suratında piercingten ötürü herhangi bir deformasyon izi neyim yoktur, veya saçı sakalı karışmış değildir. hatta canvas pantalon giyen cinsinden, parlatıcı ruj kullanan cinsine kadar envai çeşidi görülmüştür. sanıldığının aksine her metal veya rock müzik dinleyen yaratıkımsı değildirin ispatıdır her biri. *
şahsımı tamamen ilgilendiren, tanımlayan başlıktır. tipe baksan (bıyıklara falan), konuşmaya baksan ("çok şükür" düşmez dilinden) cemaat çocuğu; resmen şakirt. ama dream theater dinliyorum. başlık çağrışımından hareketle rock müzik yaptığı belli olmayan müzisyenlerin de hastasıyımdır. adam manav gibi ama çok fazla nota basıyo saniyede*
her insanın bir tarzı vardır ve bu tarz giyimine mutlaka yansır. fakat rock ya da metal dinliyorum diye birşeylerin bokunu çıkarmamak lazım. zaten insan olgunlaştıkça giyimi de o yönde olgunlaşıp sabitleniyor yavaş yavaş. hem zamanında bizde abarttık bazı şeyleri sonraları anladık bazı şeyleri. *
bir metal festivalinde, festival kostümlerinin* giyilmesinin şart olmasıyla beraber*, gerçek hayatta ruh haline, yaşadığı şehre, mevsimsel duruma göre giyinebilmeyi başaran insandır. canım benimdir. hatta o benimdir. afferim lan bana...*
içinde harekete geçmeyi bekleyen aslan üşengeçlik ediyordur. saçı topuz, gömlekli ve o müziği dinlerken türk sanat müziği dinliyormuş moduna girip kimsenin çakmamasına neden olan şahıs.
giyimiyle belli eden insanların davranışlarını, yüzeysel müzik anlayışlarını, kimlik arayışlarını fark eden ve kendini onlardan ayıran, rock & metal müziğin hissettirdiklerini, seni koyduğu yerden daha çok önemseyen insandır.
converse giyinmeyen kişidir. değil takım elbisenin altına giyindiğinde, anadan üryan ama ayağında converse olsa bile "rok mu dinliyon la sen?" sorusunu çok duyarsınız. işte bu yüzdendir adidas düşkünlüğüm.
gereksiz bir tartışma. aynı zamanda saçma. kılık kıyafet elbette insanın kişiliğini ya da beğenisini ifade eder. ama her siyah giyen rockcı olmadığı gibi, beyaz veya daha renkli kıyafetleri seçenler de rockla ilgili değildir yargısını çıkarmak tuhaf.
"modern dünyanın ey güzel insanları" diyere başlamak isterim. biz her şeyi tüketmeye o kadar çok alıştık ki, kendimizi * sergilemeye o kadar meraklıyız ki başkalarını da kendimiz gibi zannediyoruz.
rock müzik ya da metal müzik ve türevleri yani alternatif müzik olarak adlandırılabilecek olanların hepsi bir hayat felsefesinin ürünüdür. ama hayat tekdüze değildir bu nedenle inandığınız değerler doğrultusunda yaşayabilmeniz herzaman mümkün değildir.
anathema dinlemeye gittiğimde turuncu istiyorsa canım o rengi kullanırım kıyafetimde vs. teoman geldi dekolte yapalım abi adam eve gelsin akşam gibi hebede hübede bi dünya saçma sapan ergen gerisi düşünce ve tabiki tüketim, kültür endüstrisi bize tek tip olmayı şekilci olmayı dikteliyor.
ne giydiğimle değil beynimle saygınlık kazanmak istiyorum diyenlere "yolunuz açık ola" diyorum.
ne lan herkes lordi gibi geziyor. gezmesinler arkadaşım.
eğer bir bayansa çok doğru yapıyordur... zaten tersi olmasındır... erkekse siyah baskılı t-shirtler giymesin (üzerinde grup isimleri olan filan) sorun değildir... haa dersen ki gömlek ya da polo yaka t-shirt giymiş erkek mi yoksa rock dinlediğini belli eder şekilde giyinmiş erkek mi tabiki de 1. si göz kırpmadan tercih edilir... ama dediğim gibi erkekse bir derece idare edilebilir bir giyimdir...
o değil de koku önemli... temizlik önemli...
gerçek bir rock dinliyicisi olup , rock müziği yaşam felsefesi olarak seçtiyseniz . kimseye rockçı olduğunuzu göstermek zorunluluğunuz olduğunu düşünmezsin . ki düşünüyorsanız , yani rockçı olduğumu görsünler diyorsanız , siz rockçı değil , özentisinizdir . bu yönden değilde, giyim tarzınız o olmasını isteyip , aklınızda millet görsün diye birşey yoksa saygı duyulur o ayrı .
hem güzel müziği hem de güzel giyinmeyi seven güzel insandır. tabi güzellik göreceli olduğundan belli etmeyi seçmiş de olabilir. ama seçmemiş de olabilir.
bu durumu paul mccartney çok güzel açıklamıştır. şöyle demiş:
"it's just music man, it's simple."