzel applicationlar bulunmaktadır.
http://www.browserlinux.com/ adresinde ikamet eden olgudan pek bir farkı yoktur aslında. öte yandan bu linkteki projenin şifresi kendi içinde saklanır olduğu için (user ceritificate) chrome os'a göre artısı vardır denilebilir. gmail şifresini korumaktan daha kolay. gmail şifresi gidince tüm işletim sistemin de gitmiş oluyor en nihayetinde.
bulut teknolojisi sayesinde tüm verileri direk google drive ye gönderen işletim sistemi. facebooktan aldıkları bilgiler yetmiyor gibi bir de şimdi pılımızı pırtımızı her şeyimizi direk google amcaya teslim edeceğiz yani. iyimiş.