girişimcilik

entry43 galeri0
    42.
  1. girişicilik bir ruh hali. girişimci bir ruha sahipseniz, aksini yapmanız çoğu zaman mümkün değildir.

    bu arada Medya Akademi sponsorluğunda hazırlanan "0'dan 100'e Girişimcilik" podcastini tüm girişimcilere ve girişim yapmak isteyenlere öneririm. tüm podcast platformlarında ve youtube'da yayında.

    Web Sitesi: https://medyaakademi.com....100e-girisimcilik-podcast
    Spotify: https://open.spotify.com/show/1pSiWlrwhXjk6DhEFoXc71
    iTunes: https://podcasts.apple.co...C5%9Fimcilik/id1546641824
    YouTube: https://youtube.com/playl...A_4csEuIg8Y2mVULLYWbNfqBt
    0 ...
  2. 41.
  3. Girişimcilik demek günümüz için internet, yazılım, dropshipping vs. demektir. YouTube'a da video çekebilirsiniz bende YouTube'da edit yapıyorum videomu izleyebilirsiniz.
    https://youtu.be/kBVfiHPRRQw
    0 ...
  4. 40.
  5. Girişimcilik demek günümüz için internet, yazılım, dropshipping vs. demektir. YouTube'a da video çekebilirsiniz bende YouTube'da edit yapıyorum videomu izleyebilirsiniz.
    https://youtu.be/kBVfiHPRRQw
    0 ...
  6. 39.
  7. girişimcilik güzeldir ama biraz sermaye birazda aklını kullanmayı gerektirir. maalesef girişimcilik deyince günümüzde çoğu insanın aklına hemen çiğköfte dükkanı açmak geliyor.
    2 ...
  8. 38.
  9. Nedense sadece yolu gösterenler zengin oluyor. Şu dağda Altın var diyip dağın eteğine kazma kürek dükkanı açmak gibi bir şey.
    2 ...
  10. 37.
  11. Girişimcilik dendiğinde akla gelen ilk şeyin ihracat olması gerektiğini düşünüyorum. ihracat kökenli girişimcilik ana hedefimiz olmalıdır.
    0 ...
  12. 36.
  13. araştırmalara göre "girişimci olunur mu, doğulur mu?" sorusu "doğulur" olarak yanıtlanmış.

    kaynak ve bazı enteresan girişimcilik örnekleri için: https://www.halkbankkobig...klariyla-yuzmek-2733.html
    0 ...
  14. 35.
  15. Çok geniş bir kavram, girişimci olmak isterim fakat hangi alanda neyle alakalı, sadece bir girişim olduğunu biliyorum. Bu kavramı bir kalıba sokmak da mümkün değil. Kafam karışık.
    1 ...
  16. 34.
  17. Girişim sermaye ile olur. Şuan yaşanan sıkıntının sebebi sermaye bolluğunda gelen paranın inşaata yatırılmasıdır. Çapsız, ufku olmayan kişilerin eline geçen para betona gömüldü ve yatırım nedir bilmeyen insanlar ev alayım kirasını yerim diyerek borca girdi. Bu noktadan sonra yapılacak en iyi girişim kısmen küçük sermayelerle kurulabilecek yazılım firmalarıdır.
    Velhasıl kelam konfüçyüsün dediği gibi karanlığa küfretmek fayda etmiyor, mum yakmak lazım.
    1 ...
  18. 33.
  19. karşısına çıkan fırsatları değerlendirirken genele göre daha fazla risk alabilen insanların sahip olduğu kişisel özellik.
    1 ...
  20. 32.
  21. Girişimci olacağım dediğinizde herkesin kıskanarak aynı zamanda da alaycı bakışları ile karşılaşırsınız.
    0 ...
  22. 31.
  23. türkiye'de çoğu kişi tarafından "çakallık" olarak bilinir.

    e bi ülkenin bütün girişimcilik vizyonunun %95'i "solucan gübresi" kadar olunca normal.
    0 ...
  24. 30.
  25. Ülkemizde herkesin girişimci olduğunu düşündüğümüz zaman başarısızlık oranının yüksek olmasınıda görebiliyoruz aslında kafasında sadece iş fikri olan herkes sektöre atılmaya çalışıyor ondan sonrada çakılıp kalıyor halbu ki girişimci dediğin tüm fırsatları tehtidleri araştıran bunların farkına varandır bide girişimi iyi olanların maddi sorunsallara takılarak gerçekeleştiremeyenler var onlarında imdadına halkbankın cesur girişimci kredisi koşuyor aslında böyle kredi ve desteklerin sağlam zeminlerde planlamasını yapsalar girişimlerin hayata tutunabileceği gerçeği var.
    0 ...
  26. 29.
  27. 28.
  28. üstteki yazar gibi küçük hayaller kuranların anlayamayacağı bir girişimdir,ruhtur,fırsatçılıktır. herkes üstteki yazar gibi dayatılan sisteme eyvallah çekmiyor. okula git .okul bitsin kpss 'ye gir devlet memuru ol. çekilecek hayat şekli değil.girişimcilikte ya dibi görürüm ya da köşeyi dönerim riski var. risk denilince kaçan insanlar bunlar bırak risk almayı kelimeyi duymaları yeterli ordan uzaklaşmak için.
    3 ...
  29. 27.
  30. boş hayaldir.

    devletin ''gençler ben üzerime düşen görevi yapamıyorum, size iş bulamadım, gidin kendi işinizi kendiniz halledin'' demesidir bir nevi. çünkü dünyada girişimciler genellikle tercihi girişimciyken bizdekiler zorunlu girişimcidir. herif iş bulamıyor gidiyor kendine bişeyler açıyor filan.

    özellikle genç yaşta hiç gidilecek yol değil.

    inanmayın böyle safsatalara. yok 0'dan başlamış da, sonradan büyümüş de... salla babam.

    gencecik insanları boş yere üzmeye kimsenin hakkı yok. gidin adam gibi bir iş arayın. bulamıyorsanız kpss kollayın hazır fetöcü puştlar şutlanmışken yer de açıldı mis gibi.. lan bakkalda çırak ol daha hayırlı.
    1 ...
  31. 26.
  32. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında 6.hakeme arkadan bindiren ruh hastasının uygulamalı olarak anlattığı eylemsellik...
    1 ...
  33. 25.
  34. çok saçma bir ders. kosgeb mi ne ona ait sertifika veriliyormuş bu dersi okulda alınca. belgeyi aldığım gün yırtıp çöpe atıcam.

    tüm derslerim aa geliyor bu mal ders ba geliyor diye 3.96 ortalama alıyorum. 4.00 ile kayıpsız geçme şansım gidiyor.
    0 ...
  35. 25.
  36. Uludag universitesinde uzaktan egitim olarak verilen benim bolumume uymayan, gereksiz bir derstir.
    internet uzerinden final sinavini olurken 15 dk surem kalip, 15 soruyu da cozmedigim halde yanlislikla sinavi kaydete tiklayip kafadan büte kaldigim derstir.
    Bunu da buraya yaziyorum bari siz yapmayin, sinav bitmeden o yaziya tiklamayin, uzak durun. Ben iki gundur kendimi yedim bitirdim.
    1 ...
  37. 24.
  38. Muhasebeyle ilgili sıkıcı ders.
    1 ...
  39. 23.
  40. girişimciliğe dair benim belirlediğim 3 önemli ana unsur var. bunlar fikir, sermaye ve teknik bilgi(know-how) şimdi başarılı olmak istiyorsanız bunlardan en az 2 tanesi sizde olmalı sizde olmayan tek unsuru da dışarıdan bir şekilde temin etmelisiniz.

    mesela önemli bir girişim fikrim var param da var ama nasıl hayata geçirilir nasıl yapılır o iş en ufak bir fikrim yok. bu sorun değil fikir ve para ile onu hayata geçirebilecek birisini bulabilirsiniz. teknik bilgi ve fikir var bu biraz daha zor ama mümkün yatırımcılara numune sunabilir ve yatırım yapmalarını isteyebilirsiniz onlara pay verme karşılığında. ya da en kötü ihtimalle kickstarter'da kampanya yapıp şansınızı deneyebilirsiniz. ama tabi tek para eksikse en mantıklısı para sağlayabilecek eş, dost veya akraba bulmak en iyisidir. en yakınlarınız size daha rahat inanma eğilimindedir.

    bu konuda bilgilenmek isterseniz tavsiyem ekim nazım kaya'nın sitesini okumanızdır. kendisi bu konuda epeyi tecrübeli ve gerçekten yardımcı yazılar yazıyor: https://ekimkaya.com
    0 ...
  41. 22.
  42. kardeş payı adlı dizide büyük hilmi karakterinin çok güzel özetlediğidir.

    "eğer böyle fikirlerin varsa ve paran yoksa deli diyorlar, paran varsa girişimci oluyorsun"
    1 ...
  43. 21.
  44. Bata cika zengin olmak tabirinin batmakla gecen zaman dilimi.
    1 ...
  45. 20.
  46. öğrencilik döneminde, peki bu hayatta ne işimize yarayacak? ile başlayacan soruların yanıtlarını zihne kazımaktır.

    sohbet arasında orta ölçekli kobi tanımının yapılması ile galeyana gelip, evet yapabilirim! hiç değildir.

    çeşitli basit tanımlarda yer aldığı gibi batmakta olan ülkelerden ürün ithal etmekten ziyade görülmeyeni görmek, farklılık arz etmektir. çelik gibi sağlam banka hesabınız, nakit, ingilizlerin de belirttiği üzere yalnızca 'spin-off' rolündedir. girişimcilik ve ticarette, insan ilişkilerinin yapı taşı güven fazlasıyla önem arz eder, bir nevi yakut/anka kuşudur. bütçe ve teknolojinin sürekli revize edilirken, x-y-z planları suya düşerken, yaşam enerjisinin yitirilmemesidir.

    malum, tırtıla göre hayatın sonu kelebeğin doğuşudur.

    sonuçları sebeplerden önce bilmek gerekir, girişimci ruh diye atılan palavralardan bir bakmışsınız ruhunuz çekilmiş. yani kişi uygulamalı girişimcilik eğitimi ile swot, fizibilite, pazar araştırması, ceteris paribus kaliteli iş gücü, düşük maliyet bilmek ile ya işletme mezunu olur ya da ev ekonomisi dersinden geçer. hiç olmadı global girişimcilik haftası kutlanırken davet görür.

    evrende milyonlarca insan geçimlik düzeyde gelir elde etmekteyken, başarılı girişimcilerin yaşam standartları genelde üst seviyededir, bunun sebebi yalnızca zeka endeksi değil, vazgeçmemenin karşısındaki dikili anıt olan güvendir.
    1 ...
  47. 19.
  48. girişimcilik en temel anlamıyla yeni bir kurmaktır.

    internet kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan yeni iş fikirlerinin hayata geçirilme çabası girişimcilik ekosisteminin de giderek popülerleşmesini sağlamıştır. bu popülariteyle birlikte pek çok kişi aklına gelen iş fikrini hayata geçirerek hızlı ve kolay yoldan zengin olma hayalleri kurar. oysa girişimcilik oldukça zorlu ve inişli çıkışlı bir serüvendir.

    bu serüvene girişmek isteyenlerin her şeyden önce "yalın girişim" ile ilgili bolca okuması ve izlemesi önerilir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük