gitar seçiminde önemli ayrıntılar

entry5 galeri0
    1.
  1. benim gitar meraklılarına tavsiyem:

    ekonomik gücünüzün yettiği en pahalısını alın.

    yeni başlayacak olsanız da, bir ay sonra bırakacak olsanız da,

    hiç yeteneğiniz olmasa da, en pahalısı sizin için en iyisidir.
    3 ...
  2. 2.
  3. bas gitar alacaklara ucretsiz cok ayrintili bilgi verebilirim. bas gitarlar hakkinda o kadar cok sey biliyorum ki kafamda inanilmaz bir bilgi kalabaligi var ben okudum denedim siz hic ugrasmayin ama yok abi yua ben anlamam ne alalim diyorsan cort b4 b5 iyidir, abi ben slap aticam yuaa derseniz şöyle güzel bir marcus miller olur cort customlar olur efendime soyleyim butce musait ise fender jazz bass olur ken smith olur mtd olur fodera olur (son yazdigim 4 markanin assa yukari 3-4 bin dolardan assa gitari yok) neyse siz bana haber edersiniz. (telden yaziyorum imla yok kusura bakmayin)
    0 ...
  4. 3.
  5. önemli ayrıntı falan yoktur. paranız varsa güzel gitar, paranız yoksa kötü gitar çalarsınız ne yazikki.
    2 ...
  6. 4.
  7. müzik aleti dediğimiz şey aşırı pahalı bir şey. pahalı demiyorum bak aşırı pahalı. ayrıca kazıklanma riski de bayağı yüksek seviyelerde. mühim olan para arkadaşlar çok yazık ama gerçek bu. bilindik markalardan şaşmamanızı öneririm genel olarak. zaten gitara yeni başlıyorsanız illa ileride tarzınız, stiliniz değişecektir. o nedenle gidip milyarlar dökmeyin ilk gitarınıza. tabi şu an elektro gitar için konuşursak 1500 liranın altında pek adam gibi gitar yok ama olsun. ilk gitara çok para dökmeyin dememin nedeni o gitar size bir gün illa ters gelecek. tonudur, perde sayısıdır, farklı ekipmanlarla çalıştığında aldığınız sestir uzar gider bu liste. o nedenle yine iyi fakat çok pahalı olmayan bir gitar almanızı öneririm. çok da ucuza kaçmayın kalitesiz bir klavye ile gitar çalmayı öğrenmek size iki kat zor gelecektir. ama her şeyden önce gitarınızı sevin. o zaman çalarsınız. benim ilk gitarım limon kasası bir klasik gitardı. markası santana idi. o kadar çakma yani. hala severek çalarım, hala o gitarda güzel ton yakaladığım olur. bir şeyler danışmak isteyen arkadaşlara seve seve yardım ederim.
    2 ...
  8. 5.
  9. klasikle baslama mevzusuna inanin lutfen.

    yeni baslayan kimsede nasir yok neredeyse. bu adamlara tutupta 09 tel verip riff tutmasini beklemeyin.

    kardesim, gitara baslamak icin once bedenen yeterli olman gerekir, bunlardan sonra teknik, tutuslar ve gamlar falan gelir.

    klasik gitar parmakla calinir, tirnakla degil(bu biraz istisna ama flamanco'cular yuzunden degil).

    ikinci bi husus ise temelde 30-35 tane akor var. bunlarin tamamini bilmek lazim. eger bunlari ogrenemezseniz sarki cikarmayi birakin, tabdan bile calamazsiniz.

    bunlar halolunca parmak egzersizleri falan isin icine giriyor. artik.tarzin oturmasi demek... bu yuzden yumusak telli klasik gitar yerini nikel tellere birakiyor.

    eger benim gibi bass konusunda ilgiliyseniz daha agir nikel tellere...

    bundan sonra isin icine tel yuksekligi, aktif-pasif farklari, potanslarin markalari, gitarin agaci, klavyesinin kalinligi, fretlerin cakilisi gibi sayisiz faktor giriyor. o yuzden ilk gitara cok para vermedikce markalara takilmayin. zaten belli basli markalar var. (cort, squier, ibanez, sx gibi) asil onemli olan size rahat gelmesi. gitara ellemekle baskasini. calmasi arasinda cok fark var. netice de bi yere kadar o fark amfiler, prosessorler, pedallarla kapaniyor. masteringler falan yetiyor cogu kez. ama o kideme gelene kadar temeli cok kuvvetli tutmak lazim.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük