şehit edilen polis komiseri ve köprüden atılan çocuk kastediliyorsa elbette yazacaktır. bu ülkede başörtüsü yüzünden istikbali çalınanlar, başörtüsü yüzünden duruşmaya giremeyen avukatlar dururken üç ağacı bahane edip hükümetle hesaplaşmaya kalkanlar ve arkalarındaki derin güçler kastediliyorsa elbette tarih yazacaktır.
istihbarat birimlerinin deneysel eylemi olduğu için, ilk defa böyle bi provokasyonu organize ettikleri için uzun müddet üzerinde çalışacakları gerçeğidir. bundan sonrası için bakalım ne yapacaklar.
Sokağa çıkmayan organizmaların "ne tarihi yaa" dediği, gümbür gümbür devrimin geldiği tarihtir, yazacaktır.
68 lerde bile görülmemiş halk hareketi tarih yazmayacakta ne yazacak sorarım. 80 döneminden beri aman olaylara girme aman şu işlere karışma diye büyütülen bir neslin uyanışıdır. Baş kaldırışıdır. insanların polis-iktidar korkusu yenilmiş, eylem yapcazda nolcak algısı kırılmıştır. insanlar akp ye 1 günde 4 miting yapmaya mecbur bırakmıştır. Daha 'şimdiden' yazıldı o tarih.
bundan 10-20 yıl sonra bu olayları tarih "twitter olayı" diye yazması lazım. adamlar polisle çatışırken bile ellerinde cep telefonlarıyla bir şeyler yazıyorlar. *
kesinlikle twitter olayı olmalı.
yazacağını sanmadığım olaydır. tarih o kadar geniş ki ilk defa duyup da şaşırdığımız bir sürü mevzu var. bundan 80 yıl sonra birileri çıkıp bizim ninelerimiz dedelerimiz taksimde şöyle direnmişler mi diyecek?
siz raad olun. şakirt camia şimdiden bunun hesabını yapmış. on yıl sonra gezi parkı eylemleri 28 şubat ayarında dillendirikecekmiş. (kaynak bir sabah gazetesi editörüdür)