Alınan havanın soluk borusu yerine yemek borusuna girmesi sonucu bunu çıkartma eylemine verilen isim. Eğer yemek, soluk borusuna kaçarsa ölümle sonuçlanabilir. Yemek yerken mümkün miktarda az konuşulması bu sorunu giderecek eylemlerdendir. Gazlı içeceklerin tüketilmesi ilede sindirim sisteminde biriken karbondioksit'ın çıkması içinde bu eylem gerçekleşir.
yapanların ağzına kürekle dalma isteği oluşturan eylem. yanımda yapıldığı takdirde 1 defa uyarı cezası verilir, 2. olursa tekme ve tokat ahenkle yapan kişiye gönderilir.
hindistan'da yemeğin beğenildiği anlamına gelir. hatta ne kadar çok geğirirseniz o kadar çok beğenmişsiniz demektir. bu da demek oluyor ki hindistan'dan konuklarınız olursa güzel şeyler yedirmeyin efendim.
yüksek sesle gerçekleştirenlerin kendilerini savunmak ve konuyu değiştirmek amacıyla hemen akabinde "fransa'da geğirmek normal karşılanıyomuş" gibi bir klişeye sığındığı eylem.
sofra adabına uymayan bir davranış. hor görülme nedenidir. ama uzak doğu'da misafirliğe gitmişseniz ve yemek esnasında bunu yaparsanız ''elinize sağlık, yemek çok güzel olmuş'' anlamına gelip ev sahibini gururlandırmanıza sebep olacaktır. göreceli şeyler bunlar falan.
mideden çıkarılan gaz. tek kaynağı yutulan havadır. yani ağızdan çıkarılan gaz aslında yutulan gazdır. bağırsak gazları bundan çok farklıdır, makattan çıkarılan gaz sadece mikroplar tarafından oluşturulan gazdır ve tüketilen gıdayla çok ilişkilidir. geniren kişi yuttuğu havayı geri çıkarır.
genirme sebepleri:
tek kaynak yutulan hava olduğuna göre tedavisi de hava yutmayarak yapılabilir. normalde şikayet edilmeyecek kadar havayı herkes yutar ve bunu sessizce çıkarır;
birde abartılı geniren kişiler vardır, abartılı miktarda havayı isteyerek yutar ve yine abartılı bir gürültüyle geri çıkarır. burada amaç çevrenin dikkatini çekmek ve hasta imajı yaratmaktır . bu bir kişilik yapısıdır ve engel olunamaz bir şekilde bilinç altının etkisiyle yapılır. genellikle bu kişiliğe sahip kişiler ciddi düzeyde hastalık hastalığı olanlardır.
aşırı genirme tedavisi;
şikayet edecek kadar hava yutuluyorsa yemekler fazla çiğnenerek yutulan hava azaltılabilir.
zoraki hava yutarak geri çıkarma şeklindeki davranış bozukluğunun en etkili tedavisi hipnozdur.