yorgun veya susuz kalındığı zaman biraz halsizlik ve gözlerde sararma görülür. tehlikeli bir hastalık olmamakla beraber vücuda başka bir zararıda yoktur.
not: çoğu kişi başka bir nedenle kan testi yaptırana kadar hastalığın farkına bile varmaz.
yakın bir arkadaşımda olan hastalık. kişi uykusuz kaldığında kendinden geçiyor ve sarhoşvari hareketler sergiliyor. kendine gelmesi ise biraz vakit alıyor.
Lisede yaz tatilinde sabahları düzenli koşuya çıkmam sonucu fark ettiğim hastalık. Dalağım yerine karaciğerim ağrımıştı ilk. Annem sağlıkçı olduğu için söyledim hastaneye gittik. Kan testinde sarılıksın dediler. Bir kaç gün sonra sarılık değilmişsin, gilbert sendromun var diye anlattı doktor.
iyi beslen, uykusuz kalma, vücuduna eziyet etme farkına bile varmazsın. Ama uykusuzluk ve a.lık bir aradaysa ve bir de hareket halindeysen sararıp bir köşeye düşersin yorgunluktan.
kalıtsal bir rahatsızlıktır. hastalık kategorisine almaya tenezzür edilmez, okadar önemsiz bir rahatsızlıktır. karaciğerdeki bilrubin hormonunun geçişinde sıkıntı olması durumudur. gilbertli kişi ağır spor yaptığında sararır. 1 gün içerisinde kendiliğinden geçer.
derler ki ; bu sendroma tutulan adam uzun yaşar. ancak enerjisi az olur. böyle bir arkadaşım var. sinirlenince o, ben hemen devreye giriyorum ve "oğlum senin gilbert sendromun var aman ha" diyorum hemen cıvıyıp sakinleşiyor.
sahip olduğum sarılıkvari hastalık. sarılığın verdiği zararı vermiyor, pek takılacak bir hede değil lakin stres ile birlikte gözler sararınca birde bunların üstüne uykusuz ve aç kalınca gece vampir gibi sarı gözlerle gezmenize sebebiyet verecek olan durum. henüz farkına varalı bir hafta bile olmadı. doktorun tahlil sonuçlarına ne diyeceğini beklerken, daha doğrusu doktor ağzında kelimeleri oluştururkenki dinleyişim öyle halsiz ve umursamazdıki. hani senin safra kesen bitmiş dese bile hmm peki, alalım onu o zaman tarzı bir cevap verme potansiyelidir, gilbert sendromu.