giant xtc

entry2 galeri4
    2.
  1. 1.
  2. hayallerimi süsleyen bisiklettir.
    piyasa fiyatı 5 bin tl civarında.

    "XtC serisi, bilhassa üst modelleri ile, dağ bisikleti yarışçılarının rüyalarını süsleyen modelleri içeren bir seri. Üç bölüme ayrılabilir, tamamen alüminyum kadrolu XtC modelleri, arka üçgenin karbon olduğu melez kadrolu model (hybrid) ve elbette tamamen karbon kadrodan oluşan „XtC Composite“ modelleri.

    Yalnız bu gruplar birbirlerinden bağımsız değiller. Yani şöyle ifade edelim, XtC serisi alüminyum modeller ile başlayıp, melez model ile devam edip, karbon modellerle zirveye ulaşan bir merdiven. Bütün XtC kadroları üç boyda üretiliyorlar, S/17“, M/19“ ve L/21“.

    En alt basamaklarda saf alüminyum kadrolu XtC modelleri bulunuyor. Grubun en düşük seviyedeki temsilcisi XtC 2.5 modeli. Fakat en alt basamak olmasına rağmen gerçekten işlevsellik açısından göz dolduran bir donanıma sahip. Eksiksiz bir Shimano Deore vites sistemi, Shimano V-frenler ve Rock Shox J3 (Judy serisinin devamı) amortisör bu bisikletin özellikleri arasında sayılabilir.

    Bir üst basamakta yer alan XtC 2.0 modelinde açıkçası tek fark Terrago-Terrago Disc modelinde olduğu gibi V-fren yerine Giant’ın kendi diski olan MPH hidrolik disk frenlerin kullanılmış olması.

    Aynı özellikleri bu ikilinin üzerinde yer alan XtC 1.5 ve 1.0 modellerinde de görüyoruz. Bu iki model de eksiksiz Shimano LX gibi son derece işlevsel bir vites sistemine sahipler, FSA aynakol, Mavic XM117 jantlar göz dolduruyor, her iki modelde de Rock Shox J3 amortisör var. Aralarındaki tek fark 1.5 modelinde Avid SD5 V-fren kullanılırken 1.0 modelinde MPH hidrolik disk kullanılıyor olması. Bu arada alüminyum kadrolu XtC modellerinde kullanılan J3 serisi Rock Shox amortisörler gidondan kilitleme seçeneği ile haricî tepme kontrol ayarına sahipler.

    Gelelim karbon sabit kadrolu modellere. 2006 yılında yukarıda da belirttiğimiz gibi Giant’ın belirli bir seviyenin üzerindeki, özellikle yarı profesyonel / profesyonel kullanıma hitap eden sabit kadrolu modelleri karbon olacaklar.

    Bu grupta üç tane bisiklet var, 2.5, 2.0 ve 1.5 modelleri. Karbon kadrolu bisiklet isteyenler için aslında Giant bu şekilde çok mantıklı bir sınıflandırma yaparak her seviyedeki talebe karşılık vermenin yolunu bulmuş. aşağı yukarı şu şekilde ifâde edebiliriz bunu: Aşağıdaki incelemede de göreceğimiz gibi 2.5 modeli karbon kadro isteyen amatörlere, 2.0 modeli ileri seviyedeki amatörler ile yarı profesyonellere, 1.5 modeli ise profesyonel bisikletçilere hitap ediyor.

    XtC Composite 2.5 modeli donanım açısından aşağı yukarı melez Hybrid 1.0 modeli ile aynı. Eksiksiz bir Shimano LX vites sistemi söz konusu, amortisör Rock Shox Tora 318, Avid’in çok tutulan ve en kaliteli V-frenlerden sayılan SD7 modeli güvenli duruş sağlıyor. XtC Composite 2.5 ile Giant’ın girişte de belirttiğimiz son derece gelişmiş karbon dünyasına adım atılıyor diyebiliriz.

    XtC Composite 1.5 modeli ise artık ileri seviyede sayılabilir. Bunun en önemli göstergesi J serisi ya da Tora gibi nispeten ağır amortisörler yerine Recon serisine geçilmiş olması. Ayrıca Shimano LX-XT karışımı vites sistemi ile çekiş sistemi ve kadro donanımında eksiksiz bir Race Face Evolve XC serisi, Avid’in SD7 V-frenleri bu bisikletin kullanım sahasının ne olması gerektiği konusunda fazla şüpheye mahal bırakmıyor."
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük