pozitivistlere göre tanrının bugün cenazesini kaldırmamız lazımdı, özellikle modern zamanda dine aşırı bir yıkıcı hareket başlatıldı. kısmı başarılı da olundu ama pozitivistlerin yanıldığı çok nokta var. nietzche de erken sevinmiştir çünkü bugün dine inanan sayısı ateistlerin 4 katı falandır ki bu dine inanmayanlar arasında deist, agnostik de var. yani nietzche ve pozitivistler bu konuda aşırı derece yanılmıştır. özellikle postmodernizm sonrasında kime göre neye göre gibi sikik anlayışın hakim olması ve modernizme duyulan aşırı tepki tanrıyı yeniden diriltme çabasına bürünmüştür. bu da dine savaş açmış anlayışın güç kaybetmesine gayet neden olmuş ve dini saçmalıklar bütünü olarak nitelendiren pozitifilerin bu hafife alma tutumu elinde patlamıştır. dinin daha ciddi sorun olduğunu ve bunla boş lafla mücadele edilemeyeceğini bilmek lazım. şu an ki istatistlikler teizmin dirilişi gibi bir sonuca doğru evriliyor. bunda birinci ve özellikle ikinci dünya savaşı etkilidir. insanlar çünkü bu savaşları modernizm yüzünden çıktı gibi algılamış ve akla tepki geliştirmiştir. dadaist, nihilist, varoluşçu hareketlerin varlığı toplumu bir süre amaçsızlığa itmiş ardından bu hastalıklı ruh halinden kurtulmak isteyen insanlar daha hastalıklı ruh hali olan dine meyil etmiştir.
ayrıca modernizmin o dine savaş açmış insanları da bir bir kayboluyor. yeni yetişen özellikle postmodernist yavşaklar dine daha sıcak bakıyor hatta onu hastalıklı bile görmüyor.
bunlar çok üzücü şeyler.
ayrıca bir şarkıymış evet.
Muhtemelen cuma namazı öncesi bunun türkçe versiyonunu tişörtüme bastırıp Eyüp Sultan otobüsüne gizli kamera ile binicem(tabii ki tanrı yanılgısı kitabıyla)
Çok iyi bir modern dünya eleştirisi yapan ve dinlerin rasyonalizm önündeki engelini anlatan zeitgeist addendum belgeselinin son 5-6 dakikalık kısmında bir kaç ekleme yapılarak oluşturulmuş harika ve çok anlamlı bir black sabbath şarkısıdır.
hala açılmamış gerçekten çok şaşırıyorum.
bakın arkadaşlar metal dinleyenler farketmez.
bu klipte ve şarkıda anlatılan şudur :
savaş, kan, para, şeytan, diklatörler, tanrı ve en çokta ceza.
neydi bu savaşta ölenlerin cezası neydi bunların suçları ? bunları hep halkımız söylüyor yabancılar yapıyor.
istemezmiydin osmanlı filminin değiştirilmemiş halinin yapılmasını.
ama gel gelelimki buralarda orrospu çocu çok. açık konuşucam.
bu adamları bilin beni de bilin az çok yoksa ben ne de onlar hiç bir şey kaybetmeyiz. en çok siz kazanırsınız her türlü.
Bir çizgi roman konusu ise anrı bir gün ölüyor ve biz insanlar bundan habersiz kalıyoruz. Ne var ki bu ölüm eski kadim tanrıların ve mitolojik karakterlerin kulağına gidiyor, onlar da oluşan ilahi boşluğu doldurmak için dünyanın en büyük savaşını başlatıyorlar.Zeus'muş ares'miş gaia felan hepsi birbirine giriyor.
Şarkı ilk defa Ozzy Osbourne tarafından ortaya çıkarıldığında, Sabbathlar 13 Albümü için kolları sıvar, stüdyoda kendilerine ilham vermesi için kafadan riffler çalarlar. Ozzy'nin aklına bir riff gelir, doğaçlama çalışırken Ozzy Osbourne şarkının adını God is Dead koyar. Bu başlık, ilk olarak koyu bir katolik olan, grubun basçısı ve şarkı yazarı Geezer Butler tarafından şiddetle geri çevirilir, "bunu şarkıyı bu grupla söyleyemezsin!" diye bir de araya bir söz serpiştirir Geezer. (Bunu röportajında gülerek ifade ediyor)
Ozzy Osbourne, grubun kurucusu ve şarkı yazarı Geezer'a bu şarkıyı albüme alması için ikna etmeye başlar, şarkının aslında Tanrının hep var olduğu ve iyi durumda olduğu mesajını verdiğini söyler ve Geezer'a bu melodilere söz yazmasını ister. geezer sözleri yazar, Ozzy Osbourne sözleri biraz değiştirir ve Geezer'a geri verir. Geezer sözlere bakar, sözleri çok ağır bulur ve yanlış anlaşılabileceğini düşündüğünden Ozzy'nin yazdığı sözleri bölerek şarkı içinde serpiştirir ve böyle bir şarkı ortaya çıkar.
Mükemmel bir şarkıdır, Sabbath'ın aslında ölmediği, ve daha da güçlendiğini bizlere fısıldar.
Allah iyiliğini veresice yazar. Kimse başına üşüşmesin diye muhabbeti keyifli demeyeceğim,Kısa zamanda bünyemde yüksek kredi kazanmış yazar. Ve aşkoların aşkosu.
ilk kez izleyenlerin "bu ne lan" dememesi için belirtmek lazım, klibi zeitgeist addendum adlı belgeselin son sahnesine bazı eklemeler yapılarak meydana getirilmiştir.