belli bir yörüngede sürekli gezdiği için adı gezegen konmuştur. adını türk bilim adamları vermiş, kısmetini allah versin, güneşi bol olsun, allah silisyumsuz bırakmasın. karbon devri daimi tam olsun. içinde canlılar cirit atsın. amin.
maltın şahane albümlerinde ki muhteşem parçası. sözleri de söyledir.
çalın oynayayım gönderin gelsin
acılar sarhoş olmuş, akıl neylesin?
kimse git demesin ben burda kalayım
kapatmayın biraz daha eğleneyim
düşene kadar bu karanlıkta dön-dön
döndüm, dönüyorum
dur durak bilmeden
yorgun yörüngemde
her zaman yalnız gezen ben
durmadan yalnız dönen gezegen
çağırın gelsin, söyleyin dönsün
ben çıkmam, gelsin o götürsün
bitti işte bi film gibi
ama hiç sonu yok bunun sanki
uzayın karanlığında bi tek ben varım sanki
döndüm, dönüyorum
dur durak bilmeden
yorgun yörüngemde
her zaman yalnız gezen ben
durmadan yalnız dönen gezegen
bengü isimli hanım kızımızın son albümünün ismi... hayırlı uğurlu olsun ve geçen albümdeki gibi çıkış şarkısı yine serdar ortaç imzalı... albümle aynı ismi taşıyan şarkısı;
bıktım bu yalnızlıklardan
sebepsiz haksızlıklardan
s(z)orunlu ayrılıklardan
gereksiz çekip gitmekle
dert üstüne dert bindirmekle
kırılmış kalp hırsızlardan...
ne inancım kaldı başka
ne de sancım var
ne inatla kalbimi kırdın
ne kazancın var
yürek az çok kendine geldi
gidecek yer var...
önümüzde koskoca bir yıl
coşacak yer var...
tıkadın bütün yollarımı
sana verdiğim yıllarımı
biriken tüm imkanlarımı alıp çek git
sana verdiğim son hediye
beni bir daha görme diye
gezegendeki son gemiye binip çek git...
albümde şarkıların birçok versiyonu olmasının yanında, karaoke versiyonlarının da bulunması ister istemez albümde boşluk doldurmak için yapılmış bir hareket gibi gözükmesine sebep oluyor.gezegen ve doya doya tat şarkıları ilk bakışta en göze çarpanlardan.
sözleriyle serdar ortaç tarafından yazıldığı bariz bir şekilde anlaşılan 45lik. yalnız bu kez serdar bey bütün şarkıyı abuk sözlerle doldurmamış nakarattaki ilk 2 dizeye gayet anlamlı sözler yazmıştır. ama tabi sonrasında biriken imkanlar ve gezegendeki gemiler ile bu anlamlı havayı bir anda bozmuştur. yalnız tutar bu.
serdar ortaç'ın marslı sevgilisine yazdığı şarkı. ayrıca bu şarkıyla cem yılmaz'ın gora'da geçen ''benim uzaylıyla birebir sevişen arkadaşım var'' cümlesindeki arkadaşın da serdar bey olduğunu öğrenmiş olmaktayız.
buyurun önce bir izleyiverin bakalım..
klip "bölge halkı sabah saatlerinde gökyüzüne doğru yükselen bir ateş topu gördüklerini iddia ediyor" şeklinde bir ifadeyle başlıyor. sır gizem ne ararsan var. ardından ağzı bağlı bir adamın çığlıklarını duyuyoruz. daha sonra bengü ablamızın sağa sola hamleler yapan kıçıyla başbaşa kaldığımızda olayın gizemle falan alakası olmadığını öğreniyoruz, aha işte ateş topu karşımızda duruyor. gözlerde güneş gözlüğü, bilekler bilekliklerle dolu gökyüzüne bir bakış fırlatan begü adlı hanım hanımcık kızımız sırtını çevirip yoluna devam ediyor, ateş topunu bir daha görmek ümidiyle yada en azından bizim ateş topunun bölge halkının gördüğü ile aynı olup olmadığı merakıiçinde klibe devam ediyoruz. o da ne bir araba ve üstünde kocaman megafonlar ortalığı inletiyor. ve bu arada bengüyü bütünyle görüyoruz kırmızı bir üstlüğün altına siyah deri bir elbise. tarif etmek tanımlamak zor tabi. izleyin ve görün diyoruz. ateş topuna tekrar zumm yapılınca zihin resetlenip sil baştan başlıyoruz klibi izlemeye. arabaya bir giriş arabayı bir hareket ettirişi var ki, sorma gitsin.. toz toprak içinde kalıyoruz. arabanın hali harap biz de toz yutmaktan iflahımız kesilmiş bir şekilde klip devam ediyor. ve şarkı başlayınca anlıyoruz ki hanım kızımız bir şeylerden bıkmış, bize ne diyor geçiyoruz başka bir görüntüye.
yıldızların etrafındaki yörüngelerde dönen gökcismi.
--spoiler--
Güneş'in etrafında dolanan gökcisimlerine gezegen adı verilir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi içinde, Güneş'in doğrudan uydusu olan ve Uluslararası Gökbilim Birliği (IAU) tarafından bu tanıma uygun bulunmuş 8 gök cismini belirlemede kullanılır. Güneş Sistemi'nde, resmi olarak kabul edilen 'sekiz gezegen'den başka, bu cisimlerle boyut, yörünge ve fiziksel özellikler açısından aynı gruba konabilecek yeni gök cisimlerinin keşfedilmesi, bir yandan da başka yıldızların etrafında da Güneş Sistemi gezegenlerine benzer gök cisimlerinin dolandığının saptanması, 'gezegen' tanımının sınırlarının bulanıklaşmasına neden olmuştur.
Uluslararası Gökbilim Birliği'nin (IAU), 1919 yılından bu yana kabul ettiği Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni, Güneş'e yakınlık sıralarına göre şunlardır:
1. Merkür
2. Venus
3. Dünya
4. Mars
5. Jupiter
6. Satürn
7. Uranüs
8. Neptün
şarkı komple hiç bir şeye benzemiyor ama öyle bir kısım var ki, takılmadan edemiyorum. kadın şarkıda "beni bir daha görme diye, gezegendeki son gemiye binip çek git" diyor. iyi de ablacım, adam gezegendeki son gemiyi beklemeye kalkıcak olursa daha sittin sene seni görmek zorunda kalır. madem bu kadar bunalmışsınız ne diye adamı son gemi yerine ilk gemiyle yollamıosun? ya serdar ortaç biçok zamanki gibi tuvaletteydi bu şarkıyı yaparken. ya da bende anlama kıtlığı var. *